ТЕШКО ДО БОДОВА

Витезови су у дуелу са једним од конкурената у борби за опстанак, заслужено, али по догађањима у другом полувремену доста тешко и уз велику нервозу, дошли до врло важних бодова.

Екипа из предграђа Новог Сада, са новим тренером и највише лиценцираних играча у Аркус лиги (30), од почетка утакмице ставила је до знања да нису понели од куће белу заставу и да ће свим силама настојати да помрсе рачуне домаћину. Тако су на почетку сваки неуспели потез или промашај Витезова кажњавали успешно чиме су и резултат имали у своју корист (1:3 – 2.мин; 2:4 – 6.мин; 4:5 – 9.мин). У том периоду једине светле тачке у редовима домаћина били су капитен Радовић на голу и Мандић у прилично конфузном нападу. Све до двадесетог минута (11:10) нису успевали Витезови да стекну предност како је било за очекивати, да би потом искусни Илија Сладић серијом од седам голова донео преко потребну сигурност саиграчима. Предност Витезова увећавала се како је време одмицало (14:11 – 24.мин; 17:11 – 27.мин) тако да су сами криви што она није била још убедљивија након истека тридесетог минута (19:14).

Како су Витезови кренули друго полувреме тешко да је међу присутнима на Бањици било човека који је осим њихове лаке и убедљиве победе могао било шта друго да очекује (24:15 – 36.мин). Међутим ненадано, наредних двадесетак минута, на великим мукама били су тренер Павловић и домаћи играчи који су се просто утркивали ко ће што лакше или наивније да изгуби лопту и тако дозволи противнику да предвођен прецизним Регодићем и разбрањеним Косановићем, постизање лаких и брзих голова. Ни бројне измене нису могле да зауставе Каћане који су из минута у минут топили солидан заостатак (25:19 – 40.мин; 27:22 – 44.мин; 29:26 – 49.мин). Када у оваквим ситуацијама тренер посегне за тајм-аутом намера му је да ”пресече” захукталог ривала као и да својој екипи саветима поврати пољуљани морал и поуздање. Међутим, што иначе није редак случај, тако нешто је код Витезова изостало, наставили су брзоплето да ређају изгубљене лопте па су гости у наредних неколико минута дошли само на гол заостатка и тако се потпуно врате у игру за бодове (29:28 – 51.мин; 30:29 – 53.мин). Мада је резултатска и психолошка предност у том тренутку била на њиховој страни, гости то не користе највише због неколико успешних одбрана Дражића и напада преко искусних Сладића и Митровића који су били најзаслужнији да њихова екипа оде на сада недостижна четри гола предности (33:29 – 58.мин). Све простало је било ствар рутине и индивидуалног квалитета домаћина да оствари заслужену победу.

Вредност освојених бодова на овој утакмици биће још већа након евенуално позитивног исхода утакмице наредног викенда у Костолцу и дуела са још једном екипом која се бори за голи живот.

РК OБИЛИЋ – РK ЈУГОВИЋ 34 : 31 (19 : 14)
Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 200
Судије: Б. Ненадић (Младеновац) – Д. Стефановић (Београд)
Седмерци: Oбилић 3 (2) Југовић 2 (2)
Искључења: Oбилић 6. мин Југовић 12. мин

OБИЛИЋ: Радовић – кап (12 oдбрана), Буквић 3, Топаловић 5, Младеновић, Гојковић 1, Јестровић, Дражић (4 одбране), Јовановић 5, Антић, Мандић 5, Турудић, Остојић, Ћирић 2, Митровић 1, Шапоњић 1, Сладић 11 (2) – (тренер М. Павловић).

ЈУГОВИЋ: Косановић (8 одбрана), Бошковић 1, Абрамовић, Травар 1, Видојевић, Регодић 14 (2), Шипка, Билић, Нандор 5, Ђукић, Рудић 4, Петровић 4, Абаџић, Андрић – кап (4 одбране), Марковић 2 – (тренер А. Савић)

МВП играч утакмице: Илија Сладић (Обилић)