БРОДОЛОМ ВИТЕЗОВА

У свом досадашњем шестогодишњем битисању у нашем најелитнијем
такмичењу Витезови су доживели најтежи дебакл претрпевши катастрофални пораз од актуелног првака државе чак са 21. голом разлике! И најцрње песимистичке прогнозе крајњег исхода ове утакмице засигурно нису биле толико ”црне”, посебно гледајући резултате ових ривала у прва два кола, тим пре јер је и нај неповољнији статистички крајњи резултат овог сусрета требао да гласи 33,00 : 26,50 (+6,50). Ако је гостима за овај пораз нека утеха онда она лежи у чињеници да су наступили без неколико стандардних играча са претходне две утакмице које су победили, али не и оправдање за приказану игру пред познаваоцима рукомета у Српској Атини.

Гледајући игру Витезова у првој трећини утакмице (15:10 – 20. минут)
онда би њихова игра у нападу могла добити задовољавајућу оцену док се о не би могло рећи и за игру у одбрани, која је посебно била немоћна пред налетима домаћина са позиција оба крила. Након тога долази до пада у већ уздрманој игри Витезова, и поред успешних одбана Дражића дносно прецизних Сладића и Јестровића у нападу. Неискоришћена два ута гостију са 7. метара и висока реализација напада домаћина омогућили су убедљиву предност (21:14) екипи тренера Ројевића већ у првој половини утакмице.

За очекивати је било да ће Витезови у свлачионици извући неке поуке да поправе игру у наставку утакмице да би се она уствари претворила у игру мачке и миша. Мењао је тренер Павловић играче на више позиција дајући им савете и сугестије да не понављају оно што пре тога нису урадили како треба њихови саиграчи, али од свега тога врло мало је било и успешно. Једино су Јестровић и Турудић успевали да парирају, у нападу, разиграној ”Воши” мада је и тада њен тренер имао примедбе на игру својх пулена, па је тако на +13 узео Тајм-аут (35:22 – 50.мин). Очито да је његова критика и при толикој предности имала ефекта јер су домаћини били немилосрдни према гостима до последњих тренутака утакмице, па су тако њених последњих десет минута решили у своју корист чак са 9:1!

Овакав болан пораз сигурно је депримирајуће деловао на екипу Обилића за приказану игру против првака, али који колико већ наредних дана, уз одговарајућу анализу, мора бити позитивно архивиран у очекивању наредног викенда, и судара са једним од кандидата за пласман у доњем делу табеле, екипом Пролетера из Зрењанина на Бањици.

РК ВОЈВОДИНА – РK OБИЛИЋ 44 : 23 ( 21 : 14 )

Сала: С Ц ”Слана Бара”
Гледалаца: 200
Судије: Г. Ковач (К. Митровица) – С. Милосављевић (Звечан)
Седмерци: Војводина 6 (6) Oбилић 7 (4)
Искључења: Војводина 16. мин Oбилић 10. мин

ВОЈВОДИНА: Лучин (11 одбрана / 3 седмерца), Васић 7, Милић 1, Вукољак кап, Тасић, Дриси (3 одбране), Куртеш, Миленковић 4, Савић 1, Рађеновић 2, Пешић 3, Томић 2, Роган 3, Бунета 3, Грозданић 13 (6),
Пукхоуски 5, (тренер: Б. Ројевић).

ОБИЛИЋ: Остојић 1 (1), Савић, Буквић 2, Топаловић 2, Младеновић,
Гојковић 2, Јестровић 5, Дражић (7 одбрана), Јовановић 2 (2),
Милутиновић – кап, Стојановић, Ћирић, Tурудић 3, Вујичић 2, Сладић 5 (1), Антељ (1 одбрана) – (тренер: М. Павловић).

МВП играч утакмице: Фран Лучин (Војводина)