ПОБЕДА ЗЛАТА ВРЕДНА

Утакмицом са Аранђеловчанима заокружили су Витезови циклус од три везане утакмице са тимовима који се, као и они, боре да сачувају статус члана елитног такмичења и наредне сезоне. Након победа против Југовића и Рудара трећа везана победа учврстила је домаћину високо седмо место са којег могу мирније да очекују наредна два дуела са градским ривалима.

Важност утакмице за обе екипе, уз оправдани изостанак две важне полуге (Мандић, Турудић) у погону тренера Павловића, одразило се на кретање резултата у првих десет минута, са мањим бројем погодака (1:1 – 3.мин; 4:2 – 8.мин; 6:3 – 11.мин). У том периоду истакао се чувар мреже домћина Дражић који је главни ”кривац” на слабу реализацију гостију (11:5 – 22.мин). Његов колега Мрдовић, на голу Шамота, такође је имао највећи удео што предност домаћина није била већа од седам голова колико је износила у финишу полувремена (14:7 – 28.мин). Са два одбрањена седмерца, у размаку од два минута, капитен Витезова Радовић омогућио је својој екипи да на одмор оду са залихом од ”само” шест голова (15:9).

Нешто слично као и на претходној утакмици коју су одиграли на паркету Бањице са екипом Југовића, и овог пута су Витезови углавном својим грешкама, уз врло чудан критеријум судијског пара из Ниша, дали гостима наду да стигну пристојан заостатак. Са чак 7 искључења у наставку, у два наврата и са два играча мање на терену, дозволили су гостима да из минута у минут смањују минус од седам голова (18:11 – 36.мин). Сигурно да су двострука искључења неколико домаћих играча принудила тренера Павловића да ”измеша” сасатав који је стао са погађањем мреже и даље успешног Мрдовића (20:17 – 45.мин; 22:20 – 49.мин). Када су гости највише захваљујући стаменом Антићу, на позицији пивота, дошли на само гол заостатка (22:21 – 51.мин) малобројно гледалиште имало је ”привилегију” да одгледа још једну драматичну завршницу утакмице Витезова. У тим битним моментима за коначан исход ове утакмице зналачки је Урош Митровић упошљавао саиграче за постизање голова који су уносили превелику нервозу у редовима гостију, како на терену тако и на клупи. Како се ближио завршетак утакмице предност Витезова била је не толико велика, али и под контролом (25:22 – 54.мин; 26:24 – 56.мин; 29:25 – 58.мин), где су са по два погодка искусни Шапоњић и млади Младеновић дали важан допринос да се упишу нови бодови.

Као што је већ речено бодовима против директног конкурента за опстанак Витезови су остварили позицију са које могу опуштеније да одиграју наредне утакмице са Партизаном и Црвеном звездом, што не искључује могућност још неког радовања са својим присталицама. Треба је напоменути да је Обилић, пре три дана, у полуфиналу Купа групе ”Центар” елиминисан, након извођења седмераца, резултатом 33:36 (32:32) од екипе Црвене звезде.

РК  OБИЛИЋ – РK  ШАМОТ 65   31 : 27  (15 : 9)

Сала: УСЦ ”Вождовац”

Гледалаца:  100

Судије:  Ј. Цветковић (Ниш) – Л. Петровић (Ниш)

Седмерци:  Oбилић 4 (2)    Шамот  7 (4)

Искључења:  Oбилић  22. мин    Шамот  8. мин

OБИЛИЋ: Радовић – кап (4 oдбране / 2 седмерца), Остојић, Буквић 3, Топаловић 7, Младеновић 2, Гојковић, Јестровић 1, Дражић (9 одбрана), Јовановић 3, Стојановић, Милутиновић, Ћирић 4 (1), Митровић 1, Шапоњић 5, Сладић 5 (1), Тасић – (тренер М. Павловић).

ШАМОТ 65: Чоловић, Прековић 1, Радисављевић, Илић, Барбатесковић, Радосављевић 4 (1), Живојиновић 4, Прашчевић, Крејовић 1, Мрдовић (13 одбрана / седмерац), Ломић – кап 1, Милинић, Змајевић 5 (3), Антић 8, Мрда 3, Митровић – (тренер С. Једоксић)

МВП  играч  утакмице:  Урош  Митровић  (Обилић)