ИСКОПАНИ БОДОВИ

Витезови су на још једном захтевном гостовању, у дуелу са екипом која се налази у групи клубова који се боре за ”голи живот”, након шездесет минута за око не баш допадљиве борбе, дошли до бодова који их сврставају у ред екипа које могу мирније да дишу.
Све што је најкраће сажето у претходним редовима започело је за госте врло непријатно зато што су углавном својим грешкама дозволили ”рударима” да имају резултатску предност највише због голова које су постизали на најлакши начин – из контри. Та предност није била убедљива, али била је доста стресна за госте који су настојали да што брже затресу мрежу једног од успешнијих голова у лиги – Вуковића (3:1 – 4.мин; 6:4 – 9.мин; 9:7 – 13.мин). У том периоду резултатске предности домаћина у редовима гостију истицали су се искусни Сладић и најмлађи Буквић серијом погодака којима су држали саиграчима морал. Када је Сладић са два везана погодка преокренуо резултат за своју екипу (9:10 – 16. мин) дошло је до течније и сигурније игре Витезова.

Одбрана предвођена Ћирићем и Дражићем бивала је из минута у минут сигурнија, мада не и пресудна за даљи ток (11:11 – 18.мин;12:13 – 23.мин). У самој завршници полувремена Дражић је са пар одбрана омогућио саиграчима да дођу у посед лопте коју су они претварали у највећу предност од три гола (12:15 – 27.мин), коју су и задржали до краја полувремена (13:16).

Сигурно да тренер Павловић, и поред предности своје екипе, није био задовољан игром појединаца у њој, пре свега у нападу, где су због доста изгубљених лопти (8) примили чак пет голова из контри. У наставку утакмице коректно гледалиште бодрило је своје љубимце како би остварили за њих повољан резултат што је истима некако и полазило за руком тако што су сустили заостатак за гостима (15:18 – 35.мин; 19:19 – 40.мин; 20:20 – 41.мин; 22:22 – 44.мин). Предвођени сада и прецизним Ћирићем и џокером Митровићем, уз задовољавајући учинак са оба крила, успели су Витезови да надтрче посустале домаћи и задњих десетак минута утакмице протекло је у доминацаији гостију (23:26 – 51.мин; 25:30 – 55.мин). У преосталом времену била је ствар индивидуалних квалитета и боље физичке спремност гостију да без посебне драматике приведу утакмицу у своју корист и са новим бодовима још више учврсте седму позицију.

Новом подедом Витезови су направили добру увертиру пред наредни окршај са екипом Шамота 54 на Бањици где би са новим бодовима били у групи ”малих” клубова са запаженим успехом.
РК РУДАР – РK OБИЛИЋ 29 : 34 ( 13 : 16 )
Сала: С Ц ”Костолац”
Гледалаца: 300
Судије: М. Секулић (Панчево) – В. Јовандић (Панчево)
Седмерци: Рудар 3 (3) Oбилић 3 (2)
Искључења: Рудар 4. мин Oбилић 4. мин

РУДАР: М. Вуковић (6 одбрана), Мурина, Недељковић, Ристић 1, А Ђорђевић 3, Стевовић 2, Вуковић, Дончић, Диздар (1 одбрана), Јовановић, Благојевић 5, Димитријевић 4, Милошевић – кап 7 (3) , Татари 7 – (тренер: Д. Ајдачић).

ОБИЛИЋ: Радовић – кaп, Савић, Буквић 5, Топаловић 5, Гојковић 1, Јестровић, Дражић (5 одбрана), Јовановић 5, Милутиновић, Мандић, Турудић 2, Aнтељ (2 одбране), Митровић 3, Шапоњић 2, Ћирић 3, Сладић 8 (2) (тренер: М. Павловић).
МВП играч утакмице: Стефан Ћирић (Обилић)