У СУБОТИЦИ БЕЗ ПОБЕДНИКА

Прво, односно седмо коло Плеј Аута рачунајући и пренете резултате, 
донело је ”Витезовима” поделу бодова где су они ти који могу више да 
жале за бодом који је остао презадовољним домаћинима. Када једна екипа педесет минута има позитиван резултат који је био и до пет голова предности, односно два гола предности на 1,26 мин пре поседњег звука сирене, онда је очито да та екипа само сопственом кривицом није приграбила цео плен. Ипак, како је гостима превасходан циљ био да се врате не поражени, онда крајњи резултат мора бити оцењен за њих као успешан. Свесни да је резултат сваке од осам утакмице, колико  ”Витезове” чека у Плеј Ауту, од изузетне важности за опстанак у Аркус лиги, тренер Павловић је прилично успешно искористио паузу у првенству да спреми екипу за те изазове што се видело већим делом ове утакмице.

Сигурно да места за даљи напредак још има, што је целокупним сагледавањем учинка појединаца и екипе ова утакмица то углавном и потврдила. Једини период игре где је прилично реновирани домаћи састав (нови тренер и чак десет играча) био опаснији и имао позитиван резултат, то је првих десет минута када су искористили конфузију гостију да лаким  головима, пре свега са 7. метара (3) имају предност (3:1 – 5.мин; 5:4  – 10.мин). То им је било последње вођство на утакмици да би онда  ”Обилић” у фуриозном налету за наредних осам минута просто шокирао збуњене и немоћне пулене тренера Бутулије (6:11 – 18.мин).  ”Витезови” су тада преко повратника Мандић уз старије Сладића,  Топаловића и Жујовића просто изрешетали мрежу немоћних голмана  Суботичана. Одбрана је углавном успевала да заустави прилазе своме  голу за коју је једино најбољи појединац утакмице Радосављевић био  нерешив. До 23. минута (9:14) све виђено на терену било је у режији  гостију да би онда, после неколико везаних грешака, дозволили упорним домаћинима да смање приличан заостатак (13:15 – 28.мин). По истеку 30. минута, на основу приказаног, предност гостију од три гола (14:17)  морала је бити већа обзиром да су домаћини били пред потпуним нокаутом.

Наставак сусрета домаћини су започели нападима са играчем више (без голмана) што им је донело нешто сигурнију игру и повољнији резултат (16:18, 17:19; 18:20). Ипак те промене у игри Суботичана нису збунили ”Витезове” који поново стичу осетнију предност делимично и заслугом младог Баћановића (19:23 – 39.мин; 21:25 – 43.мин). Нову прилику да уздрманог ривала, много пре краја, натерају да истакне белу заставу ”Витезови” поново пропуштају и следи период када се игра гол за гол (23:25 – 46.мин; 24:26 – 48.мин; 26:28 – 51.мин). Када је млађани  дебитант Буквић постигао, са играчем мање, првенац у дресу  ”Витезова” (26:29 – 51.мин) завладао је мук у бучном гледалишту. То гости поново не користе да приведу утакмицу у своју корист већ  дозвољавају домаћинима да са позиција оба крила, преко Радосављевића и Гудурића, поравнају резултат (29:29 – 54.мин) и психолошку предност пребаце на своју страну. Након последњег Тајм Аута (54.мин) и  драматични догађања пред оба гола одбијену лопту након Сладићевог шута сналажљиви Шапоњић претвара у погодак (29:30 – 57.мин). Онда капитен гостију Радовић брани нови шут са левог крила, а Мандић у нападу бива грубо заустављен за казнени ударац са 7. метара. Сладићев ”седмерац” зауставља статива, а одбијену лопту искусни интернационалац спроводи у гол и доноси своме тиму великих 29:31 (59.мин). Последњи Тајм Аут Спартака (58’34”) очито гости нису искористили на прави начин за договор шта и како даље одиграти и тако сачувати предност до краја  утакмице. То користе ”Голубови” да прво преко придошлице из Грчке  Мрвовића брзо смање заостатак на један гол (30:31), а онда после  исхитреног ”дебелог” промашаја Сладића са 9 метара новим голом Мрвовића са 6 метара на 3. секунде пре краја поравнају на 31:31 и  донесу огромну радост својим навијачима.

Сигурно да се поуке након ове утакмице код ”Обилића” морају извући како се не би поновиле, а колико ће у томе успети показаће већ наредна утакмица коју са ”Пролетером” играју на Бањици у недељу 6. марта од 17.00 часова.

РК  СПАРТАК – РK  OБИЛИЋ  31 : 31 ( 14 : 17 )

Сала:  Хала спортова
Гледалаца: 450
Судије:  Г. Ковач (К. Митровица) – С. Милосављевић (Звечан)
Седмерци:  Спартак  6 (6)   Oбилић  3 (2)
Искључења:  Спартак  14. мин   Oбилић  6. мин

СПАРТАК: Мрвовић 3, Мискин 2, Стојановић, Милуновић 1, Чоловић 4, 
Вјештица 1, Потпара 1, Спремо (кап), Радосављевић 14 (6), Гудурић 2, 
Вукадновић 1, Пижурица, Тасић 2, Керић, Војводић (2 одбране), Радовића (4 одбране) – (тренер: Б. Бутулија

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 9 одбрана), Жујовић 1, Топаловић 6, Гојковић, 
Јестровић, Дражић (2 одбране), Буквић 1, Б. Јовановић 2, Милутиновић,  Баћановић 4, Шмигић, Мандић 9, Tурудић, Антић, Шапоњић 2, Сладић 6 (2)  –  (тренер: М. Павловић).

МВП  играч  утакмице:  Урош Радосављевић (Спартак)