OДВАЖНИ ВИТЕЗОВИ

Витезови су на гостовању у Шапцу домаћину, који је након првих пет кола једини остварио све победе, током свих 60. минута дували за врат не остављајући га ни за тренутак спокојним око уписа нових бодова. Питање је у ком смеру би се дешавања на терену даље одвијала да није у 38. минуту (23:21) због пожртвоване игре у одбрани и дуела са снажним Азизом, дошло до врло непријатног судара два до тада истакнута појединца у редовима Витезова: Мандића и Топаловића. Због задобијених повреда лица и крварења оба играча су уместо на терену крај утакмице дочекали у болници на ушивању чиме су у многоме олакшали ”чивијашима” да остваре и шесту победу.

Од првог звиждука, иначе овом рангу недораслог судијског пара, гости су гледаоцима у укометној престоници ставили до знања да неће тако лако потписати капитулацију што илуструје и кретање резултата (2:3 – 4.мин; 9:9 – 11.мин; 11:13 – 18.мин). У том периоду поред оба голмана, искусног капитена Арсића код домаћина и много млађег Антеља на голу гостију, на терену су Витезови били ти који су из осмишљених акција головима са свих позиција одржавали резултат у своју корист. На другој страни, физички спремнији и уигранији домаћини су сваки промашај гостију из контри или полу контри, преко брзог Срдановића односно снажних Азиза и Брајовића, углавном претварали у голове којима су некако држали прикључак са разиграним гостима (12:14 – 21.мин: 14:16 – 25.мин). Неколико Арсићевих одбрањених ”зицера” са 6. метара у завршници полувремена омогућили су домаћинима да врло задовољни оду на одмор са минималном предношћу (18:17) након изузетно ефикасне игре оба ривала и поред тога што су имали расположене голмане.

Очито да је тренер домаћих Матић добро искористио паузу да својим пуленима укаже где греше и да имају за надигравање расположеног ривала, па да у том смислу морају још брже и јаче да долазе до погодака, што и даље није било тако лако и остварљиво (19:18 – 32.мин: 21:20 – 36.мин). Након врло непријатног догађања у описаном 38. минуту осетно се пореметила игра гостију који сада теже долазе у позиције за угрозе Арсића и први пут у 41. минуту имају осетнији заостатак (25:21). Мењао је тренер Павловић чешће играче како у одбрани тако и нападу, међутим беспрекорна физичка, појединачна и екипна, доминација шабчана долази до пуног изражаја и највише захваљујћи томе одржавају предност од три до пет голова (30:25 – 48.мин; 32:29 – 52.мин; 34:31 – 54.мин). Међутим сјајни Антељ у самој завршници утакмице бележи још неколико успешних одбрана што његови саиграчи зналачки претварају у брзе голове и тако са пристојним заостатком звршавају ову лепу рукометну представу чак и за најизбирљивије рукометне сладокусце.

Наредну утакмицу Витезови су домаћини још једним од претендената за највиши пласман, Динаму из Панчева, која ће због њихових међународних обавеза бити одиграна у среду 9. новембра.

РК  МЕТАЛОПЛАСТИКА  ЕЛИКСИР – РK  OБИЛИЋ  38 : 36 ( 18 : 17 )

Сала:  Хала  ”ЗОРКА”

Гледалаца: 500.

Судије:  З. Попов (Нови  Сад) – Г. Ристић (Кикиннда)

Седмерци:  Металопластика  4 (2)   Oбилић  4 (4)

Искључења:  Металопластика  2. мин   Oбилић  8. мин

МЕТАЛОПЛАСТИКА ЕЛИКСИР: Павковић (0 одбрана), Додић 2, Карић, Јевтић 1, Ћосић, Срдановић 6, Мирковић 3, Миловановић 1, Азис 7, Терзић, Иванић 3, Арсић – кап (15. одбрана), Симић 2, Брајовић 10 (1), Петровић 1, Дакић 2 (1) – (тренер: В. Матић).

ОБИЛИЋ: Савић, Буквић, Топаловић 4, Гојковић, Младеновић, Дражић, Јовановић 5, Милутиновић – кап, Мандић 6, Ћирић 2, Tурудић 3, Митровић 2, Шапоњић 6, Сладић 8 (4), Антељ (16. одбрана) –  (тренер: М. Павловић).

МВП  играч  утакмице:  Марко  Срдановић (Металопластика Еликсир)