НА БАЊИЦИ БЕЗ ИЗНЕНАЂЕЊА

После десетодневне паузе настављено је, другим кругом по групама, 
такмичење у Аркус лиги. ”Витезови” су угостили Панчевце којима су, и поред пораза, у првом сусрету већим делом утакмице били равноправан  такмац. Овог пута, на основу досадашњих резултата и пласмана, гости су били изразити фаворити што су после 60. минута и потврдили на терену.


Сигурно  је опредељење тренера Павловића било да, због више рековалесцената у екипи, на овој утакмици већу минутажу добију 
углавном млађи играчи који су пре седам дана на контролној утакмици на Убу остварили победу против солидног члана Супер Б лиге, и тако задобили поверење да им се омогући већа минутажа и на првенственим  утакмицама. На другој страни тренер гостију Краљевски, мада као изразити фаворит, није олако пришао овом сусрету, и није погрешио јер  су ”Витезови”, посебно у првом полувремену, били достојан ривал. После брзог вођства (0:3 – 4.мин) игра домаћина како у нападу тако и у  одбрани подиже се на већи ниво што се одразило и на резултат (4:4 – 8.мин; 5:5 – 9.мин). Прерана дисквалификација Топаловића (14.мин), као и два брза искључења Радивојевића, омогућили су гостима да поново  стекну солидну предност (5:9 – 15.мин). Све то није толико збунило  ”Витезове” који са неколико одбрана Тасића и преко ефикасног  Гојковића поново успостављају равнотеже на терену (9:10 – 19.мин; 11:12 – 24.мин; 12:13 – 26.мин). Да су домаћини имали бољу реализацију такозваних ”зицера” (укупно седам), када се одбранама истакао Француз Биркенхауер, сигурно би после 30. минута резултат за њих био много повољнији (13:15).


У наставку сусрета до изражаја је дошла боља физичка припрема, 
искуство и уиграност гостију (два тренинга дневно) који су сваку 
грешку млађаног састава ”Витезова” углавном кажњавали лаким головима (14:20 – 36.мин). Посебан проблем представљала је игра са ”вишком” играча на терену када су олако губили лопте, углавном због техничких  грешака. Тако су после новог ”приближавања” гостима (20:24 – 44.мин) имали нови пад у резултату (21:27 – 47.мин) после којег су једино  успели у томе да не доживе убедљив пораз као што је било у сусретима са ”Војводином” и ”Металопластиком”. У том периоду истакао се  најмлађи првотимац и члан кадетске репрезентације Антић и у завршници  утакмице привремени капитен Теодоровић.


Укупно гледајући игру ”Витезова” против будућег учесника Плеј – офа 
могло се видети доста тога доброг у игри појединаца, којима очито 
недостаје искуство на овом нивоу такмичења. Стога би повратак у састав одсутних искусних играча требало да донесе бољитак у игри 
”Витезова”, а тиме и наду за добре вести из Крагујвца у суботу навече.


РК  OБИЛИЋ – РK  ДИНАМО   29 : 34  (13 : 15)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 150
Судије:  И. Мошорински (Нови Сад) – А. Панџић (Зрењанин)
Седмерци:  Oбилић 4 (3)   Динамо 3 (3)
Искључења:  Oбилић  10. мин + ДК Топаловић    Динамо 18. мин

OБИЛИЋ: Топаловић, Цвијетић 2, Гојковић 7, Јестровић 1, Теодоровић 
(кап) 3, Дражић (2 одбране), Б. Јовановић 1, Баћановић 5, Милутиновић, Гудурић, Радивојевић 1, Вујичић 1, Антић 8 (3), Ивошевић, Тасић (6 одбрана), Шапоњић (тренер М. Павловић).

ДИНАМО: Стаменковић 1, Милуновић 1, Чабрило 3 (1), Бошковић, Станић 3, Остојић 1, Перовић 10 (2), Тонић (1 одбрана), Дистол, Павловић, Урта, Голубовић 6, Костадиновић (кап) 6, Биркенхеуер (12 одбрана /  седмерац), Радовић 2, Чоловић 1  (тренер Н. Краљевски).

МВП  играч  утакмице:  Милан Голубовић  (Динамо)