”ЦРНО – БЕЛА” ДОМИНАЦИЈА

У одложеној утакмици, због међународних обавеза Партизана, гости са Врачара успели су донекле, само у првом полувремену, да успешно парирају ”црно белима”, да би им како је време одмицало повремено припретили тек толико да избегну још убедљивији пораз.

Претходно остварене три узастопне изузетно вредне победе, уз принудну паузу, очито су довеле до опуштања у редовима Витезова, а што се није могло осетити по њиховом почетном приступу овој утакмици што је донело повећану нервозу на клупи домаћина. Гости су започели утакмицу благом доминацијом која се резултатски кретала од једног до три гола (2:3 – 4.мин; 4:6 – 10.мин; 9:12 – 18.мин; 10:13 – 21.мин). Највише захваљујући голману Трнавцу домаћини нису били у већем заостатку јер су, на другој страни голмани Обилића (Дражић) забележили прву одбрану тек у двадесетом минуту и примњених десет голова. Разиграни Мандић, мотивисани Шапоњић и млади Гојковић нису имали у свом нападу још неког од саиграча да успешно започето полувреме успешно и заокруже. Наиме, у преосталих девет минута сваки кикс или промашај Витезова домаћини, предвођени својим првим стрелцима Зечевићем и Петрићем, су са успехом материјализвали у нове погодке остваривши у том периоду резултат од 6:2, и тако у потпуност изменили дешавања на терену. Заслуга за тако нешто највише припада голману Трнавцу који је у првих 30. минута остварио седам одбрана (2 седмерца) и за исто време само две одбране оба голмана Витезова уз чак 17 примљених голова (17:15).

Присутни познаваоци рукомета који су били јединствени у оцени недовољног учинка појединаца у зони гостију, уз пад у реализацији најповољнијих прилика у нападу, имало је за последицу постизања ”лаких” голова домаћина, посебно са позиције левог крила где је доминирао брзи Гудурић са изванредном реализацијом 11-10. Вредно пажње је то да је Гудурић, уз Павловића (Динамо) и Станисављевића (Рудар) трећи играч који је на утакмицама са Обилићем проглашен за МВП играча тих утакмица, а да су управо сва тројица били претходно играчи Обилића. У другом делу настављена је доминација Трнавца на голу Партизана са нових 11. одбрана (1 седмерац) и он је био највећа препрека гостима да само припрете, али не и достигну предност домаћина (20:18 – 36.мин; 23:20 – 40.мин; 26:21 – 46.мин). Како је време одмицало падао је и вољни моменат код Витезова, да би након највећег заостатка, од седам голова (31:24 – 56.мин), највише захваљујући ”пробуђеном” Тасићу успели да ”прикоче” реализацију ”црно-белих” и тако избегну убедљивији пораз.

Десета победа Партизана ове јесени остварена је против ривала који је имао мало спешних појединаца за игру у оба правца, а са таквим односом снага не може се очекивати и позитиван исход утакмице. Наредне суботе, утакмицом против другог градског ривала Црвене звезде, Витезови ће закључити јесењи део првенства као врло успешан.

ПАРТИЗАН – РK OБИЛИЋ 32 : 27 ( 17 : 15 )

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 250.
Судије: Б. Милосављевић (Бешка) – Д. Тривковић (Бешка)
Седмерци: Партизан 4 (3) Oбилић 7 (4)
Искључења: Партизан 6. мин Oбилић 12. мин

ПАРТИЗАН: Јовић 1, Цвијетић 1 (1), Весковић, Баћановић 2, Белошевац, Варга, Трнавац (18. одрбрана / 3. седмерца), Којадиновић, Зечевић 8 (2), Исаковић, Мићић 2, Гудурић 10, Праштало 1, Лазић, Петрић 7 (тренер: Д. Кржељ).

ОБИЛИЋ: Савић, Буквић 1, Остојић, Топаловић 2, Гојковић 3, Дражић (4. одбранe), Јовановић 6 (3), Милутиновић, Мандић 3, Стојановић 2, Tурудић, Митровић, Шапоњић 6, Ћирић, Сладић 4 (1), Тасић (5. одбранa) – (тренер: М. Павловић).
МВП играч утакмице: Алекса Гудурић (Партизан)