”ВОШИНА” ДОМИНАЦИЈА

У петој сезони играња у нашем рукометном најелитнијем такмичењу 
”Витезови” су у дуелу са актуелним прваком претрпели најтежи лигашки пораз до сада.  Доминација домаћина у ”Сланој Бари” била је толико убедљива да су се присутни забављали прогноозирајући колико ће њихови љубимци постићи голова до краја сусрета.

Припремајући се за ово гостовање, при томе свесни ко их чека и коликоубедљиво екипа ”Војводине”, неколико сезона у назад, доминира без пораза на нашим теренима, ”Витезови” су наступили са потпуно измењеним и драстично подмлаћени саставом, просечне старости 23,4 године, у намери да већина ових младих играча осети чари играња у елити са прваком. У таквој атмосфери ”Витезови” су у првој четртини утакмице пријатно изненадили своје присталице пруживши достојанствен отпор апсолутном фавориту (4:4 – 10.мин; 7:6 – 15.мин) када се голмани били у центру пажње: Дражић на голу гостију и Бедоуи код домаћина. На  другој страни ”Вошин” тренер Ројевић ни једног тренутка није потценио госте пославши на терен поставу која као да има за противника себи равног противника.  И ту се завршава лепо представљање гостију,  који затим из минута у минут губе конце своје игре и у нападу и  одбрани где једино Дражић наставља и даље са успешним одбранама (10 одбрана за 30. минута). Губитак 22 лопте (14 шут + 8 грешке) донео је у другој половини првог полувремена резултат од 10:3, односно укупно са 17:9 након 30. минута.

У жељи да целокупном саставу, који је дошао у Нови Сад, укаже прилику  да се представи тренер Павловић је честим изменама покушао да укомпонује поставу која би се успешније представила у односу на оне пре њих. Међутим ту неких бољитака није било јер је сада на ”Вошином” голу доминирао, један од наших најбољих лигашких голмана Веркић, тако да се предност његове екипе увећавала из минута у минут (20:10 – 35.мин; 30:15 – 47.мин; 36:16 – 57.мин). Сваки промашај или  грешку гостију домаћини су кажњавали головима, највећим делом из контри преко неухватљивог Кљајића, и тако лако дошли до максималне предности од 21 гола (38:17).

Изостанак чак осам играча у редовима ”Витезова”, у односу на 
претходне утакмице, никако не би требало да послужи као изговор за 
овај убедљив пораз, а на другој страни много тога се могло видети да 
су појединци, који су имали скромну минутажу на претходним утакмицама, још далеко од тога да им се та минутажа и увећа.

РК  ВОЈВОДИНА – РK  OБИЛИЋ  38 : 17 ( 17 : 9 )


Сала:  Дворана ”Слана Бара”
Гледалаца: 200
Судије:  Н. Мусић (Врбас) – С. Ђурашиновић (Врбас)
Седмерци:  Војводина  6 (6)   Oбилић  2 (2)
Искључења:  Војводина 6. мин   Oбилић  14. мин

ВОЈВОДИНА: Милић, Мирковић 2, Прибак 1, Вукоњак, Веркић (кап – 11 
одбрана),  Жмавц 2, Миленковић 2, Тасић, Рађеновић 4, Ратковић 6, 
Томић 4, Николић 3, Буњевчевић 2, Кљајић 11 (6), Шотић 1, Бедоуи (8 
одбрана) – (тренер: Б. Ројевић).

ОБИЛИЋ: Савић, Топаловић, Поповић, Једоксић, Цвијетић 3, Гојковић 2, Теодоровић (кап) 1, Дражић (10 одбрана), Милошевић, Б. Јовановић 5 (2), Гудурић 1, Радивојевић 4, Антић, Шапоњић 1, Тасић (4 одбране) – 
(тренер: М. Павловић).


МВП  играч  утакмице:  Бедоуи Ахмед Амине (Војводина)