КОРАК ДО ИЗНЕНАЂЕЊА

Изабраници Марка Павловића били су на корак да једном од претедената за највиши пласман ускрате цео плен који им је пре одмеравања снага по свим прогнозама био додељен. Истина је да су гости из Панчева имали претходних дана ”даљинско” гостовање у Италији, у оквиру европских надметања, које је оставило трага, али игра ”Витезова” у других тридесет минута сигурно је задовољила и најпробирљивије љубитеља рукомета тако да домаћини могу само да жале што нису избегли минимални пораз.

Бојажљиво и са повећаним респектом започели су домаћини дуел са екипом која је до сада једина победила првака Војводину, мада ни у таквим условима резултат није био на страни гостију (2:2 – 3.мин; 5:5 – 7.мин; 9:9 – 13.мин). Млади Гојковић код домаћина, односно све наметљивији и ефикаснији Павловић код гостију, иначе некада члан Витезова, предводили су своје екипе које су више пажње поклањале нападу него одбрани. Након неколико лако примљених голова са играчем ”више” у пољу дозволили су Витезови да се први пут ”жути” одвоје на убедљиву разлику (11:16 – 22.мин). Ипак то није збунило домаћине који сада преко Јовановића и Мандића успевају да зауставе силовите госте и до краја полувремена поврате равнотежу на терену (16:20 – 30.мин) са минусом голова који је био више резултат њихових слабости него доминације гостију.

Сигурно да су присталице Витезова могли бити делимично задовољне њиховом игром у првих тридесет минута, али мало ко је од њих веровао да ће у наставку сусрета гледати доминацију својих љубимаца којима је мало недостајало да остану не поражени. Пре свега  ”затегли” су игру у зони, где је почео и Дражић да све учесталије брани своју мрежу, тако да су гости до 43. минута постигли свега два гола (21:22 – 43.мин). На њихову жалост уследио је први пад у игри домаћина у виду неколико брзоплето изгубљених лопти и предност гостију била је поново као на полувремену (21:25 – 45.мин). Тајм аут, али и неке измене у нападачкој постави, доносе квалитативне промене у корист Витезова који су експресно, предвођени Мандићем и Топаловићем, поново успоставили резултатску несизвесност (24:25 – 49.мин). Међутим у неколико наврата не успевају да због промашених ”зицера” и преокрену резултат у своју корист (26:27 – 52.мин; 27:28 – 55.мин; 28:29 – 58.мин). У том периоду ново печени репрезентативац Радовић, са капитеном Костадиновићем, преузео је команде гостију у своје руке и са головима у завршници сусрета дао је највећи допринос да Динамо дође до нових бодова, мада би њиховом деобом, за приказану игру у другом полувремену, домаћини били заслужено награђени.

На основу свега виђеног на овој утакмици, као и на претходној у Шапцу, Витезови могу са оптимизмом да очекују гостовање за викенд у Крагујевцу. Колико је то и реално очито да је највише на њима под условом да понове оно што су приказали на ове две утакмице.

РК OБИЛИЋ – РK ДИНАМО 29 : 30 (16 : 20)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 200
Судије: И. Мошорински (Нови Сад) – А. Панџић (Зрењанин)
Седмерци: Oбилић 4 (3) Динамо 1 (1)
Искључења: Oбилић 4. мин Динамо 12. мин /ДK – Дистол 46.мин/

OБИЛИЋ: Савић, Буквић 3, Топаловић 6 (2), Гојковић 4, Јестровић, Дражић (9 одбрана), Јовановић 4, Антић 1, Мандић 6, Турудић, Милутиновић – кап 1, Ћирић, Митровић 1, Шапоњић 1, Сладић 2 (1), Тасић (0 oдбрана) – (тренер М. Павловић).

ДИНАМО: Марјановић (5 одбрана / седмерац), Стаменковић, Перовић 5 (1), Челица, Ивезић (1 одбрана), Новаковић, Чабрило 3, Тонић, Дистол, Павловић 7, Урта, Голубовић 2, Костадиновић – кап 4, Радовић 6, Милошевић, Сунајко 3 – (тренер Н. Краљевски)

МВП играч утакмице: Урош Павловић (Динамо)