А САДА, БОРБА ЗА ”ГОЛИ ЖИВОТ”

Поразом у Кикинди ”Витезови” су, узимајући у обзир и остале 
резултате овога кола, себи закомпликовали положај јер ће морати да у преостала четри кола изборе опстанак у Аркус лиги. А за све то су,  после резултата против Пролетера, Црвенке и Кикинде, највећим делом сами криви јер су од могућих шест на свој конто уписали само један бод.

Нешто слично као претходног викенда у Црвенки где су поражени, и на овој утакмици није нађено решење за игру ”Витезова”, у одсуству 
Жујовића, која је била опет хаотична и без континуитета у успешности  скоро целокупног састава који је сада наступио. А састав је био изнуђен, са четри голмана и без чак пет играча који су иначе окосница екипе, а одсутних из разноврсних разлога (здравствени проблеми,  повреде, радне обавезе…). Када се још узме у обзир просечна старост  овог састава (24,7 година) у односу на просечну старост домаћег састава (30,9 година), који је био у игри, онда несумњиво да је играчко искуство домаћих играча много утицало на коначан резултат.

У првих двадесетак минута, и поред тога што је резултат био у корист 
једног или другог ривала (1:2 – 5.мин; 2:4 – 7мин; 5:5 – 10.мин; 8:6 – 
14.мин; 8:9 – 18.мин; 11:12 – 21.мин) игру гостију обележио је велики  број изгубљених лопти, било у шуту или због техничких грешки. Уз то и учинак домаћих голмана био је у том периоду бољи него гостујућих који су били испод нивоа презентованог на претходним утакмицама. У  очекивању боље игре ”Витезова” следи завршница полувремена где су  лопту поклањали, у више наврата на разне начине, након чега су били  кажњавани лаким головима из контри па и онда када су имали више играча на терену. Тако су домаћини муњевито стекли прву осетљиву предност (13:13 – 23. мин; 16:13 – 25.мин). Тада су једине светле тачке код ”Витезова” били, у одбрани најстарији Крњајац, и нападу један од најмлађих Поповић. Тако су домаћини, добром заслугом гостију, постигли  у првих 30. минута чак 19 голова, за разлику од претходног гостовања у  Аранђеловцу где су за 60. минута постигли укупно 20 голова !

Добро дошла пауза није донела жељени бољитак у игри ”Витезова” у оба смера, што искусна постава домаћина користи да увећа и одржава головну  разлику (21:17 – 34.мин; 24:19 – 40.мин; 25:21 – 44.мин). Мали играчки стаж у квалитетном такмичењу и животна старост већине играча гостију,  били су разлог изостанка тоталног преокрета резултата када је за тако нешто било више прилика (28:27 – 50.мин; 30:29 – 52.мин; 31:30 – 53.мин; 32:31 – 55.мин). У тренуцима када су у нападу почели прецизније да погађају мрежу домаћина, на другој страни су слабом одбраном, и скромним голманским учинком, омогућили домаћој екипи, предвођеној Лисицом и Врговићем, да задржи предност до саме завршнице и тако дођу до за њих злата вредних бодова.

У односу на претходно колу, резултати осталих утакмица су 
закомпликовали положај ”Витезова” јер се налазе тренутно, са екипом Пролетера, само бод више у односу на екипе Кикинде и Црвенке које су  најближе преласку у нижи ранг. Наредну тронедељну паузу за очекивати је да се у тренажни процес ”Витезова” врате одсутни играчи да би тренер Павловић имао на располагању оптималан број играча за преостала четри кола која ће одлучити судбину његове екипе.

РК  КИКИНДА  ГРИНДЕКС – РK  OБИЛИЋ  34 : 32 ( 19 : 16 )

Сала:   С Ц  ”Језеро”
Гледалаца: 15 гледалаца (вирус Кoрона)
Судије:  Б. Милосављевић  (Бешка)  – Д. Тривковић  (Бешка)
Седмерци:  Кикинда  1 (1)   Oбилић  3 (2)
Искључења:  Кикинда  12. мин   Oбилић  12. мин

КИКИНДА: Кнежевић (9 одбрана / 1 седмерац), Тубић 7, Лисица 9, Голић (кап), Кењало 1, Крстић, Мишков (3 одбране), Станковић, Врговић 8 (1), Панић, Продановић, Косановић, Маринковић 4, Гамбер 5, Маркуш – (тренер: М. Станић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кaп – 2 одбране), Савић, Топаловић 5 (1), Једоксић, 
Цвијетић, Теодоровић 4, Кнежевић 3, Поповић 6, Дражић (3 одбране), 
Турудић 5, Вуковић, Станисављевић 4, Антић 2, Симић (3 одбране), Тасић (2 одбране), Крњајац 3 – (тренер: М. Павловић).

МВП  играч  утакмице:  Милан Лисица (Кикинда)