ДРАМА НА БАЊИЦИ

Последње коло Плеј Аут Аркус лиге решавало је велику непознаницу, а то је која ће се екипа придружити екипи из Црвенке на путу у нижи ранг, а кандидата је било чак четири: ”Обилић”, ”Кикинда”, ”Пролетер” и ”Спартак”. Међу њима су прва два у директном судару одлучивала о свом статусу, док су преостале две екипе тражиле спас у гостима. Након истека времена трајања игре у Београду врло добра екипа из Кикинде придружила се Црвенчанима, и тако у дуелу са ”Витезовима” није успела да задржи садашњи статус. А та неизвесност на Бањици трајала је буквално до задњих тренутака ове драматичне утакмице када је капитен ”Витезова” Радовић зауставио ударац искусног Тубића са шест метара.

Од старта ове утакмице, пре свега тешке за играње у психолошком 
смислу, очекивала се велика тензија јер већина играча, на обе стране, 
није била у ситуацији да директно одлучује о својој судбини у само 60. 
минута, у последњем колу. Тренер Павловић припремао је своје играче са намером да их растерети важности утакмице, и очито је имао више успеха од колеге Станића на другој страни, чија постава је била доста искуснија по том питању. Ово је најбоље илустровало кретање резултат и  стално вођство ”Витезова” од самог почетка (2:1 – 4. мин; 4:2 – 7.  мин; 6:3 – 9. мин). Несумњиво да се већ тада истакао први играч овог  сусрета млади Вељко Поповић који је сам у првих девет минута постигао чак пет од шест голова за домаћине. Играло се ”тврдо”, голови су  постизани из организованих напада, а уз Поповића у редовима домаћих искусни Симић, својим одбранама, мотивише саиграче да контролишу игру. Први пут гости успевају преко капитена Комарека да поравнају резултат у 24. минуту (9:9), да би затим уласком искусног Жујовића ”Витезови” добили на сигурности у нападу и отишли на одмор са сигурним вођством (13:9).

Предност из првог дела била је добар подстицај ”Витезовима” за 
наставак сусрета па су је успешно и одржавали (16:12 – 35. мин). 
Пратећи резултате на утакмицама клубова који су такође играли за 
опстанак, Кикинђани успевају да полако ”топе” предност домаћина и 
после дужег времена дођу до новог изједначења (18:18 – 42. мин). Следи одговор ”Витезова” који поново стичу са више позиција лепу предност (24:20 – 50. мин), а своје присталице доводе у опуштеније стање. И  уместо мирније и сигурније завршнице домаћини ”заборављају” на искуство Лисице, Тубића и Маринковића који дају мотива онима млађим саиграчима (Врговић) да се по трећи пут врате у живот, и поново  поравнају резултат (25:25 – 58. мин). Важност утакмице у њеној  завршници, када се тешко долази до гола, прекида на волшебан начин МВП  утакмице Поповић који успева да последњи пут затресе мрежу Мишкова 14.  секунди пре њеног краја (26:25). Напад који је био одлучујући за њихов  даљи статус, гости преко Тубића завршавају на већ описани начин, после  којег следи велика радост и славље у редовима домаћина који су тако  успели искључиво сопственим снагама да потврде статус у чланству Аркус лиге и за наредну сезону, пету за редом.

Не сумњиво да ће се дуго коментарисати и анализирати постигнути 
резултати у последњим колима Плеј Аута Аркус лиге, када се одлучивало која ће два клуба напустити овај ранг, стим да су ”Витезови” свој статус витешки остварили искључиво сопственим снагама, на чему им  треба честитати.

РК  OБИЛИЋ – РK  КИКИНДА   26 : 25  (13:9)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: Без публике (Корона)
Судије:  Б. Милосављевић (Бешка) – Д. Тривковић (Бешка)
Седмерци:  Oбилић  5 (4)   Кикинда 5 (5)
Искључења:  Oбилић  10. мин   Кикинда  8. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап – 2 одбране), Жујовић 1, У. Савић 2, Подрашчић,  Топаловић 6 (3), Једоксић, Теодоровић, Милутиновић, Турудић 3, Поповић  10, Станисављевић, Вуковић 1,  Антић 1, Ивошевић 1, Симић (7 одбрана),  Крњајац 1 – (тренер М. Павловић).

КИКИНДА: Кнежевић (4 / 1 седмерац), Тубић 2, Маринковић 5, Лисица 5  (3), Голић, Кењало 2, Мишков (2 одбране), Станковић, Врговић 5 (2), 
Панић, Продановић, Косановић, Комарек (кап) 5, Гамбер 1, Маркуш 
(тренер М. Станић).

МВП  играч  утакмице:  Вељко  Поповић  (Обилић)