ЛЕКЦИЈА ВИТЕЗОВИМА

У новом мини градском дербију ”црвено-бели” су током свих 60. минута имали предост до максималних осам голова, тако да је повремени бљесак Витезова остао у надама да се некако угрозе доминантни гости. Посао им је донекле ”олакшала” забрињавајућа повреда Стефана Ћирића, изузетно битног шрафа у екипи тренера Павловића, посебно у њеним одбрамбеним пословима.

Када гост на самом почетку створи предност головима из контри након лако изгибљених лопти или промашених шутева оних најискуснијих код Витезова, па се на то надовеже још и тешка повреда Ћирића (8. мин), онда се већ тада могло видети да се ништа добро домаћину не пише на овој утакмици. Стизали су у више наврата Витезови заостатак тима из Љутице Богдана (4:5 – 11.мин; 7:8 – 14.мин; 9:10 – 18.мин). Када год су били у прилици да поравнају резултат врло поуздани Јелић био је непремостиви бедем за стрелце Обилића са 10 одбрана (2 седмерца) у првом делу сусрета . Уз то је и млади Ђуровић одиграо можда и најбољу утакмицу од доласка у редове ”црвено-белих” који је био неумољив са потигнутих осам голова, посебно са линије седмам метара (5 – 5). На другој страни изгубљених чак 16. лопти (11 шут / 5 Т.Г.) могло је само да има за последицу убељиво вођство гостију (13:18). Јовановић и Мандић били су донекле једине светлуцаве фигуре код Витезова.

Очито да пауза није најбоље искоришћена да се нешто измени на боље код домаћина, и поред неколико извршених измена у односу на стартну поставу. Пост са головима из првог, наставио се и у другом полувремену, тако да су наредни, свој 14. гол Витезови постигли, рачунајући и прво полувреме, тек након девет минута (14:22 – 38.мин). Поучени искуством из претходно одигране Куп утакмице када су дозволили времешним ”Рекреативцима” да велики заостатак сведу на минимум (23:24), овог пута тренер Ђурковић играо је са оптималним саставом свих 60. минута, мада су домаћини при резултату (20:25 – 46.мин) опет ”продавали” лопте на све начине и омогућили гостима да, упркос више успешни одбрана Антеља (5 одбрана / 2 седмерца), оду на недостижних 20:28 – 55.мин. Преостало време екипе су ”потрошиле” у нападачким акцијама, мање гледајући учинак у одбрани, тако да је за неупућене коначан резултат реалан однос снага на терену.

Очито да је предстојећа пауза, до наставка пролећног дела (4. фебруар 2023.), добро дошла многима, па и Витезома, који са освојених 12. бодова из 13. јесењих кола чекају пролеће на извандредном осмом месту заједно са екипом Дубочице, коју су иначе победили у Лесковцу.

РК OБИЛИЋ – РK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГДФ 25 : 31 (13 : 18)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 250
Судије: Ђ. Јевтић (Лазаревац) – М. Јевтић (Лазаревац)
Седмерци: Oбилић 8 (4) Ц. Звезда 7 (5)
Искључења: Oбилић 10. мин Ц. Звезда 14. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап – 3. одбране), Буквић 5, Топаловић, Младеновић, Гојковић, Јестровић 1, Јовановић 4 (3), Милутиновић, Maндић 4 (1), Турудић, Антић 5, Митровић 2, Шапоњић 3, Ћирић, Сладић 1, Антељ (6 – одбрана / 2 седмерца) – (тренер: М. Павловић)

Црвена звезда ГДФ: Ђуровић 10 (5), Хорват 2, Симић 3, Ненадић 2, Мајдоуб 5, Колунџић 3, Радовановић, Гемаљевић, Мајес, Јелић (15 одбрана / 3 сеемерца), Матичић, Кнежевић 1, Перић 0 – одбрана), Бујишић 2, Шљукић, Канкараш 3 (тренер: Р. Ђурковић)

МВП играч утакмице: Димитрије Јелић (Ц. Звезда)