ДРАМА НА БАЊИЦИ

Две-три секунде, пре завршне сирене на Бањици, делиле су Витезове да напусте паркет не поражени. Тренер гостију Милосављевић на 20.секунди до краја узео је последњи Тајм-аут како би својим збуњеним и успаниченим играчима поделио савете како да сачувају минималну предност. На другој страни тренер домаћих Павловић послао је на паркет младу и бржу поставу која је пресингом настојала да дође у посед лопте. Задржавали су гости како су знали и умели лопту без намере да угрозе гол противника, да би након нерезонског прекида од Шапоњића добили су још неколико драгоцених секунди. Затим спретни Радивојевић успева да одузме лопту и крене у контру, али како је време истицало, успева једино да упути шут са преко петнаест метара који је без напрезања зауставио играч утакмице Јелић и тако донео велику радост своме тиму.

За Београд солидан број гледалаца цело прво полувреме гледао је
доминацију црвено-белих који су имали сталну предност до четри гола (9:13 – 23.мин; 10:14 – 25.мин), колика је била и по истеку првих
тридесет минута (12:16). За то време велике проблеме имали су Витезови како у нападу, тако још више у одбрани. Једина светла тачка у њиховим редовима био је искусни Сладић чијим су головима остајали у игри да се гости исувише не удаље (5:5 – 9.мин; 7:8 – 14.мин). Ни бројне промене у постави, у нападу и одбрани, ни Тајм-аут, нису донеле бољитак у игри Витезова, посебно у игри зоне 6 – 0 где им је велике проблеме правио спретни и снажни пивот Вучићевић (3 постигнута гола и 3 изнуђена
седмерца).

Ни наставак мини дербија главнога града није донео посебне помаке на боље код Витезова, стим да су се у такву јалову игру на њихову срећу уклопили и гости. То што су ривали за првих 14. минута у другом полувремену постигли само по два гола (14:18) заслуга је пре свега два голмана, Дражића код домаћина и Јелића код гостију. Тај голгетерски пост брже су савладали гости који за кратко време долазе до предности која им је добрано гарантовала прве бодове (15:21 – 48.мин). Шта се затим десило са његовим пуленима мораће Милосављевић добро да анализира и проучи јер изврсни Сладић добија добру подршку од ”пробуђених” саиграча и једна наизглед већ решена утакмица улази у драматичну завршници (20:21 – 53.мин). Наредна цела четри минута мреже су мировале на обе стране да би затим гости поново имали бодове у рукама (20:23 – 58.мин). Нису тако мислили и домаћини јер се осетила несигурност, па и паника код црвено-белих, што користе да у последњем минуту дванаестим погодком Сладића најаве описану драматику.

Гледајући укупну игру и догађања током свих 60. минута можда је
постигнути резултат и реалан пошто су гости већим делом били ти који су доминирали на терену. На другој страни видело се да је игра коју су Витезови приказали само у последњих 15. минута мало да би се, уз велику дозу среће, избегао пораз. Хоће ли то и колико кренути на боље тешко је очекивати на наредном гостовању прваку у Новом Саду, али уз бољу кадровску ситуацију сигурно да за тако нешто тренеру Павловићу следи мукотрпан и тежак рад.

РК OБИЛИЋ – MРK Ц. ЗВЕЗДА ГРУНДФОС 22 : 23 (12 : 16)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 250
Судије: М. Боричић (Београд) – Д. Марковић (Београд)
Седмерци: Oбилић 6 (6) Ц. Звезда 7 (6)
Искључења: Oбилић 10. мин Ц. Звезда 14. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап – 4 одбране), Жујовић 1 (1), Савић 1, Топаловић 3
(1), Једоксић, Цвијетић, Гојковић, Јестровић, Теодоровић, Дражић (8
одбрана), Б. Јовановић 1, Радивојевић 2, Антић, Ивошевић 1, Шапоњић 1,
Сладић 12 (4) (тренер М. Павловић).

Ц. ЗВЕЗДА: Ђуровић 1, Симић 1, Јовић 2, Гемаљевић, Мајес (кап), Јелић
(12 одбрана), Матичић 7 (6) , Благојевић, Крсманчић 2, Брети, Лаковић
2, Маринковић 2, Кикановић 2, Вучићевић 4, Шљукић, Атанасов (тренер Ж.
Милосављевић).

МВП играч утакмице: Димитрије Јелић (Ц. Звезда Г.)