ДОБАР ОТПОР ШАМПИОНУ

Дуел између последње пласиране и убедљиво водеће екипе у групи ”А” и актуелног шампиона државе, завршен је према свим очекивањима, победом Новосађана. Колико је епилог ове утакмице пријатељима рукомета био познат још пре почетка такмичења, толико је игра ”Витезова”, добрим  делом ове утакмице, била веома пријатно изненађење чак и њиховим верним присталицама.


Тренер Павловић је, за очекивани дуел Давида и Голијата, одредио 
састав у коме није било најискуснијих као и оних млађих које је виша 
сила (повреде) удаљила са паркета. На другој страни гости су 
опуштеније пришли овој утакмици што је потврдио и семафор (3:2 – 
4.мин; 4:4 – 8.мин; 6:6 – 12.мин). Свесни улоге аутсајдера домаћини су 
изненадили госте добром игром преко ”тазе” капитена Теодоровића, 
дуже одсутног Турудића и експлозивног Јовановића у нападу, односно енергичном одбраном у којој су се предводили Милутиновић и једини голман на овој утакмици Тасић. Како је време одмицало тако се не  упућени, према догађањима на терену, тешко могли да закључе који од два ривала има доминацију на табели. Игра и кретање резултата унело је неочекивану нервозу и несигурност у редовима изабраника тренера Ројевића, посебно у завршници полувремена, када су домаћини доминирали на терену (9:11 – 25.мин; 11:11 – 27.мин; 13:11 – 29.мин; 14:12 –  30.мин). На основу приказаног, резултат по истеку 30.мин, могао је реално бити и повољнији за ”Витезове” него што је заокружен у записнику (14:13). Треба рећи да је позитиван резултат из првог дела  утакмице против шампиона ЈЕДИНИ у до сада одиграних 13.кола за њиховог ривала, док су још Ц. Звезда и Металопластика ремизирали у истом периоду игре (16:16; 11:11).


Очекивана оштра критика у свлачионици гостију, неке измене у саставу на терену и агресивнија одбрана нису у наставку толико збунили домаћи састав па је и наредних десетак минута резултат био неизвестан (15:14– 32.мин; 16:16 – 34.мин; 18:19 – 39.мин). Следе нове успешне одбране капитена Веркића као и чвршћа зона предвођена Вукољаком који су сада били скоро непрелазни за посустале домаћине, који су уз то били лишени игре Милутиновића, по оцени судија дисквалификованог због наводно преоштрог старта. Сваку грешку у нападу ”Витезова” гости су кажњавали пре свега муњевитим нападима преко Оцвирка, Миленковића, Рађеновића и осталих, преокренувши резултат потпуно у своју корист (18:24 – 43.мин; 20:30 – 55.мин). Тако је по истеку 60.минута остварено све очекивано где су гости наставили са вишегодишњом доминацијом на домаћим теренима.


”Витезовима” још предстоји гостовање у Шапцу чиме ће закључити први део такмичења по групама. Након тога следи неубичајено дужа пауза па онда борба, са још седам екипа, за голи живот, односно за опстанак и наредне сезоне у елити. Сигурно је да ће то бити тешка мисија јер ће у нижи ранг прећи чак три последње пласиране екипе из Плеј-Аута.

РК  OБИЛИЋ – РK  ВОЈВОДИНА   22 : 31  (14 : 13)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 150
Судије:  М. Боричић (Београд) – Д. Марковић (Београд)
Седмерци:  Oбилић 2 (2)   Војводина 4 (3)
Искључења:  Oбилић  14. мин (ДК – Милутиновић 27.мин)   Војводина 6. мин

OБИЛИЋ: Савић, Топаловић, Цвијетић 3, Гојковић 1, Јестровић 2, 
Теодоровић (кап) 3, Б. Јовановић 6 (2), Милутиновић, Гудурић, 
Милошевић, Турудић 3, Вујичић 1, Антић, Тасић (1 / 9 одбрана), Шапоњић 2 – (тренер М. Павловић).

ВОЈВОДИНА: Шијан, Куртеш 1, Милић, Прибак, Оцвирк 6 (2), Вукољак, 
Веркић (кап – 7 одбрана), Жмавц 2, Миленковић 5, Подунавац, Рађеновић 6 (1), Ратковић 1, Томић 4, Шотић 4, Буњевчевић 2, Бедоуи (6 одбрана)  – (тренер Б. Ројевић).

МВП  играч  утакмице:  Миљан Вукољак  (Војводина)