ПРОПУШТЕНА ПРИЛИКА

Поразом од директног ривала у сусрету из којега су бодови били од 
великог значаја за обе екипе, ”Витезови” су највише захваљујући 
сопственом игром остали празних руку и тако  још више отежали свој положај у борби да у доигравању у Плеј-ауту стартују са што боље 
позиције. Сигурно да није све овим поразом изгубљено, стим да ће 
исходи неких утакмица који предстоје да се одиграју у преостала два 
кола у обе групе, умногоме кројити даљу судбину ”Витезова”, а да се 
при томе они не буду питали.

У утакмици са добром припремом и опсервацијом ривала гости су ушли стегнуто, резервисано и са превише грешака од стране најискунијих.  Последица таквог приступа су омогућиле мотивисанијим домаћинима да брзо долазе до лаких голова из контри или са 7 метара што је натерало тренера Павловића да већ након 8 минута затражи први Тајм-аут при резултату 6:2. Једина светла тачку у редовима Обилића био је тада млади Једоксић на позицији левог крила, док је на истој позицији код  црвено-белих доминирао сигурно најбољи појединац сусрета Виктор Матичић. Тек са уласком Поповића игра гостију постаје убојитија који је директим погодцима или проигравањем саиграча довео своју екипу на пристојни заостатак (13:11 – 20.мин). Међутим, управо у тим тренуцима је неколико судијских одлука омогућило уздрманим домаћинима да поново стекну предност од три гола (15:12) коју су задржали до краја полувремена (17:14).

Договори из свлачионице очито да нису били делотворни за игру 
”Витезова” у наставку сусрета, посебно када је била у питању игра са  играчем ”више” након два везана искључења домаћих играча, који су 
успели чак и да увећају за то време своју предност (21:16 – 39.мин). 
Поред ефикасних Матичића и Хорвата низом успешних одбрана придружио им се и голман Брети тако да се предност њихове екипе, и поред више измена код Обилића, из минута у минут увећавала (27:20 – 47.мин). У том периоду осим Поповића и након дужег опоравка дебитанта Турудића, није било још њихових расположених играча да се успешно супротставе црвено-белима. То се посебно осетило након што је због изузетно грубог фаула из игре изашао Поповић (45.мин) тако да је напад ”Витезова” постао безопасан за неко озбиљније угрожавње противника који је одржавао стално осетну предност (29:22 – 50.мин; 32:24 – 56.мин). Како су почели ”Витезови” су тако и завршили ову утакмици, где су поред слабе реализације и доста технички грешака у нападу, заказали и у одбрамбеним задацима, па је болан пораз реалан исход дешавања на терену.

У преостале две утакмице, код куће са Металопластиком и у гостима у  Нишу, њихов исход неће утицати на оно што следи након двонедељне паузе, и исте треба искористити за припрему екипе пред одлучујуће утакмице у Плеј-ауту.

РК  ЦРВЕНА  ЗВЕЗДА – РK  OБИЛИЋ  33 : 25 ( 17 : 14 )

Сала:   УВЦ ”Шумице”
Гледалаца:  20 гледалаца (вирус КОРОНА)
Судије:  М. Боричић  (Београд)  – Д. Марковић  (Београд)
Седмерци:  Ц. Звезда  6 (6)   Oбилић  4 (3)
Искључења:  Ц. Звезда  18. мин   Oбилић  8. мин

Ц. ЗВЕЗДА: Чоловић (2 одбране), Ђуровић 1, Хорват 8, Стевовић 2, 
Тодоровић, Мајес, Милошевић 1, Милуновић 2, Јовић, Раичевић – кап, 
Јелић (3 одбране), Матичић 15 (6), Благојевић, Брети (12 одбрана/седмерац), Богојевић, Роган 4 – (тренер: Ж. Милосављевић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кaп – 6 одбрана), Жујовић 1, Савић, Топаловић 1 (1), 
Једоксић 4, Теодоровић 1, Кнежевић, Милутиновић, Поповић 6, Дражић (1 одбрана), Турудић 3, Станисављевић 4, Ивошевић, Антић 3 (2), Крњајац 2, Симић (2 одбране) – (тренер: М. Павловић).

МВП  играч  утакмице:  Далибор  Брети  (Ц. Звезда)