ТРИЈУМФ ”ОБИЛИЋА” НА МЕМОРИЈАЛУ

Рукометаши ”Обилића” други пут су победници меморијалног турнира посвећеног њиховој легенди и вишегодишњем члану Александру Аци  Рашковићу. Тако су домаћини у специфичним околностима, због пандемије вируса Корона, у конкуренцији још три клуба из Београда, у своје  витрине сместили нови победнички пехар који организаторима дарива по традицији салон спортских трофеја ”Зибекс” из Београда.

Мада су утакмице игране званично без гледалаца, при чему је био 
присутнан њихов  ограничен број у ВИП ложи, играло се као да су у 
питању првенствене утакмице, све у границама фер-плеја и гајења 
поштовања према ономе коме је турнир посвећен. После дводневног 
трајања учесници су заузели позиције које потврђују рангове такмичења  у којима наступају, при чему су они из вишег ранга морали да уложе  напор и знање да оправдају улоге фаворита.

Првога дана у полуфиналним сусретима члан Супер Б лиге ”СЦ Вождовац”  сигуран је био против екипе ”Раковице” 38:29 (18:13), док је домаћин  у другом полуфиналу био бољи од ”Новог Београда” 35:28 (14:16).

У утакмицама за пласман прво су играли поражене екипе из првога дана  где је ”Нови Београд” био доминантан у другом полувремену против  такође прволигаша из Раковице остваривши победу 38:29 (17:16), и тако  заузео треће место на турниру.

У финалном сусрету стари спортски пријатељи из хале на Бањици водили су до последњег судијског звиждука, не толико лепу, колико неизвесну борбу за сваку лопту. Нови стратег ”Витезова” Марко Павловић током турнира на две утакмице проверио је колико може појединачно да се  ослони на двадесетак играча у наставку такмичења који следи наредног викенда у Аркус лиги. На другој страни комшије са Вождовца такође води ново лице, иначе вишегодишњи учитељ млађих категорија овог клуба Бојан Ћирић. Од почетка су његови изабраници ставили до знања вођством од 
1:5 да неће тек тако устукнути према домаћину који се постепено 
”буде” па после протекле две трећине полувремена сада они воде са 
10:8 и ту предност успевају да задрже до краја првих 30 минута (14:12).


Критике и свети у свлачиници нису били толико делотворни 
”Витезовима” јер је противник преко ефикасних Зечевића и Спасића био стално у игри за повољан крајњи исход (17:14 – 36.мин; 18:19 – 40.мин; 21:21 – 47.мин). Код домаћина добар утисак у том периоду оставили су они најмлађи. Голман Тасић низом одбрана држао је своју екипу у ”игри” за победника трофеја, а најмлађи Антић са неколико голова доносио им је минималну предност (23:22 – 50.мин; 27:26 – 56.мин), да би при резултату 28:28, десетак секунди пре истека времена, поставио коначан резултат 29:28. Тако су играчи ”Обилића” оправдали улогу фаворита на Трећем меморијалу ”Аца Рашковић”.

У одсуству вишегодишњег капитена Горана Радовића, капитену домаћина на овој утакмици Милош Ивошевићу прелазни пехар и пехар у трајно власништво предао је син Александра, Милан Рашковић.

Домаћини су се свим клубовима захвалили на учешће пригодним 
Захвалницама, а такође се захваљује и Заједници судија, контролора и  делегата РС Београда као и салону ”Зибекс”на помоћи око успешне 
организације ове традиционалне рукометне манифестације.