СЛАВЉЕНИЧКА ГОЛЕАДА

У касним суботњим сатима ”Витезови” су се као домаћини опростили од својих оданих присталица очекиваном победом над ”фењерашем” из Ниша који пред завршетак сезоне више не служи за поправку гол разлике као што је то било на њеном почетку. Тако је тренер Ђорђевић са својим пуленима утакмицама у завршници Плеј Аута наговестио боље дане своје екипе следеће сезоне, али у нижем рангу.

Како су на претходном гостовању у Зрењанину и теоријски обезбедили  опстанак у Аркус лиги ”Витезови” су смањили интезитет тренирања што се одразило на фонд играча са којим је тренер Павловић располагао пред дуел са Нишлијама. Сам почетак утакмице протекао је у равноправној игри где су гости успевали да држе прикључак са опуштеним домаћинима (3:2 – 4.мин; 4:4 – 6.мин; 7:6 – 11.мин; 10:8 – 15.мин). Ипак  препорођени Топаловић уз искусног Сладића и сигурног Тасића на голу  нису дозволили неко изненађење мада су се  гости, предвођени Бишевцем, трудили да буду што равноправнији такмац. У завршници полувремена бљеснуо је кадетски репрезентативац Шмигић који је главни ”кривац” за убедљиву предност своје екипе након 30. минута (20:14).

Већ тада било јасно да ће домаћини у доигравању кроз Плеј Аут 
остварити нову победу са изузетим учинком освајањем 12 од могућих 14 бодова (86%). Међутим тако нису мислили и гости што је најбоље 
илустровано стањем на семафору (22:20 – 36.мин). Ове вечери изврсни
Топаловић са реализацијом од 100% (13 – 13) био је ноћна мора капитену гостију Стошићу головима којима је угасио потајна очекивања гостију да некако преокрену резултат. Опет је предност ”Витезова” била убедљива  (34:26 – 49.мин) где се игра обе екипе свела на већу посвећеност  нападу од одбране, мада је при томе голман ”Витезова” Дражић дао  добар удео за одржавање убедљиве предности своје екипе. Прилику да се представе добили су и играчи са мањом минутажом на претходним  утакмицама као и они којима је ово био деби у највишем рангу  (Милошевић). Када на некој утакмици буде постигнуто укупно 74. гола (1. гол – 0,81 мин), што је рекордно у целој лиги на до сада одиграним утакмицама, онда је јасно да се играло по прионципу ”трчи и пуцај”  са доста изгубњених лопти због непрецизност или грешака нападача. У таквим околностима малобрајна публика чекала је последњи судијски звиждук прогнозирајићи колики ће бити збир голова у мрежама оба ривала. Тако су домаћини наставком серије победа развејали прогнозе неверних Тома које  ће се три (четри) екипе преселити у нижи ранг.

Пре почетка утакмице руководство и играчки састав Обилића опростили су се на пригодан начин од свог члана Петра Жујовића који је овом  утакмицом, након пуних 26. година играња, окончао своју богату играчку каријеру. И капитену Горану Радовића клуб се за 20. година брањења гола ”Витезова” у свим његовим селекцијама захвалио пригодним поклоном.

У последњем колу екипа Обилића одиграће утакмицу са екипом ”Мокре Горе” у Новом Пазару у изузетно неповољном термину за ово 
најудаљеније гостовање (недеља – 20.00 часова) па је упитно у којем ће 
саставу ”Витезови” закључити још једну успешну сезону.


РК  OБИЛИЋ – РK  ЖЕЛЕЗНИЧАР 1949.   41 : 33  (20 : 14)


Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 100
Судије:  Ђ. Јевтић (Лазаревац) – М. Јевтић (Лазаревац)
Седмерци:  Oбилић 7 (5)   Железничар  5 (3)
Искључења:  Oбилић  10.  мин    Железничар 12. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап), Жујовић 4, Топаловић 13, Гојковић 1, Јестровић 2, Дражић (9 одбранa), Милошевић 2 (1), Буквић 2 (1), Б. Јовановић 1, Шмигић 3, Мандић 1, Турудић 2, Шапоњић 4, Сладић 6 (2), Тасић (11  oдбрана) – (тренер М. Павловић).

ЖЕЛЕЗНИЧАР 1949: Благојевић (2 одбране / седмерац), Васовић, Бишевац 8 (2), Вељовић 4, Пејић, Петровић 4, Ђорђевић 1,  Младеновић 5 (1),  Ристић 1, Стошић (кап – 7 одбрана ), Милосављевић 1, Станојевић, Костић 5, Стефановић, Пискулић 2, Долић 2 – (тренер М. Ђорђевић).

МВП  играч  утакмице:  Милош  Топаловић  (Обилић)