ПОВРАТАК ”ВИТЕЗОВА”

Након победе у финалној утакмици Купа Србије у групи ”Центар” пре 
три дана, ”Витезови” су се у изузетно важној утакмици, за оба 
такмаца, победили госте из Аранђеловца и тако им се у потпуности 
реванширали пошто су их савладали са већом разликом голова него што је то било након прве утакмице (-3). Истовремено ова утакмица показала је да домаћини, који и поред проблема са саставом, имају мотива и потенцијала у својим редовима који би морали да им донесу, ако не ништа друго, оно чешћа радовања. На овој победи поред честитки играчима, то исто треба упутити и Марку Павловићу који је дебитово на клупи ”Витезова” у својству првог тренера.

Након неких ненаданих пораза којима су дошли на дно табеле чиме су  умањили шансе да продуже боравак и наредне сезоне у елити, 
”Витезови” су се са новим стратегом престројили у ходу са јединим  приступом, а то је да утакмица траје 60 минута, и да нема места 
задовољсту оним оствареним након 30. или неки минут више сваке 
утакмице. Свесни тога кренули су са истиим игрчима, али и новим  задацима, против гостију који се имали такође блиске тренерске  промене. Од почетка су водили (4:2 – 5.мин; 9:7 – 11.мин; 13:10 – 
17.мин), стим да су оба ривала била боља у нападу него одбрани.  Жујовић је после дужег времена био изузетан у проигравању саиграча на свим позицијама, где се истакао пре свих Ивошевић разорним ударцима са 9. метара. Међутим гости након заостатка (14:11 – 19.мин) користе грешке домаћина да потпуно преокрену резултат (15:16 – 26.мин). Улазак капитена Радовића на гол ”Витезова” уз презизног Станисављевића, зауставили су налете гостију, да би онда голом рековалесцента Павића, пре звука сирене, окончали прво полувреме са минималном предношћу  (18:17), уз констатацију да је укупно постигнуто превише голова, те да праву борбу треба очекивати у наставку утакмице.

Очито да су ”Витезови” добро искористили одмор да сумирају прво  полувреме како би у наставку остварили планирано. Пре свега 
ангажованија игра у одбрани донела им је више поседа лопте да увећају 
предност, што и није ишло лако (19:18 – 34.мин; 24:22 – 40.мин; 25:23–43.мин). Одбране Радовића, одбрана и асистенције Жујовића (укупно 13!), прецизност кадета Антића и нешто старијег Станисављевића, пробојност Поповића, стаменост Милутиновића и Крњајца  били су битни за потпуну контролу утакмице и даље кретање резултата (28:23 – 46.мин; 33:24 – 55.мин) који је наговестио потпун реванш за пораз у Аранђеловцу. Крај утакмице дочекала је на терену постава са мањом минутажом, тако да је задовољство у редовима ”Витезова” било потпуно, у чему су имали велику подршку некадашњих и садашњих оправдано одсутних саиграча. Иначе као куриозитет треба навести да су се на супротним странама на овој утакмици нашли старији Слободан Једоксић као тренер гостију и његов наследник, млађани Петар, у дресу домаћина.

Охрабрујућа игра, посебно у другом полувремену, и коначан резултат 
представљају велики стимуланс ”Витезовима” да након новогодишњих празника крену са радом у комплетнијем саставу, у припреми за наредне утакмице којима ће се заокружити основни део такмичења. Прва и најважнија од њих је утакмица која је на програму 30/31. јанура 2021, када ће ”Витезове” угостити градски ривал ”Црвена звезда”.

РК  OБИЛИЋ – OРK  ШАМОТ 65   34 : 27  (18 : 17)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца:  20 (Корона)
Судије:  М. Секулић (Панчево) – В. Јовандић (Пачево)
Седмерци:  Oбилић  1 (1)   Шамот  4 (4)
Искључења:  Oбилић  8. мин   Шамот  6. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап. – 9 одбрана), Жујовић 3 (1), Топаловић 1, 
Једоксић 1, Антић 4, Јовановић, Дражић, Павић 2, Милутиновић, Дотлић, Вуковић 1, Станисављевић 8, Поповић 4, Ивошевић 7, Тасић (1 одбрана), Крњајац 3 – (тренер М. Павловић).

ШАМОТ 65: Радовић, Крејовић, Илић, Ранковић 2, Аврамовић 4, 
Радосављевић 9 (4),  Живојиновић 3, Анић, Драгутиновић 2, Марић, Ломић 1, Милинић 2, Живковић 3, Стојковић 1, Симић (4 одбране),  Митровић (3 одбране) – (тренер С. Једоксић).

МВП  играч  утакмице: Милош Ивошевић  (Обилић)