”ВИТЕЗОВИ” СЕ ЗАСЛАДИЛИ

Коло пре краја турбулентног такмичења у оквиру Плеј Аут лиге, 
”Витезови” су дошли до драгоцених бодова у сусрету са екипом из 
”најслађег села” која је већ ”виђена” у нижем рангу од следеће 
сезоне. Колико ће ови бодови бити ”Визтезовима” вредни тек ће  потврдити наредна утакмица коју као домаћини играју са једним од  директних конкурената за опстанак, екипом ”Кикинде”.

Игра коју су приказали током првих тридесет минута сигурно је најбоље издање ”Витезова” ове сезоне, и како се закључили њихови верни пратиоци, међу само 19 присутних ове вечери на Бањици због мера поводом Ковида, да су тако одиграли још који пут одавно би пребринули све бриге око свог лигашког статуса у наредној сезони. Мада је стратег гостију Зејак кренуо са најбољом поставом предвођеном искусним интернационалцем Витасом на голу, све је то било немоћно пред фуриозним налетима домаћина. Одбрана предвођена сигурним голманом Симићем затворила је све прилазе голу ”Витезова”, да би затим у нападу и најпробирљивије присталице ове игре тешко нашле мане ономе што су приказали Турудић, Поповић, Савић, Теодоровић или најмлађи Вуковић. Резултат такве игре одсликао се најбоље кроз кретњу резултата (6:1 – 10. мин; 15:5 – 22. мин; 20:9 – 26. мин) тако да је предност домаћина од 11 голова (23:12) након 30. мин прави одраз снага у том периоду.

Тренер ”Витезова” Павловић у наставку сусрета оне најискусније 
(Жујовић, Ивошевић, Симић, Крњајац, Радовић) поштедео је напора да озноје своје дресове, а они млађи наставили су да се надигравају са 
себи равним по годинама и искуству у редовима Црвенчана предвођених првим стрелцем на утакмици младим Николићем и повратником Бошковићем.  Што велика резултатска разлика, што неискуство или опуштеност  појединаца у редовима домаћина, омогућило је гостима да покажу  појединачни таленат и равноправно парирају у већ одавно решеној утакмици (28:15 – 37. мин; 30:20 – 41. мин; 37:27 – 50. мин). Успешне  одбране младог Тасића, а затим асистенције за голове из контри (Топаловић) или полуконтри, били су већином постигнути голови ”Витезова” у другом делу сусрета. Резултат постигнут у том периоду  игре (19:20) је добар приказ онога шта се тада играло по систему  ”трчи и пуцај”, где су се гости очито боље снашли.

Да није било неких назови ”изненађујућих” резултата у последња два 
кола, ”Витезови” би већ сада могли да имају оверено чланство у Аркус 
лиги и наредне сезоне. Овако не преостаје им ништа друго него да у 
последњем колу, у сусрету са екипом из Кикинде, на свом паркету 
потврде тај статус. Тако ће се, поред ”отписаних” Црвенчана други 
путник тражити међу четри екипе (Пролетер, Обилић, Кикинда, Спартак)  које у последње коло улазе сви са по 13 бодова, од којих је ”Обилић” једини домаћин.

РК  OБИЛИЋ – РK  ЦРВЕНКА   42 : 32  (23:12)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 19 (Корона)
Судије:  М. Секулић (Панчево) – В. Јовандић (Панчево)
Седмерци:  Oбилић  2 (2)   Црвенка 4 (3)
Искључења:  Oбилић  6. мин   Црвенка  6. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап – 1 одбрана), У. Савић 5, Подрашчић, Топаловић 6 (2), Цвијетић, Теодоровић 4, Милутиновић 3, Турудић 6, Поповић 7, 
Станисављевић 6, Вуковић 5,   Ивошевић, Симић (5 одбрана), Тасић (4 
одбране), Крњајац – (тренер М. Павловић).

ЦРВЕНКА: Марјанац, Радоњић (кап), В. Перовић 2, Николић 9 (3), 
Павићевић (3 одбране), Фејеш 2, Рачић 1, Војин Чабрило 3, Ивић, Н. 
Перовић, Карановић 2, Вељко Чабрило 3, Вукадиновић 4, Бошковић 6, 
Витас (1 одбрана) – (тренер В. Зејак).

МВП  играч  утакмице:  Стефан Турудић  (Обилић)