ПОБЕДОМ ЗАКЉУЧЕНА СЕЗОНА

Шестом победом у доигравању кроз Плеј Аут ”Витезови” су избили на
друго место у коначном пласману овог дела такмичења и тако разуверили многе који су били сумњичави након првих 14. кола по питању њиховог пласмана. Учинак од освојених 14 од могућих 16 бодова (88%) врло је импресиван тако да Врачарци могу бити апсолутно поносни на сезону 2021 / 2022.

Мада су пре две недеље ремијем у Зрењанину, не и теоријски, сачували садашњи статус, ”Витезови” су се и поред озбиљних кадровски проблема, мотивисали да новим тријумфом закључе сезону. Повреде, ровити играчи (Радовић, Сладић, Мандић), двојне регистрације, као и неуобичајени термин за играње утакмице на најудаљенијем гостовању (недеља – 20,00) прилично су сузили тренеру Павловићу избор око играчког састава за ову утакмицу.

Прво полувреме, против такође ”измешаног” састава условног домаћина у Новом Пазару, протекло је углавном у предности гостију не више од два гола (8:10 – 17. мин; 9:11 – 18.мин) у чијим редовима су са ефикасношћу одскочили Турудић и Сладић (седмерци), а Немања Алексић код екипе са Косова и помена вредан млади голман Орловић са неколико одбрањених ”зицера”. У завршници полувремена, где су обе одбране биле испод нивоа такмичења, домаћини су ипак успели да анулирају минимални заостатак и оду на одмор са голом предности (18:17).

На самом почетку другог полувремена упорни домаћини стичу и највећу предност на утакмици (19:17 – 32.мин) да би затим, како је време одмицало, гости поставили ствари ”на своје место” и након
изједначења (20:20 – 35.мин) они су били ти који су имали позитивно
стање на семафору (22:23 – 39.мин: 22:26 – 41.мин). Тада се код
”Витезова” са ефиканошћу истичу млади Гојковић и на ”црти”
незаустављиви Шапоњић, са асистенцијама Турудић и одбранама Дражић. На другој страни замисли тренера Петронијевића једино је најстарији учесник ове утакмице Ненад Ђукић успевао да успешно спроведе у дело што је било недовољно да се угрози стално вођство ”Виезова”. Увидевши да су настојања његове екипе остала само у покушају да избегну пораз, у финишу утакмице на терен је послао млађе играче што гости користе да дођу и до максималное предности од десет голова (29:39 – 59.мин; 30:40 – 60.мин).

Са новом победом ”Витезови” су закључили сезону 2021 / 2022. на
изузетан начин и тако остварили планове које су имали на њеном
почетку, а то је да чланови Аркус лиге буду и наредне сезоне. На том
изузетном успеху младом тренеру Марку Павловићу у дебитантској
тренерској улози на клупи ”Витезова” као и свим играчима који су
одиграли веће или мање улоге на том путу, треба одати пуно признање и упутити све честитке. Следи завршни период сезоне са тренажним активностима чија ће сврха бити даље зближавање и припрема тренера и играча са оним што их чека у новој сезони, а о тек завршеној сезони следи дубља анализа и осврт, екипно и појединачно.

РК МОКРА ГОРА – РK OБИЛИЋ 31 : 40 ( 18 : 17 )

Сала: ССУ ”Пендик”
Гледалаца: 19
Судије: Ј. Цветковић (Ниш) – Л. Петровић (Ниш)
Седмерци: М. Гора 3 (2) Oбилић 6 (6)
Искључења: М. Гора 10. мин Oбилић 10. мин

МОКРА ГОРА: Орловић (6 одбрана), Утвић 1, Станковић (кап) 2, Л.
Алексић, Томовић, Касаловић 1, Башчаревић, Влашковић, Ђурић, Костић, В.Божовић 2, Н.Алексић 11 (2), Симовић 4, М. Божовић, Ђукић 8, Радичевић 2 – (тренер: З. Петронијевић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап), Савић 2, Топаловић 3, Гојковић 7, Јестровић 2,
Дражић (8. одбрана), Теодоровић 1, Баћановић 3, Шмигић 3, Мандић,
Tурудић 4, Шапоњић 8, Сладић 6 (6), Тасић 1 (5 одбрана) – (тренер: М.
Павловић).

МВП играч утакмице: Немања Гојковић (Обилић)