НЕМОЋНИ ДОМАЋИНИ

После пораза на претходном гостовању у Крагујевцу, гости из Шапца су овог пута одлучно, предвођени сјајним Арсићем на голу, ставили до знања домаћинима да неће дозволити ново изненађење у чему су у 
потпуности и успели. Једноставно разлика у квалитету била је углавном на страни екипе тренера Кажића који није крио да су његови изабраници били максимално упозорени каквог ће противника имати, без обзира на положаје на табели,  пошто су у новије време неки апсолутни фаворити  више пута напуштали паркет на Бањици погнуте главе.


Управо у таквом предвиђању могућег развоја догађаја гости су, са 
капитеном Арсићем на голу (седам одбрана за 9. минута) и 
интернационалцем Аиди Азизом у нападу, мењевито дошли до предности која је натерала тренера домаћих Павловића да узме брзо узме први Тајм-аут (1:5 – 10.мин). Савети, и неке промене у саставу на паркету, донели су сигурност домаћину чији играчи испољавају велико хтење и  сигурност што се брзо одразило и на семафору  (5:5 – 19.мин). У тако  успостављеној равнотежи гости су били ти који су имали и даље предност, али не толику да буду и безбрижни (7:8 – 19.мин; 8:10 – 21.мин; 10:12 – 25.мин). И када су присталице ”Витезова” очекивали  наставак надигравања и неизвестан исход после првих тридесет минута,  грешке искусних играча, и то са ”вишком” на терену, омогућиле су  Шапчанима да лаким головима из контри стекну највећу предност у првом  полувремену (10:16).


Тешко да је после приказаног у првом полувремену било оптимиста који су веровали на неки преокрет у позитивном у редовима домаћина, што се брзо и потврдило. Тако су већ остварену солидну ”залиху” голова  гости брзо увећавали (11:19 – 36.мин) при чему су им ”Витезови”, и  поред доста измена, то добрано омогућавали. Једино светло место код  домаћина био је голман Дражић, али његов учинак остао је без ефекта на игру и учинак његове екипе која је на кратко успела да уђе у период када се заостатак ”одржавао” (14:20 – 40.мин; 16:23 – 44.мин). Међутим гости не смањују гас па су користили скоро сваку изгубљену  лопту домаћина да предност постепено увећавају и тако дођу до нових  бодова за улаз у Плеј-Офф. Чак када су на паркету били млади и  неискусни играчи гостију, није дошло до ”застоја” у њиховој  доминацији, пошто је спласнуо вољни моменат код ”Витезова”, па су на моменте и егзибицијоном игром дошли и до највеће предности (20:32 –  60.мин).


Овом утакмицом завршен је први део такмичења по групама, стим што ће се, након иступања екипе ”Нови Пазар” из такмичења, по завршетку  сезоне у нижи ранг преселити још три екипе. Очито је да се екипа  ”Обилића” налази у кругу оних које ће се кроз Плеј-Аут борити да  задрже статус члана Аркус лиге и наредне сезоне. Након паузе од десет  дана, због ЕХФ недеље, првенство се наставња утакмицама 9. кола (други  круг) када ће ”Витезови” угостити екипу ”Динама” из Панчева.

РК  OБИЛИЋ – РK  МЕТАЛОПЛАСТИКА   20 : 32  (10 : 16)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 200
Судије:  М. Секулић (Панчево) – В. Јовандић (Панчево)
Седмерци:  Oбилић 1 (1)   Металопластика 2 (2)
Искључења:  Oбилић  12. мин   Металопластика 6. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап), Жујовић 1, Савић 1, Топаловић 2 (1), Цвијетић 
3, Гојковић, Јестровић 1, Теодоровић 2, Дражић (8 одбрана), Б. 
Јовановић, Милутиновић, Радивојевић 2, Антић 2, Ивошевић, Шапоњић 3,  Сладић 3 (тренер М. Павловић).

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић (3 одбране), Додић 5, Н. Миловановић 1, Ћосић  1, Срдановић 5, Мирковић, Ф. Миловановић 1, Азиз 7, Антонијевић 1, Иванић 1, Арсић (кап – 16 одбрана), Цвијановић 2, Тодоровић, Брајовић 4 (2), Миленковић 1, Мештер 3 (тренер М. Кажић).
МВП  играч  утакмице:  Аиди Мохамед Азиз  (Металопластика)