ОДВАЖНИ ВИТЕЗОВИ

Гости из Крагујевца који су, са новим стручним штабом и више 
квалитетних принова у играчком саставу, наметнули озбиљни кандидатуру за улазак у плеј-офф, спортски су честитали, након узбудљивих 60. минута на Бањици, домаћинима на првим бодовима у сезони.

Улогу фаворита гости су од самог старата потврдили сталном предношћу од једног до два гола (0:1 – 3.мин; 3:4 – 7.мин; 5:5 – 9.мин, 5:7 –  12.мин). Брзоноги Баруџић и стамени Давидовић користили су неумољиво сваку прилику да својој екипи оджавају константну предност. Ипак, све су то домаћини, предвођени сјајним Илијом Сладићем, успевали да држе под контролом не дозволивши им да предност увећају на већу разлику. Комбиновао је изменама тренер Витезова поставе у нападу и одбрани како би му екипа држала резултатски прикључак, што му је већим делом  полувремена и полазило за руком. Индиспонираног Тасића заменио је Дражићем који је са неколико успешнихи одбрана у завршници полувремена, уз незаустављивог Сладића, био најзаслужнији што се оно окончало поравнатим резултатаом (14:14).

Очито да су у паузи савети тренера Павловића, и његовог помоћника 
Жујовића (повређен), били сврсисходни што потврђује и почетак другог полувремена (16:14 – 34.мин; 18:14 – 37.мин) када је, видно изнервиран игром својих изабраника, тренер гостију Теодоровић затражио Тајм-аут. Очито да је његова критика имала дејство па су гости брзо дошли у  много повољнију позицију (18:16 – 40.мин). Међутим одбрана Витезова, уз серију одбрана Дражића, није се дала збунити и великим пожртвовањем сваког играча успевали су да држе резултат под контролом (21:17 –  45.мин; 21:19 – 47.мин). Што гости нису успевали да дођу до повољнијег резултата заслуга је, како рече тренер гостију, вечерас маестралног и незадрживог Сладића који је у саиграчима имао праву подршку за све што је урадио. Могли су гости у завршници утакмице одбранама искусног Златановића и бољом реализацијом да евентуално учине утакмицу  неизвесном, али су Витезови били ти које је одлични Дражић мотивисао  на максимално изгарање за сваку лопту и тако остваре заслужену победу, прву у новој сезони.

Уз корекцију евидентних слабости код појединаца и екипе (играч 
”више”) за очекивати је да ће уз стрпљење временом, посебно код 
млађих и неискуснијих играча, доћи до боље уиграности и подизања 
самопоуздања, а колико ће у томе успети показаће се можда већ наредне недеље на испиту у Новом Пазару.

РК  OБИЛИЋ – РK  РАДНИЧКИ   24 : 20  (14:14)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 100
Судије:  М. Боричић (Београд) – Д. Марковић (Београд)
Седмерци:  Oбилић 1 (1)   Раднички 0 (0)
Искључења:  Oбилић  12. мин   Раднички  12. мин

OБИЛИЋ: Савић 3, Топаловић 2, Цвијетић 1, Јестровић 1, Теодоровић 
(кап), Дражић (12 одбрана), Јовановић, Милутиновић, Баћановић 3, 
Гудурић, Турудић 1, Вујичић 1, Антић, Ивошевић, Сладић 12 (1), Тасић 
(тренер М. Павловић).

РАДНИЧКИ: Тубић 2, Продановић (кап) 2, Давидовић 5, Мутавџић 1, С. 
Ђерић, Касаловић 2, Д. Петровић, Баруџић 5, Кнежевић 2, Утвић 1, 
Стевановић, Л. Ђерић, Станојев, Маљевић, Златановић (9 одбрана), П. 
Петровић (тренер М. Теодоровић).


МВП  играч  утакмице:  Илија  Сладић  (Обилић)