ДОМАЋИНУ БОДОВИ

Након што су у претходном колу савладали одличне госте из Крагујевца, ”Витезови” су очито опасно забринули Пазарце за њихов нови дуел, посебно што су им на претходном гостовању у овом граду нанели први пораз након две године као домаћинима. Што се историја није поновила овог пута разлога има више. Прво, чак шест играча због Ковида (Милутиновић, Турудић, Цвијетић), повреда и осталог (Ивошевић, Гудурић, Тасић) није било у саставу гостију у односу на претходни против Радничког. Друго, а како се испоставило и врло битан и забрињавајући разлог је суђење пара из Лесковца који је од самог почетка био ”одредио” победника овог дуела.

Подмлађени састав тренера Павловића мотивисано је ушао у овај сусрет свесни, да само пре свега максималном борбеношћу, могу парирати пољуљаним домаћинима резултатима из претходних утакмица (један бод). У таквим околностима гости су на самом почетку утакмице били ”пресечени” са неколико судијских одлука које су јасно показале, чак за Пазар и малобројној публици, ко може једино да се на крају радује. Све то је унело приличну нервозу у редове ”Витезова” који нису били на очекиваном нивоу. Након почетних 2:2 (5.мин), блага резултатска предност била је стално на страни домаћина (6:5 – 15.мин; 10:8 – 23.мин). У тренуцима када би се успоставила некаква равнотежа у игри, ”Витезови” би остајали у пољу са играчем мање што би предвођена одличним Радосављевићем и Славуљицом екипа тренера Мемића углавном користила да увећа своју предност (12:9 – 25.мин; 16:10 – 29.мин) и
тако стекне велику и недостижну предност по истеку први 30. минута (18:12).

Очито је било да је су ”очекиване” одлуке овог судијског пара, на
штету ”Витезова”, доста тога пореметиле у њиховим редовима од онога што су планирали да играју, али није их натерало и да пре времена истакну белу заставу. Борио се у наставку утакмице доста ”реновиран” састав гостију, попуњен са младим и талентованим приновама, да оправда своју перспективу, што ипак није било довољну да се озбиљније угрози сигурно вођство Пазараца (20:15 – 36.мин; 27:19 – 47.мин). Увидевши да је одавно све решено тренер Павловић извукао је из игре искусе Жујовића и Сладића и дао прилику младом Гојковићу, Баћановићу, Вујичићу и осталима да обогате своју малу минутажу у досадашњим наступима у Аркус лиги. Све то је и донело до тога да су презадовоњни домаћини других 30. минута решили минималним резултатом у своју корист (14:13).

Без обзира на узроке који су битно утицале на развој догађаја у
Пазару, ”Витезови” морају одмах да их архивирају и окрену се себи и
својој игри, како би што спремније дочекали ново гостовање наредне недеље у Каћу против јако неугодног противника који се поново ратио у наше најелитније такмичење.

РК НОВИ ПАЗАР – РK OБИЛИЋ 32 : 25 ( 18 : 12 )

Сала: ССУ ”Пендик”
Гледалаца: 120
Судије: Д. Цветковић (Лесковац) – И. Николић (Лесковац)
Седмерци: Нови Пазар 4 (3) Oбилић 2 (2)
Искључења: Нови Пазар 10. мин Oбилић 8. мин

НОВИ ПАЗАР: Рајичић (11 одбрана), Мујчиновић 1, Радисављевић 8,
Стојановић 5, Мрваљеић 2, А. Баћићанин, Међедовић 3, Карановић,
Сефовић, Гуџевић (1 одбрана), Брунчевић 1, А. Мекић, Ракић (кап) 5
(3), Славуљица 5, Димитријевић 1, Х. Баћићанин 1 (тренер: Х. Мемић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 1 одбрана), Жујовић 3, Савић, Топаловић,
Поповић 2, Једоксић, Гојковић 6, Јестровић 4, Теодоровић 1, Дражић (5
одбрана / седмерац), Баћановић 3, Б. Јовановић, Радивојевић 2,
Вујичић, Антић 1, Сладић 3 (2) – (тренер: М. Павловић).

МВП играч утакмице: Данијел Радосављевић (Н. Пазар)