ЗРЕЊАНИНЦИ КУЋИ ПЕВАЈУЋИ

Гости из Зрењанина су до првих бодова у овој сезони дошли сасвим
заслужено оставивши изненађене домаћине да се дубоко замисле за 
приказану игру на свом паркету у дуелу клубова који ће се борити за 
опстанак у елити. Ако су на гостовању претходног викенда у Новом Саду бодови били унапред ”отписани”, онда су се Витезови прерачунали рачунајући да ће још пре првог судиског звиждука нови бодови бити на њиховом конту. Међутим окрњени састав тренера Спахића оставио је белу заставу за неку другу прилику, а на Бањици су изгарали до последњих атома како би остали не поражени, у чему су и успели.

Од самог почетка присталице Витезова су видели да су њихови љубимци у ову утакмицу ушли превише опуштено без сигурности код реализације и најизгледнијих прилика, док је одбрана била и сувише порозна па и у ситуацијама када би имали и два играча више у пољу. Отуда су од првог минута гости имали константну предност од 1-2 гола (2:4 – 4.мин; 4:6 – 7.мин; 6:8 – 10.мин) док су се домаћи у одбрани мучили на свим позицијама да зауставе мотивисане госте где се уз браћу Павловић истакао и леворуки Карлаш. Дотле су код домаћих, и поред више измена у стартној постави, једино Топаловић у нападу и срчани Ћирић за игру у одбрани заслужили прелазне оцене. У два наврата (10:9 – 18.мин; 11:10 – 19.мин) указала се нада да ће Витезови успешно изаћи из апатије, али све су то изузетно борбени и мотивисани гости брзо развејали вративши резултат у своју корист (12:14 – 25.мин). Два брза искључења једне од узданица Витезова – Мандића само су још више допринела несигурности и серијама грешака његове екипе која је примивши гол на самом истеку првог полувремена могла да буде више него задовољна оствареним резултатом, мада су у првом делу осам минута играли са човеком више примивши чак 17. голова (17:17).

Добро дошла пауза била је ко поручена да се домаћа екипа пресабере
после изузетно бледе игре у првих 30. минута што је на њихову жалост изостало, док су на другој страни аутсаједери, на папиру, из Зрењанина са још већим мотивом и агресијом наставили тамо где су стали и повели са три гола (17:20 – 34.мин). Капитен Радовић са неколико успешних одбрана донекле је вратио саиграчима наду за жељени преокрет (23:21 – 38.мин) што су након Тајм-аута гости брзо повратили у пређашње стање, односно у своју корист (24:26 – 46.мин). Капитен гостију Ковачевић у правим тренуцима био је несавладив за шутеве домаћина са више позиција, а Лазар Павловић и Карлаш су одржавали предност својој екипи. У тим тренуцима и срећа је напустила Витезове јер се лопта након одбрана Тасића или одбитака опет враћала гостима у посед након чега би углавном постизали голове. Када су Зрењанинци поново дошли до највеће предности од три гола (28:31 – 58.мин) очито је било да су се надања Витезова о новим бодовима срушила као кула од карата, јер су гости у преосталом времену зналачки привели утакмицу њеном завршетку.

Будућу двонедељну паузу морају Витезови паметно искористити и извући поуке из овог неочекиваног пораза како би што спремније дочекали сударе са екипама које ће са њима до задњег кола бринути о својим судбинама.

РК OБИЛИЋ – РK ПРОЛЕТЕР 30 : 33 (17 : 17)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 150
Судије: Ђ. Јевтић (Лазаревац) – М. Јевтић (Лазаревац)
Седмерци: Oбилић 5 (4) Пролетер 5 (3)
Искључења: Oбилић 12. мин Пролетер 18. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап – 6 одбрана), Савић 2, Буквић 1, Топаловић 6 (2),
Гојковић 1, Јестровић 1, Јовановић 1, Стојановић 1, Мандић 3, Турудић
1, Вујичић, Ћирић 4, Митровић, Шапоњић 4, Сладић 5 (3), Тасић (6
oдбрана) – (тренер М. Павловић).

ПРОЛЕТЕР: Стоиљковски, Карлаш 6, Л. Павловић 7 (1), Скубан 3, Тошков, Рнић, Поповић, Брети (2 одбране), Терзић 1, Кривошија 4, М. Павловић 6, Кубуровић 1, Вукадиновић 5, Ковачевић (кап – 10 одбрана / седмерац) – (тренер Г. Спахић)

МВП играч утакмице: Огњен Карлаш (Пролетер)