ДВА ЛИЦА ОБИЛИЋА

У премијерном мечу у новој сезони, пред својом публиком, Витезови су у коначном исходу резултатски убедљиво савладали дебитанте из Прокупља мада су се добро ознојили да дођу до нових бодова. Просто речено присутни су могли да виде бледо издање домаћина у првом и надахнутог и ефикасног у наставку утакмице.

Након прошлонедељне победе у Лесковцу, која иначе није била у
средствима информисања испраћена на прави начин, са дозом опрезности очекивали су Витезови овај дуел са противником чији је састав био куд и камо квалитетнији и прилично измењен у односу на онај који је изборио пласман у највиши ранг. Прилично конфузно је деловао напад домаћина па су се сходно таквом наступу и голови постизани са тешком муком. Ово најбоље илуструје кретање резултата током првих тридесет минута (5:5 – 12.мин; 8:6 – 20.мин). За то време доминирали су голмани оба ривала: Тасић код домаћина и Радовић код гостију. И када су присутни поверовали да су код два гола предности Витезови изашли из учмалости, осећај их је преварио јер су гости врло брзо анулирали предност домаћина (8:8 – 21.мин). Искључиво одбранама младог Тасића који је убележио одбрањена и два шута са 7. метара, Витезови су голом ветерана Сладића отишли пут свлачионице са резултатом врло повољним у односу на оно шта су приказали у првом делу сусрета.

Којим речима се тренер Павловић у свлачионици обратио својој екипи остаће тајна за јавност, али очито да је то било више него успешно јер је игра Витезова у других тридесет минута била за сваку похвалу. Пре свега Тасић је наставио са успешним одбранама шутева које није успела да осујети његова сада компактнија одбрана, док је напад ”прорадио” са свих позиција. Неизвесност се наставила само на почетку полувремена (13:12 – 34.мин), да би потом Витезови затрпали гол гостију серијом голова (18:12 – 38.мин). Покушао је нови стратег Прокупчана Петронијевић изменама и Тајм-аутом да раздрма своје момке, али све је то остало у границама надања. Разиграли су се свестрани Мандић, брзоноги Јовановић, маштовити Турудић док се у записник најчешће уписивао Топаловић. Како је време одмицало тако се све више назирао победник дуела екипа које су многи прогнозери сврстале на крају сезоне у доњи део табеле. Коначан исход ове утакмице од осам голова предности за домаћина, можда је и превисок у односу на све виђено током 60. минута, али је и одраз јачине колектива каква је данас екипа Обилића.

Наредног викенда Витезови гостују у Новом Саду где ће посебно млађи
играчи у одмеравању снага са актуелним прваком стећи преко потребно искуство за оно што их очекује у даљим дуелима.

РК OБИЛИЋ – РK ТОПЛИЧАНИН 29 : 21 (10 : 10)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 150
Судије: Б. Милосављевић (Бешка) – Д. Тривковић (Бешка)
Седмерци: Oбилић 5 (3) Топличанин 2 (0)
Искључења: Oбилић 12. мин Топличанин 10. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап), Савић, Топаловић 8 (2), Mладеновић, Гојковић 1, Буквић 2, Јовановић 5, Милутиновић 1, Мандић 4, Турудић 2, Вујичић, Ћирић 1, Митровић, Шапоњић 2, Сладић 3 (1), Тасић (17 oдбрана / 2 седмерца) – (тренер М. Павловић).

ТОПЛИЧАНИН: Димитријевић, М. Стојановић, Пеић Тукуљац 1, А. Стојановић 5, Станковић 3, Николић 3, С. Стојановић 1, Лековић 3, Радовић (7 одбрана), Ма. Јовановић, Костић, Стошић (4 одбране / седмерац), Стефановић, Међедовић 2, Ми. Јовановић 1, Јанићијевић – кап. 2 – (тренер З. Петронијевић).

МВП играч утакмице: Душан Тасић (Обилић)