БОД ЗЛАТАН ВРЕДАН

Два кола пре завршетка такмичења у оквиру Плеј – аута Аркус лиге, 
”Витезови” су освајањем бода у Зрењанину и теоријски обезбедили, 
четврту сезону за редом, статус члана нашег најелитнијег такмичења у рукомету. Тако су развејали сумње оних скептика који су, након првог дела такмичења по групама, били убеђени да ће се трећи градски супер лигаш преселити у нижи ранг. Не сумњиво да је Календар такмичења у  овој сезони за многе екипе у водећој лиги добрано допринео  осцилацијама њихове форме, што је делимично био случај и са екипом  Обилића. Уз то још и одсуства играча због њихових обавеза у млађим репрезентативним селекцијама Србије приморавале су тренера Павловића да рад на тренинзима стално импровизује због дефицита у играчком кадру.

Упркос наведеним проблемима ”Витезови” су ову утакмицу почели са
константом предношћу (1:2 – 3.мин; 4:5 – 7.мин; 6:8 – 10.мин)… Међутим, сваки пут када су требали да увећају предност дозвољавали су упорним домаћинима, предвођеним екс репрезентативцом Рнићем (млађим) да држе прикључак. Улазском у игру изузетно расположеног Ненада  Мандића игра ”Витезова” добија на сигурности у нападу док је одбрана била испод нивоа каква је била на претходним утакмицама. Уз Мандића су  били уочљиви још ветеран Сладић (шут са 7. метара) и пословични  Турудић и они су били ти који су дали највећи удео што су окончали  прво полувреме у своју корист (17:19 – 30.мин).

У наставку сусрета, скромно испуњено гледалиште, могло је да гледа 
рукометну голеаду где су се оба ривала више трудила у нападу него у 
одбрани свога гола, Код домаћина, уз голмана Бретија, који је чак три 
пута зауставио ударце са седам метара, повољан утисак оставили су још непогрешиви Колунџић са седам меатра, Јовановски  и стамаени Живковић. Резултат такве игре домаћина је да се резултат преокренуо у њихову  корист (24:22 – 38.мин; 26 : 24 – 45.мин; 29:26 – 50.мин). Међу 
присутнима тада је преовладало мишљење да бодови остају домаћину који би у том случају раније ”оверио” опстанак у Лиги. Али, вечерас  незадрживи Мандић налазио је пут до мреже домаћина са било које стране напада и тако противнику није дозвољавао да буде сигуран у крајњи исход утакмице мада је на непуна два минута пре истека 60. минута  (32:30 – 58’08“) изгледало да је гостима једино преостало да честитају  домаћинима. До тада бледуњави Дражић успева да успешно са две узастопне одбране сачува своју мреже, а у нападу чудесни Мандић је  бриљантном асистенцијом, петнаестак секунди пре краја, омогућио  искусном Топаловићу да голом са десног крила донсе ”Витезовима”  радост до неба.

Мада су званично да до краја Аркус лиге преостало да се одиграју још 
два кола, ”Витезовима” следи да 30. априла (20,30) угосте екипу из 
Ниша, да би сезону закључили гостовањем у Новом Пазару против већ
отписане екипе Мокре Горе. Без обзира на крајњи исход ових утакмица Обилић је изврсим реултатима у Плеј-ауту (10 од 12 бодова) наставља да у друштву црвено и црно белих представља рукомет главног града на  рукометној мапи Србије.


РК  ПРОЛЕТЕР – РK  OБИЛИЋ 32 : 32 ( 17 : 19 )
Сала:  ”Кристална  дворана”
Гледалаца: 200
Судије:  М. Секулић (Панчебо) – В. Јовандић (Панчево)
Седмерци:  Пролетер  5 (5)   Oбилић  12 (9)
Искључења:  Пролетер  10. мин   Oбилић  8. мин

ПРОЛЕТЕР: Брети (7. одбрана / 3. седмерца), Карлаш, Барјактаревић, 
Скубан 2, Рнић (кап) 5, Тошков, Поповић, Босанчић, Терзић 3, 
Кривошија, Јованов, Павловић 5, Живковић 5, Колунџић 7 (5), Јовановски 5, Ковачевић (4 одбране) – (тренер: Г. Спахић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 5. одбрана), Жујовић 1 (1), Савић 3, Топаловић 
4, Гојковић, Јестровић, Цвијетић, Дражић (5. одбрана), Буквић 1, Б. 
Јовановић 1, Милутиновић, Баћановић 3, Мандић 9 (3), Tурудић 4, 
Шапоњић 1, Сладић 5 (5) –  (тренер: М. Павловић).


МВП  играч  утакмице:  Далибор  Брети (Пролетер)