ПОВРАТАК НА ВЕЛИКА ВРАТА

Након подуже паузе одсуствовања млађих категорија РК ”Обилић” са
рукометне мапе Србије, од протеклог викенда име нашег клуба се са
поносом поново налази на њој. Конкретно селекција играча у категорији М-12 (2009.годиште, и млађи) је на тродневном такмичењу њихових вршњака из 12. клубова Србије заузела, мимо свих очекивања, високо четврто место. Тако су ”Витезови” наставили са некада препознатљивим и успешним радом млађих категорија из којих су се касније изнедрила многа позната рукометна имена који су играли за познате клубове и државне селекције.

Након што је садашње руководство клуба у више наврата покушавало да обнови рад са млађим категоријама играча, али безуспешно углавном због недоречености људи који су били пројектовани за окупљање и рад са истима у оптималним условима, да би им коначно од ове сезоне то и пошло за руком. Сарадња са клубовима ”Нови Београд” и ”А Т Х“ преточила се у виду три млађе селекције ”Витезова” које се са прилично успеха такмиче у Лигама МК РС Београда. Једна од њих је и селекција дечака рођених 2009. године која је у конкуренцији дванаест екипа из главнога града поделила друго место са екипама ”Синђелића” и ”Јуниора” и тако изборила право учешћа на првенству Србије за то годиште.

Мада су по рукометном стажу били један од најнеискуснијих учесника на овом Првенству са појединцима који се баве рукометом тек три-четри мецеца, тренер Никола Максимовић је успео да им усади више него успешно љубав према овом спорту и клубу ”Обилић”. Резултат тога је прво у место у групи на управо одржаном првенству Србије где су побеђене екипе ”Омладинца” из Г. Милановца (15:12) и ”Хајдука” из Бешке (8:4). У полуфиналу, у борби за медаље, екипа ”Обилића” је и поред пожртвоване игре, пре свега у одбрани, поражена од уиграније и компактније екипе ”Металопластике” из Шабца (10:14). Прво учешће и неискуство играња на турнирском такмичењу имало је за последицу пораз од домаћина у борби за бронзу мада су у неколико наврата тићи ”Витезова” били на путу да преокрену резултат, да би на крају тужна срца честитали организатору освајње трећег места. Ипак, екипни и појединачни учинак наше екипе није остао незапажен па је од стране стручне комисије предвођене координатором за МК РСС А. Савићем, леви
бек ”Обилића” Матеја Лончаревић изабран у идеалну поставу Првенства.

Прво место припало је екипи ”Новог Београда” након дрматичних
продужетака и седмераца против екипе ”Металопластике” чиме су
обрадовали и играче ”Обилића” са којима се иначе друже и тренирају.

Вреда помена су играчи РК ”Обилић” који су наступили на овом
Првенству и на коме су освојили одлично четврто место: Петар Попов, Лука Манасијевић, Вук Здравковић, Алекса Цветковић, Игор Марчок, Павле Вигњевић, Вук Стојановић, Стефан Родић, Петар Ковијанић, Михајло Марсенић (кап), Ненад Марковић, Вукашин Марковић, Матеја Лончаревић, Андреј Јанковић, Страниња Станковић и Филип Јовчић (тренер: Никола Максимовић ). Током тродневног такмичења уз екипу су били и чланови управе клуба Милорад Лађаревић, Сава Матковић и Никола Крстић.