ШАБАЧКИ TAJФУН

У утакмици која није ништа одлучивала обзиром да ће у доигравању  ”Витезови” играти за опстанак, а гости за титулу, виђена је рукометна представа која је већим делом адовољила ”пробрано” гледалиште, без обзира на рејтинг две екипе.

Обзиром на бледуњав старт домаћина, који је у много чему био као у претходном сусрету са Звездом, није се ништа добро писало екипи Марка  Павловића осим убедљивог пораза. Капитен Бомаштар је био несавладив и из најизгледнијих прилика домаћих играча, након чега су следиле  муњевите контре и лаки голови за његову екипу (3:7 – 9.мин; 5:11 – 19.мин). Рани Тајм-аут и доста измена донео је мали бољитак  ”витезовима” када је млади Поповић ”повукао” екипу, па је резултат дошао на ”пристојан” заостатак (10:13 – 21.мин). Изостали су тада  сигурнији напади домаћег састава, што је селектирани састав из Шабца, за више искусних интернационалаца и актуелних репрезентативаца, зналачки користио да из скоро сваке прилике затресе мрежу Симића и да безбрижно оде пут свлачионице након 30. минута (11:16).

Убедљива предност гостију није овог пута деморалисала ”Витезове” тако да нису дозвољавали да се заостатак увећа, већ су преко Поповића, Топаловића и Станисављевића у појединим тренуцима деловали врло убедљиво обзиром на квалитет гостију (19:21 – 41.мин; 23:24 – 46.мин;24:26 – 49.мин). Висок темпо са пуно трчања и дуел игре очито да је био од великог утицаја на даљу игру домаћина чија клупа није имала квалитет као гостујућа, а изврсни Бабић је са позиције пивота играо  ”симултанку” са домаћом зоном. Последњих пет минута (28:32) протекло је у игри ”трчи и пуцај” када се резултат чак осам пута мењао и где је екипна и појединачна разлика у квалитету гостију дошла до изражаја (30:37).

”Витезовима” следи гостовање у Нише чији исход такође није битан за коначан пласман оба ривала, већ ће тренерима, као и овај, послужити да што боље припреме своје екипе за оно што их чека у доигравању.

РК  OБИЛИЋ – РK  МЕТАЛОПЛАСТИКА   30 : 37  (11 : 16)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца:  20 (Корона)
Судије:  Б. Радаковић (Нови Сад) – Н. Бакмаз (Нови Сад)
Седмерци:  Oбилић  4 (4)   Металопластика  3 (2)
Искључења:  Oбилић  4. мин   Металопластика  12. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап), Жујовић 2 (1), Савић, Топаловић 7 (3), Једоксић, Антић, Теодоровић 2, Милутиновић 1, Турудић, Станисављевић7, Поповић 9, Ђорђевић, Ивошевић 1, Симић (6 одбрана / седмерац), Крњајац 1, Тасић (1 одбрана) – (тренер М. Павловић).

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић 5, Воркапић 8 (1), Јевтић, Писарић 2, Срдановић 5, Миловановић, Бомаштар (кап – 18 одбрана), Антонијевић,  Иванић 4, Ђукић, Митровић2, Бабић 6, Тодоровић, Брајовић 4, Дошен 1 – (тренер В. Вуковић).

МВП  играч  утакмице: Дејан Бабић  (Металопластика)