ОДЛИЧАН СТАРТ ВИТЕЗОВА

Ако је судити по почетку нове сезоне Аркус лиге, онда би она
Витезовима требала да буде берићетна, а разлог за тако нешто је победа у Лесковцу одакле су се годинама многе квалитетније и искусније екипе враћале празних руку. Најбоља потврда за речено је да су кладионице победу Обилића сматрале не реалном, па су за тако нешто давале високе квоте (око 7).

У припремама за прво коло тренер Павловић је кроз низ контролних 
утакмица настојао да пре свега у ”филозофију” игре своје екипе 
уклопи придошлице, квалитетне и искусне (Митровић, Ћирић) и оне 
млађане (Стојановић, Миловановић, Остојић). Све то је последњих 
тренинга било усмерено на ово гостовање где је домаћин од познавалаца рукомета проглашен за изразитог фаворита и једног од кандидата за улазак међу четри екипе које ће играти у доигравању за титулу првака.

Прво полувреме започело је у опрезнијој игри ривала где су тренери 
настојали да на терену наметну своје идеје које су њихови звршиоци
делимично остварили. У тој фази игре у првом плану био је један од 
наших најбољих голмана, искусни Коцић, који је био најзаслужнијих што је његова екипа након уводних минута (3:3 – 6.мин) прва стекла 
опипљивију предност (6:3 – 12.мин). На другој страни Витезови су 
некако одржавали заостатак углавном преко Ћирића и брзоногих 
Топаловића и Јовановића. Добро чувани најбољи играч домаћина 
Атанасковић заменио је улугу стрелца у улогу асистента па су његови 
саиграчи, пре свих Радисавњевић и Милићевић, били ти који су донели и највећу предност домаћину (15:10 – 26.мин). И када је бучно гледалиште очекивало коначну потврду доминације својих љубимаца, следи добар одговор гостију који учинком од 4:1 за преостала три минута звршавају полувреме са минималним заостатком (16:15).

Од почетка наставка утакмице Витезови су најавили много квалитетније издање од оног приказаног у првих 30. минута. У нападу на зону предвођени головима или асистенцијама Мандића, Ћирића и Турудића, односно ефикасним контрама оба крила, сада су они били ти који су доминирали на терену (16:18 – 33.мин; 20:22 – 42.мин). Тајм-аут домаћина, уз неколико техничких грешки гостију, донео је брзу промену на семафору па је предност била поново на њиховој страни (23:22 – 43.мин; 26:25 – 47.мин). Са више успешних одбрана млади Тасић повратио је сигурност саиграчима који то материјализују серијом погодака која им доноси и највећу предност на утакмици (27:30 – 53.мин; 28:31 – 55.мин). Ни притисак са клупе домаћина, ни реаговања бучног гледалишта нису збунила Витезове да попусте у тренуцима када се одлучиваоло о крајњем исходу утакмице (31:31 – 58.мин; 32:32 – 60.мин). Беспоштедном игром у одбрани, уз сјајну одбрану Тасића са десног крила, скоро свима присутнима у тим тренуцима био је нерешени резултат пројектован као крајњи исход ове узбудљиве утакмице. Међутим тако није мислио и њен најбољи појединац Топаловић који десетак секунди пре сирене постиже, са десног крила, гол победе за пресрећне госте који успевају да осујете последњи напад домаћина да избегне пораз.

Знали су Витезови, на терену и у повратку, да прославе овај изузетно 
важан и вредан спортски успех које ни хладна и кишовита ноћ није 
успела да поремети. Да би све урађено и остварено имало праву вредност ваља се хладне главе спремити за наредни дуел када ће угостити дебитанта из Прокупља, који је као домаћин уписао прве бодове

РК  ДУБОЧИЦА  54 – РK  OБИЛИЋ  32 : 33 ( 16 : 15 )

Сала:  СРЦ  ”Дубочица”
Гледалаца: 500
Судије:  М. Секулић (Панчево) – В. Јовандић (Панчево)
Седмерци:  Дубочица  5 (5)   Oбилић  5 (4)
Искључења:  Дубочица  14. мин   Oбилић  8. мин

ДУБОЧИЦА 54: Коцић (7 одбрана/седмерац), Цветковић 3, Стефановић, 
Денић, Мађар,  Милићевић 8 (5), Радуловић 2, Миловановић 1, Трајковић, Спасић 2, Џунић, Атанасковић (кап) 5, Радисављевић 6,  Павловић  5, Арђелан (3 одбране), Анђелковић, (тренер: С. Пејчић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 3 одбране), Савић, Буквић, Топаловић 10 (3), 
Митровић, Гојковић, Јестровић, Јовановић 8, Стојановић, Ћирић 5,  
Мандић 6, Tурудић 1, Вујичић,  Шапоњић 1, Сладић 2 (1), Тасић (7 
одбрана) –  (тренер: М. Павловић).

МВП  играч  утакмице:  Милош  Топаловић (Обилић)