ПЛЕС ВИТЕЗОВА НАД ПРОВАЛИЈОМ

Када се у првих 30. минута у сусрету екипа, којима иначе предвиђају
борбу за голи живот, резултат чак девет пута мења на једну или другу
страну, онда се може закључити да су љубитељи рукомета у Кикинди
присуствовали једној прилично узбудљивој представи чији се крајњи
исход није знао до последњег звиждука судија. Таквом трауматичном току утакмице више су допринели гости који су у другом полувремену, у више наврата, пропустили прилику да предност од три до пет голова мудро сачувају од драматичне завршнице до које су дошли искључиво својом кривицом.

Чињеница да су на овој утакмици екипе предводили тренери који су
годинама као играчи носили дрес Витезова, а након тога наставили да
раде као тренери овог клуба, наговестила је њен узбудљив ток и
очекивања да ће ово бити шаховско тренерско надмудривање на терену и поред њега. Од самог почетка то се одразило на кретање резултата (1:3 – 4.мин; 2:4 – 8.мин; 6:4 – 12.мин) где су голмани Гаћиновић код домаћина и Тасић на голу гостију, најавили да ће њихов учинак бити од великог утицаја на кретање резултата. Како је време одмицало било је јасно да су се под појачаним ”надзором” оба противника налазили носиоци њихове игре: А. Гаћиновић, Лисица, Врговић код домаћина, односно Ћирић, Мандић, Топаловић код гостију. Време је одмицало а кретање резултата било је у серијама на једну или другу страну (9:7 – 18.мин; 9:10 – 20.мин; 13:12 – 26.мин; 13:14 – 28.мин; 15:14 – 29.мин). У овом периоду игре истакли су се головима млади Шијан у редовима домаћих односно Шапоњић код Витезова који су са минималном предношћу отишли на одмор.

Осим што су на самом почетку наставка утакмице два пута поравнали резултат (16:16 – 32.мин; 17:17 – 35.мин) домаћини су, и поред здушне подршке са тибина од стране симпатичне групе неуморних бубњара, били стално у заостатку од три до пет голова у мрежи одличног Тасића (17:20 – 38.мин; 20:24 – 46.мин; 22:27 – 50.мин). Покушао је све стратег домаћина Петковић у одбрани и нападу да његови пулени анулирају предност гостију, али када им то није ишло од руку ”помагали” би им гости промашајима са 6. метара односно техничким грешкама. И када су се чак и бучни домаћини помирили да неће видети радост њихових љубимаца (30:35 – 55.мин) они су игром без голмана са играчем ”више” у нападу, уз промашаје и грешке гостију, њихову предност од четри гола (17:31 – 58.мин) изтопили до тачке усијања, како на терену тако и гледалишту (30:31 – 59’36”). Ипак, са играчем ”мање” успели су гости, и поред жестог ”пресинга”, да сачувају лопту и тако дођу до изузетно важних бодова.

Рударски освојени бодови ни у ком случају не би смели да уљуљкају
Витезове јер су уместо рутинске завршнице својом кривицом били у
позицији да стрепе, до последњег судијског звиждука, хоће ли казаљка да превагне на једну или другу страну.

РК КИКИНДА ГРИНДЕКС – РK OБИЛИЋ 30 : 31 ( 15 : 16 )

Сала: С Ц ”Језеро”
Гледалаца: 300
Судије: М. Боричић (Београд) – Д. Марковић (Београд)
Седмерци: Кикинда 5 (5) Oбилић 7 (6)
Искључења: Кикинда 12. мин Oбилић 18. мин

КИКИНДА ГРИНДЕКС: М. Гаћиновић (9. одбрана), Кукић 3, Лисица 7 (4),
Костић, Трнинић 2, Ђукић, Егић, Мишков – кап (3 одбране), Врговић 8
(1), Шијан 6, Мићић, Панић 1, А. Гаћиновић 2, Илијин, Комарек 1
(тренер: Д. Петковић).

ОБИЛИЋ: Савић 1, Буквић 2, Топаловић 4, Гојковић 1, Јестровић 1,
Дражић, Јовановић 1, Милутиновић – кап, Стојановић 1, Мандић 4, Ћирић 1, Tурудић 1, Митровић 2, Шапоњић 5, Сладић 7 (6), Тасић (12. одбрана) (тренер: М. Павловић).

МВП играч утакмице: Душан Тасић (Обилић)