ПРИСТОЈАН ОТПОР ”ВИТЕЗОВА”

У последњем колу такмичења по групама сусреле су се екипе из  ”горњег” и ”доњег” дома без такмичарске важности, па ипак ”дозвољени” број гледалаца видео је занимљиву рукометну представу. Победа је према очекивањима припала искуснијем домаћину стим да им скоро целе утакмице  ”Витезови” нису давали прилику да их опуштено угосте.

На ово гостовање тренер Павловић повео је пут Ниша састав који су  чинили већином млађи играчи, као и они који су имали мању минутажу у претходним утакмицама, па и поред тога, ако се изузме ретко слаба реализација са 7. метара, већим делом сусрета били су потпуно равноправан такмац кандидату за највиши пласман.

Од почетка видело се да домаћини неће тако лако доћи до бодова јер је голман Дражић сјајним одбранама мотивисао саиграче да одржавају резултатску равнотежу (0:1 – 2.мин; 3:2 – 6.мин; 5:5 – 8.мин; 7:7 – 11.мин). Следи период који је наговестио велики проблем гостима, а то је реализација ”седмераца” где им је непремостива препрека био  искусни капитен ”дизелке” голман Коцић. Његове успешне одбране, са више позиција, стопирале су ”Витезове” што се видело и на семафору (12:7 – 20.мин; 16:11 – 27.мин). И поред свега резултат након првих 30. минута (16:13) био је озбиљно упозорење да ће састав тренера Теодоровића морати добро да се потруди да дође до бодова.

И наставак сусрета протицао је у предности домаћина већим делом 
полувремена, али која није била опуштајућа (17:14 – 31.мин; 19:16 – 
38.мин; 24:22 – 48.мин). Младост и пад концентрације код играча 
гостију, уз учинак ”свемогућег” Коцића, омогућили су његовој екипи 
да увећа своју предност на разлику (28:22 – 50.мин). Одбране Коцића, 
односно њихов учинак са 7. метара деловао је деморалишуће на игру 
”Витезовима” и поред нових успешних одбрана Дражића, који се уписује и као стрелац. Последњих десетак минута тренери су дали шансу млађим играчима, са малом минутажом, како би видели колико на њих могу да се ослоне у ономе што следи, а то је доигравање за коначан пласман. Колико су у томе задовљили своје учитеље показаће се брзо, јер након две недеље паузе наставиће са доигравањима у плеј-офу односно плеј-ауту.

Најављену паузу ”Витезови” ће прекинути куп утакмицом са 
”Партизаном”, наредног викенда, за улазак у завршни део овог 
такмичења за 2021. годину.

РК  ЖЕЛЕЗНИЧАР  1949 – РK  OБИЛИЋ  33 : 26 ( 16 : 13 )

Сала:   ОШ ”Мика Антић”
Гледалаца:  20 гледалаца (вирус КОРОНА)
Судије:  Д. Цветковић  (Лесковац)  – И. Николић  (Лесковац)
Седмерци:  Железничар  1 (1)   Oбилић  7 (1)
Искључења:  Железничар  10. мин   Oбилић  6. мин

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Матовић (1 одбранa), Бј. Радивојевић 1, Д. Стојановић, 
Аризановић, Станојевић 4, Петровић 3, Бо. Радивојевић 2, Милосављевић 4, Стошић, Спасић 6 (1), Ђорђевић 1, А. Стојановић 5, Антић 1, Тркуља 1, Павловић 5, Коцић (кап – 17 одбрана / 3 седмерца) – (тренер: Ђ. Теодоровић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кaп), Савић 5, Топаловић 2, Једоксић, Јовановић, 
Теодоровић 2, Кнежевић 1, Поповић 4, Дражић 1 (14 одбрана), Вуковић,  Турудић 2, Станисављевић 4, Ивошевић 2, Антић 1 (1), Крњајац 2, Тасић  – (тренер: М. Павловић).

МВП  играч  утакмице:  Мирослав  Коцић  (Железничар 1949)