ОСТВАРЕНА ПРОГНОЗА

”Витезови” су победом над екипом која до овог кола није освојила ни један бод, потврдили прогнозе о улози фаворита, и тако се из Ниша врате са бодовима који им учвршћују веру за опстанак у Аркус лиги. Мада су на овој утакмици гостима тако рећи бодови били ”урачунати” пре њеног почетка, обзиром да је ”Жеља” већ у велико са обе ноге у нижем рангу, приступ и борбеност домаћих играча била је на већем нивоу од очекиваног. Они искуснији капитен Стошић и Долић од првих минута дизали су морал млађим и неискуснијим саиграчима, зашта су имали подршку од својих суграђана, што се одразило и на резултат (3:3 – 5.мин). Међутим, како се касније испоставило, то је био и једини позитиван исход на семафору за домаћине јер потом долазе до изражаја индивидуални квалитети играча Обилића, њихова уиграност и потврда да се налазе у узлазној форми који су обележили пре свих голман Дражић успешним одбранама, односно Јестровић и Јовановић са добром реализацијом. Како је време одмицало тако се и вођство ”Витезова” увећавало (4:6 – 9.мин; 6:12 – 15.мин; 9:17 – 26.мин) мада је лергендарни тренер домаћина популарни ”Џери” покушао сталним изменама да спречи суноврат својих пулена. Једноставно, само приказана борбеност било је недовољно да домаћини избегну осетан заостатак након првих 30. минута (11 : 20).


Мада је многима лепа предност гостију из првог полувремена деловала да је све, што се тиче ове утакмице већ одлучено тренер Павловић, тражио је да се настави онако како је и окончано полувреме. Да ли су измене на неким позицијама (оба крила и пивотмени) утицале да тако и не буде, тек домаћи играчи почињу чешће да погађају мрежу Обилића што се одразило на кретање резултата (13:23 – 34.мин; 17:25 – 41.мин; 21:26 – 46.мин). Тај период протекао је у конфузној игри ”Витезова” коју су обележили повећан број техничких грешака и више престрогих искључења па су у два наврата имали и два играча мање на терену. Међутим улазак капитена Радовића на гол и до сада најбоље издање Шапоњића на месту пивота, угасили су потајне наде домаћина да би могли евентуално да ”откину” неки бод ”Витрезовима”.

Због свог неискуства неколико потенцијалних кадетских и јунирских репрезентативаца из редова Обилића нису оставили најбољи утисак на присутне тако да је домаћи састав утакмицу окончао са више него повољним резултатом.
Због ЕХФ недеље следи пауза у такмичењ када ће се националне селекције свих узраста окупити на заједничким припремама, а РК Обилић ће у њима бити заступљен са никад већим бројем играча: кадетска селекција (Антић, Буквић), јуниорска селекција (Баћановић, Цвијетић, Вујичић, Шмигић). Након тога одиграће се последње коло првог круга Плеј Аута у коме ће Обилић угостити екипу Мокре Горе из Зубиног Потока.
РК ЖЕЛЕЗНИЧАР 1949 – РK OБИЛИЋ 28 : 33 ( 11 : 20 )

Сала: Хала ”Чаир”
Гледалаца: 250
Судије: И. Величковић (Умчари) – Г. Илић (Београд)
Седмерци: Железничар 5 (2) Oбилић 7 (6)
Искључења: Железничар 14. мин Oбилић 16. мин

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Бишевац 5, Вељовић, Пејић, Петровић 2, Ђорђевић 1, Младеновић 3 (1), Ивановић, Ристић, Миљковић, Стошић (кап – 9 одбрана / 1 седмерац), Милосављевић 2, Станојевић, Костић 2, Пискулић 1, Милутиновић 7 (1), Долић 5 – (тренер: М. Ђорђевић)

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 4 одбране / 1 седмерац), Жујовић 3 (2), Топаловић 4, Гојковић, Јестровић 5, Теодоровић 1, Дражић (12 одбрана / 1 седмерац), Буквић 1, Б. Јовановић 6, Цвијетић, Шмигић 2, Мандић 1, Tурудић 1, Антић 1, Шапоњић 4, Сладић 4 (4) – (тренер: М. Павловић).

МВП играч утакмице: Стефан Шапоњић (Обилић)