”ВИТЕЗОВИ” ПОКИСЛИ У КАЋУ

Прошлонедељни пораз у Новом Пазару није донео позитивне поуке у игри ”Витезова” који су на другом везаном гостовању поновили много тога што није ваљало на њиховој претходној утакмици. Домаћи ”Југовић” био је доминантан већим делом сусрета па се победник утакмице у Храму рукомета могао ове вечери предвитети већ после првих 30. минута.

Од самог почетка љубитељи рукомета из нашег ”најрукометнијег села” нису могли да виде ништа квалитетног у редовима противника њихових љубимаца. Простим и брзим акцијама домаћини, предвођени искусним Додером и Савићем, користили су анемичну игру одбране гостију да са  свих позиција погађају мрежу немоћног Дражића и почетно вођство увећавају из минута у минут (4:1 – 6.мин; 8:3 – 11.мин; 11:5 –  16.мин). Покушао је тренер Павловић брзим Тајм-аутом да размрда своје изабранике, али мало тога му је пошло за руком. Осим Сладића и Јестровића остали ”Витезови” као да су се утопили у сивило кишовите ноћи не исказујући борбеност и хтење да су испрсе у одбрани, односно уместо бројним грешкама у нападу, да се озбиљније и успешније  надигравају са организованијем домаћином. Након што су смањили  заостатак на ”само” четри гола (14:10 – 23.мин) нови промашаји или  грешке поново су донеле лаке голове Каћанима који на одмор одлазе са огромном предношћу над једним од конкурената за опстанак у Лиги (20:12).

У наставку утакмице, пошто се њен победник у великоме дао наслутити, тренери Рудић и Павловић су, мању или већу минутажу, дали свим  играчима из записника. У таквој опуштенијој игри већу минутажу код  ”Обилића” добили су млађи и неискуснији играчи који су повремено  били равноправни ривали домаћину који је упркос томе стално  контролисао резултат (22:15 – 38.мин; 27:18 – 45.мин). Капитен Радовић  је повременим успешним одбранама давао мотива саиграчима да покажу више од бледуњаве игре, али мало тога је било на задовољављјућем  нивоу. Повремени бљесак његових саиграча попут Антића, Једосића или Баћановића у нападу или Теодоровића у одбрани, донело је да у неколико наврата максимално вођство домаћина од десет голова (32:22 – 54.мин; 34:24 – 57.мин; 35:25 – 58.мин) у самом финишу сурета донекле ублаже са неколико узастопних голова (36:30 – 60.мин).

Бољим познаваоцима рукомета и догађањима у ”Обилићу” донекле ће бити  јасније објашњење за овакву игру и резултате на почетку сезоне у чињеницама да овогодишњи састав чине млади и неискусни играчи за које треба имати доста стрпљења и уложеног рада, али и њиховог изгарања да дигну пре свега своју, а тиме и игру екипе на виши ниво. Уз такав  приступ и са комплетирањем састава са, због Короне, одсутним играчима,  може се очекивати бољитак у игри и резултатима ”Витезова” реално у  другом делу првенства.

РК  ЈУГОВИЋ – РK  OБИЛИЋ  36 : 30 ( 20 : 12 )

Сала:  Дворана ”Храм”
Гледалаца: 800
Судије:  М. Секулић (Панчево) – В. Јовандић (Панчево)
Седмерци:  Југовић  2 (2)   Oбилић  6 (5)
Искључења:  Југовић 16. мин   Oбилић  10. мин

ЈУГОВИЋ: Миловановић (2 одбране), Кукић 1, Момчиловић 4, Драгољвић 4,  Босанчић 7, Додер 1, Чавић, Регодић 5, Кочић 1, Нинков, Савић (кап) 2, Гаћиновић 1, Рудић 2, Роган 1, Ћеран (6 одбрана), Мирић 7 (2) –  (тренер: Б. Рудић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 9 одбрана), Жујовић, Топаловић 1(1), Поповић1,  Једоксић 2, Гојковић 1, Јестровић 4, Теодоровић 1, Дражић (0 одбрана), Баћановић 6, Б. Јовановић 1, Радивојевић 3, Вујичић 2, Антић 3 (1),  Сладић 5 (3), Тасић (2 одбране) – (тренер: М. Павловић).
МВП  играч  утакмице:  Милош  Босанчић (Југовић)