НОВО ИЗНЕНАЂЕЊЕ У КУПУ

Након што су у квалификацијама Купа Србије за 2021. годину, у групи 
”Центар”, елиминисали ”Црвену Звезду”, а затим у финалу победили 
”Колубару”, ”Витезови” су пријатно изненадили своје присталице, а 
многе љубитеље овог спорта изненадили, након нове победе над још 
једним градским ривалом. Овог пута победа је донела  елиминацију 
”Партизана” који је словио за потпуног фаворита на овој утакмици, и 
који није скривао  амбиције и у куп такмичењу.

Од почетка утакмице ”црно-бели” су имали предност која се кретала до три гола ((2:4 – 5.мин; 5:8 – 10.мин), али ”домаћини” нису ни једног 
тренутка били у подређеном положају. Сваки пут су предвођени искусним Жујовићем, Теодоровићем и Станисављевићем успевали да резултат учине неизвесним (4:5 – 7.мин; 8:9 – 15.мин; 11:12 – 21.мин). Настојао је тренер Максић честим изменама да улије сигурност својој екипи, што је донекле и успео уласком првог голмана Трнавца, али имао је одговор и на другој страни у виду капитена ”Витезова” Радовића. Завршница полувремена, након 12:12 (23.мин), била је доста узбудљива јер се борило за сваку лопту тако да је резултат у више наврата био поравнат. Ипак гости преко свог првог стрелца Ивановића стичу предност од два гола по истеку 30 минута. И ту није био крај, обзиром да је преостало да се изведе слободно бацање за ”Витезове”, које у погодак претвара виспрени Жујовић, искоса са 9. метара (16:17).

У наставку утакмице резултатска неизвесност потрајала је наредних десетак минута (17:17 – 32.мин; 19:19 – 39.мин), да би затим одбране Трнавца, и грешке домаћина, донели осетнију предност ”црно – белима” (20:25 – 48.мин). То је било и највеће њихово вођство, које су одржавали највише захваљујући техничким грешкама противника (22:26 – 50.мин; 23:27 – 53.мин). Срећни пробрани посматрачи, оба градска ривала, ретки су сведоци резултатског преокрета који су начинили ”Витезови” предвођени све сигурнијим Дражићем. Промениле су се улоге на терену и лепа предност екипе која ће се у доигравању надметати за титулу првака, почела је да се ”топи”, али није наговештавала оно што тек следи. Млади тренер Павловић, који је својевремено играо за обе ове екипе, искористио је противнички Тајм-аут да упркос заостатку од два гола (26:28 – 59.мин) усмери своју екипу ка изједначењу. Прво је Жујовић успешно реализовао још један седмерац, да би затим, након ”пасивног” напада противника, ”дубинским” додавањем проиграо младог Савића који поравнава резултат на 28:28, свега пар секунди пре него што се огласила сирена за крај утакмице, и тако најављује”седмерце” да би се добио победник. Имајући у виду учинак ”Витезова” претходног викенда у Нишу са 7. метара (7 – 1) мало је било оних који су очекивали да након седам дана они буду бољи од квалтетнијег противника. Обично се каже да су ”пенали” срећа,  односно ”лутрија”. Међутим очито да им је рад на тренинзима по овом питању донео сигурност што су и демонстрирали при извођењу (Топаловић, Поповић, Станисављевић, Жујовић – промашај Савић), односно одбраном два ”седмерца” Дражић, и тако остварили леп успех у најмасовнијем такмичењу.

Резултат ове победе донео је ”Витезовима” пласман у 1 / 4 финале 
Купа Србије где су им по Пропозицијама потенцијални противници једна од прве четри екипе из претходне сезоне: ”Војводина”,  ”Металопластика”, ”Железничар 1949” или ”Динамо”. У сваком  случају овакве победа доносе одређено задовољство и остају у памћењу победника, а ”Витезовима” требају да буду и мотивација за даљи добар рад и припрему пред важно такмичење у ”Плеј-ауту”.

РК  OБИЛИЋ – РK  ПАРТИЗАН   32 : 31  (28:28 ; 16:17)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца:  20 (Корона)
Судије:  Б. Милосављевић (Бешка) – Д. Трифковић (Бешка)
Седмерци:  Oбилић  11 (10)   Партизан  9 (6)
Искључења:  Oбилић  10. мин   Партизан  10. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап – 4 одбране), Жујовић 8 (6), Савић 1, Топаловић 3(2), Једоксић, Теодоровић 5, Дражић (8 одбрана / 2 седмерца),  Кнежевић, Турудић, Станисављевић 9 (1), Поповић 5 (1), Вуковић,  Ивошевић, Симић, Крњајац 1 – (тренер М. Павловић).

ПАРТИЗАН: Михајлов, Драговић 2, Бајчета 3 (1), Грубић, Варга, Ивановић10 (4),Трнавац (8 одбрана / 1 седмерац)  Гојковић, Мандић, Мићић 4, Гудурић 3, Петрић 4, Пижурица 1 (1), Бојанић, Нешић 4, Милић (1одбрана) – (тренер Н. Максић).

МВП  играч  утакмице: Бошко Станисављевић  (Обилић)