СИЛНИ ”ВИТЕЗОВИ”

У директном дуелу екипа које су до ове утакмице делиле четврто место у Плеј Ауту са истим бројем бодова, ”Витезови” су у потпуности 
надиграли госте из Суботице, посебно у првом делу, и тако добрано 
наговестили, три кола пре краја, опстанак у Аркус лиги.

Већ је више пута речено да се првенство превише ”растегло” због 
честих пауза, а које прилично утичу на одржавање форме и мобилности  многим екипама. Такав је случај и са екипом коју води Марко Павловић, посебно због специфичности играчког састава у коме има ученика, студената, професионално заполених. На све то ”Витезови” су у  великом заостатку са условима у којима раде у односу на многе, па и последњег противника, пре свега због ”шетњи” из сале у салу са  променљивим терминима што се одражава на посећеност тренинга. Међутим,  већ делимично очврсли у таквим условима, који се понављају мање или више из сезоне у сезону, ”Витезови” се брже прилагођавају таквим  условима успешније од других и како се испоставило врло добро за наредне утакмице. Тако су до сада у Плеј Ауту од могућих десет  освојили девет бодова, што је изузетан успех и велико охрабрење да  приведу такмичење до краја како су и планирали.

Игра ”Витезова” у првих тридесет минута, или још прецизније до 
седамнаестог минута (8:1 – 17.мин) била је нешто што се годинама у 
назад није могло видети у овом рангу. Одбрана је функционисала 
одлично, а њене ретке пропусте успешно је исправљао играч утакмице голман Филип Дражић са десет одбрана у првом полувремену. На другој страни напади домаћина, са скоро свих позиција, завршавали су у мрежи  младог Војводића, са реализацијом ”Витезова” у првих 30. минута од  чак 89% (18:16) што је прави раритет. Након нестварних 13:3 (26.мин) попустила је у завршници полувремена пажња домаћинима па је резултат  16:7 био више него повољан за немоћне госте.

У наставку утакмице, која је била практично решена у свом првом делу,  видело се да појединци у редовима гостију поседују квалитет који није  споран, пре свих лево крило Иванчевић. На другој страни тренер  Павловић је на терен послао углавном млађе и неискусније играче које су старији Сладић и Мандић ”хранили” употребљивим лоптама за њихову афирмацију, што су најбоље искористили кадетски и јунирски репрезентативци Антић и Буквић. Због свега наведеног присутни су сада,  уместо игре ”мачке и миша” из првог полувремена, видели не пуно квалитетнију колико равноправнију игру где су пуленини тренера  Бутулије, иначе некадашњег играча Обилића, успели да ублаже  катастрофалан исход који им је висио над главом након првих тридесет  минута.


На реду је нова пауза због репрезентативних утакмица Србије и  Словеније, а ”Витезовима” потом следи гостовање у Зрењанину (20. 
април).

РК  OБИЛИЋ – РK  СПАРТАК   29 : 21  (16 : 7)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 200
Судије:  И. Мошорински (Н. Сад) – А. Панџић (Зрењанин)
Седмерци:  Oбилић 5 (4)   Спартак 6 (3)
Искључења:  Oбилић  –  мин    Спартак 12. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап – 1 одбрана / седмерац), Жујовић, Топаловић 4, 
Гојковић, Јестровић, Дражић (17 одбрана / седмерац), Буквић 1, Б.Јовановић 1, Милутиновић 1, Баћановић 2, Шмигић 2 (1), Мандић 4, 
Турудић 1, Антић 5, Шапоњић, Сладић 8 (3) – (тренер М. Павловић).

СПАРТАК: Мрвовић 1, Мискин, Милуновић 4, Латковић, Вјештица, Потпара, Спремо (кап), Радосављевић 3 (1), Иванчевић 9 (2), Симић, Вукадиновић 1, Пижурица 1, Тасић 2, Вуковић, Војводић (3 одбране) – (тренер Б. Бутулија).


МВП  играч  утакмице:  Филип  Дражић