СЛЕДИ БОРБА ЗА ОПСТАНАК

Утакмицом у Шапцу ”Витезови” су завршили први степен такмичења у оквиру група где су након 14. кола заузели званично седму, последњу позицију, након иступања екипе ”Новог Пазара” из такмичења. Обзиром да се много пре краја знало где ће ко у другој фази наставити такмичење овај сусрет био је лишен, као и многи други, важности освојених бодова, чиме се још једном показала апсурдност актуелног система такмичења. Знајући то тренери су комбинованим саставима ”одрађивали” такмичарске обавезе дајући у тој ситуацији предност млађим играчима за стицање сигурности и преко потребног искуства без страха од коначног исхода утакмица. Такав случај је био и са овом.

У таквој атмосфери је и започео овај дуел где су гости од почетка испољили велику недореченост у нападу зачињену великм бројем техничких грешака (13), односно млаком одбраном са изузетно много примљених голова. Једноставно била је то игра ”мачке и миша”. Због такве индолентности својих играча тренер Павловић морао је да никад раније затражи једини Тајм-аут на утакмици (4:0 – 3’19”) ! Мало тога је било од користи гостима, јер је предност ”Пластичара” расла
вртоглаво (5:0 – 4-мин; 10:3 – 10.мин). У таквом односу снага голман
Тасић који је, упркос никад више примљених голова за тридесет минута, уз Шапоњића и капитена Теодоровића био један од ретких који је добио прелазну оцену. Несумњиво да су многи присутни, из прилично испуњеног гледалишта, били разочарани игром гостију, који су неку сезону раније начинили велико изненађење победом над некадашњим Европски прваком. Време је одмицало, мрежа ”Витезова” није мировала и постављало се питање само са коликим ће ”рекордним” заостатком они отићи на преко потребан одмор. Донекле је Цвијетић успевао да са својим разорним ударцима изненади једног од најбољих голмана у Лиги Арсића, али је
игра ”Витезова” била толико бледа да би се избегао рекордан број
примљених голова на половини утакмице (25:18). Био је то резултат који је често коначан звршетак многих рукометнихутакмица.

Након што су заслужено били добро ”изрибани” у свлачионици од тренера, у наставку утакмице гледали смо једну ”другу” екипу гостију
који су сада имали потпуно измењен приступ игри. Додуше и тренер
домаћина Кажић је наставио са подмлађеним саставом састављеног од неких будућих ”ванземаљаца” који су сада теже налазили пут до мреже мотивисаног Тасића (26:22 – 39.мин; 30:25 – 47′; 31:27 – 51.мин). При овом резултату семафор је мировао наредних целих шест минута када су ”Витезови” испустили прилику да се још више приближе збуњеним домаћинима и тако учине завршницу још неисвеснијом. Овако све се завршило очекиваном рутинском победом домаћина, док су ”Витезови” донекле поправили утисак из првог полувремена резултатом 8:12 у других тридесет минута.

Због Европског првенства у рукомету следи пауза до 26. фебруара наредне године када ће ”Витезови” гостовањем у Суботици отпочети борбу за очување опстанка у Аркус лиги.

РК МЕТАЛОПЛАСТИКА – РK OБИЛИЋ 33 : 30 ( 25 : 18 )

Сала: С Х ”Гимназија”
Гледалаца: 300
Судије: И. Колавчић (Београд) – Б. Колавчић (Београд)
Седмерци: Металопластика 4 (4) Oбилић 2 (1)
Искључења: Металопластика 8. мин Oбилић 6. мин

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Додић, Карић 1, Јевтић 1, Ћосић 2 (1), Срдановић,
Миловановић 4, Мохамед Азиз 9 (1), Антонијевић 3, Арсић (5 одбране),
Марјановић (7 одбрана), Терзић 4, Цвијановић 1, Тодоровић 2,
Миленковић, Брајовић 6 (2), Мештер – (тренер: М. Кажић).

ОБИЛИЋ: Топаловић 2, Поповић 1, Једоксић, Цвијетић 6, Гојковић 3,
Јестровић, Теодоровић (кап) 7, Милошевић, Б. Јовановић 1, Милутиновић 2, Баћановић, Tурудић, Антић 2, Шапоњић 6, Сладић, Тасић (6 одбрана) – (тренер: М. Павловић).

МВП играч утакмице: Дамјан Марјановић (Металопластика)