ПРЕДУБОКИ БЕГЕЈ

Са изузетно важне утакмице, за обе екипе, игране у Зрењанину,  ”Витезови” се враћају празних руку чиме су пролонгирали свој статус у Аркус лиги, а са друге стране домаћинима вратили осмех јер су били у много неповољнијем положају пред ове утакмицу.

Несумњиво да је убедњива игра и резултат против Спартака улио гостима озбиљан оптимизам и растерећеност јер би се домаћини у случају пораза нашли на ивици провалије. Међутим, ту велику психолошку предност ”Витезови” нису знали и да материјализују на терену. Тако су на самом почетку дозволили Пролетеру да са играчем мање у два наврата поравна без проблема резултат (1:1 – 2.мин; 2:2 – 3.мин). Већ тада се могла уочити лака рањивост одбране гостију, односно несигурност у нападу. Резултат такве игре је и кретање резултата у корист изабраника Момира Рнића, који су први пут прешли у вођство након 9. минута (5:4). Тада гости нису реализовали први од укупно 4 не искоришћена седмерца на утакмици и тиме улили сигурност капитену Гаћиновићу да одбрани још два шута са 7. метара. Нису толико силно играли Зрењанинци колико би изгледало према броју датих голова у првих 30. минута, већ је то више био одраз хаотичне и неорганизоване игре гостију који су у првом делу утакмице постигли само ЈЕДАН гол са три бековске позиције (Теодоровић – 6. мин). Пет голова предности (19:14) сигурно су била добра мотивација Пролетеру пред наставак сусрета, и велика мора тренеру Павловићу и његовој екипи.

Велики број примњених голова и приказана игра у првих 30. минута 
захтевали су заокрет у даљој игри ”Витезова” што се није и рефлектовало на кретање резултата (21:15 – 34. мин; 23:19 – 40. мин). 
Уласком Турудића и Ивошевића напад ”Витезова” делује организованије, а одбрана 5+1, са истуреним младим Вуковићем, смањила је убојитост домаћег напада (24:22 – 42. мин; 25:23 – 45.мин) при чему је сада, након ”фластерисања” горопадног Алексе Гаћиновића, главна опасност долазила за позиције левог крила (Пешић). Повратак капитена Радовића на гол ”Витезова” донео им је сигурност, а унео немир у редове домаћина па се назирао и потпуни преокрет на семафору (28:27 – 54. мин) јер је преостало довољно времена за тако нешто. Међутим за то је потребна и доза среће, која је ”Витезове” изневерила јер је у пар наврата лопта, након одбрне голмана, због несмотрености и пада концентрације долазила сада на десно крило, одакле су постизани  изузетно битни голови за домаћу екипу у завршници утакмице. Како се на  другој страни мрежа домаћина у тих преосталих 6. минута није затресла  ни једном, па и са седам метара у два наврата, што им доноси убедљиву победу (32:27) и велику радост.

После осталих очекиваних, али не очекиваних резултата (пораз Новог Пазара код куће), јасно је да су, два кола пре краја, екипе Црвене 
Звезде и Новог Пазара осигурале статус играња у Аркус лиги и наредне сезоне, док ће се између екипа Шамота, Кикинде, Спартака Пролетера и Обилића тражити још једна екипа која ће се, уз отписану Црвенку, преселити у Супер Б лигу. Што се конкретно тиче ”Витезова”, након  нове паузе до 8/9. маја, преостало им је да као домаћини у дуелима са  Црвенком и Кикиндом изборе право играња у Аркус лиги и наредне сезоне.

РК  ПРОЛЕТЕР – РK  OБИЛИЋ  32 : 27 ( 19 : 14 )

Сала:  ”Кристална Дворана”
Гледалаца: 18 гледалаца (вирус Кoрона)
Судије:  Г. Ковач  (К. Митровица)  – С. Милосављевић  (Звечан)
Седмерци:  Пролетер  7 (6)   Oбилић  11 (7)
Искључења:  Пролетер  4. мин   Oбилић  8. мин

ПРОЛЕТЕР: Грујић, Карлаш 2, Барјактаревић 1, Тодоров, М. Гаћиновић 
(кап – 9 одбрана / 3 седмерца), Тошков, С. Терзић 4, А. Гаћиновић 8 (5), Ф. Терзић 2, Кривошија 5 (1), Јованов, Павловић 3, Ранковић, Канижај, Ковачевић, Пешић 7 – (тренер: М. Рнић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кaп – 6 одбрана), Савић 2, Подрашчић 6 (5), Топаловић 3 (1), Једоксић, Цвијетић, Теодоровић 2, Милутиновић 1 (1), Поповић 3, Турудић 3, Вуковић 1, Станисављевић 3, Ивошевић 3, Симић (3 одбране / седмерац), Тасић (0 одбрана), Крњајац – (тренер: М. Павловић).

МВП  играч  утакмице:  Алекса Гаћиновић (Пролетер)