ВИТЕЗОВИ ПРОСУЛИ МЛЕКО

Наставак такмичења у Аркус лиги Витезови су започели болним поразом од гостију из Лесковца које су, као гости, победили у јесењем делу такође са голом разлике. Ако им је за утеху онда су они ти који би у случају истог броја бодова на крају такмичења имали бољи пласман због више датих голова у гостима.

У припреми за ову утакмицу доста тога се домаћи урадили око игре
противика јер су гости поред играчких у односу на јесењи део довели и новог тренера који је до сада са променљивим успехом тренирао више наших екипа. Они у новом издању поред више искусних појединаца имају у ростеру још играча који су у нашој лиги у самом врху на својим позицијама тако да у целини представљају састав који заслужује бољу пласман од оног који су делили са Обилићем након првог дела такмичења. На другој страни Витезови су, без више играча из састава који је победио у Лесковцу, били у том смислу ослабљени. И поред свега изнетог сам почетак утакмице протекао је ефикасној игри домаћина који је, са одличним Дражићем на голу, погађао мрежу искусног Коцића (4:1 – 6.мин; 5:2 – 8.мин; 6:3 – 11.мин). У том периоду за похвалу је нападачка игра кадетског репрезентативца Буквића усмерена на проигравању саиграча код постизања голова. Додуше гости се брзо консолидовали и дошли на корак заостатка (7:6 – 14.мин) што ипак није збунило домаћине који су тада углавном преко Шапоњића поново дошли до предности од три гола (10:7 – 20.мин; 12:9 – 23.мин). Ново појачање гостију пристигло из Војводине, јуниор Тасић, оправдава будућност доброг играча и главни је ”кривац” за ново буђење своје екипе која долази до првог поравнатог резултата
(12:12 – 27.мин). Ипак у преосталом времену Витезови су успели да
обезбеде мирнији одлазак на одмор након 30. минута (14:12).

Наставак утакмице поново протиче у доминацији домаћина који пре свега преко непредвидивог Мандића успевају да дођу постепено и до максималне предности од шест голова (16:13 – 33.мин; 18:14 – 35.мин; 21:16 – 42.мин; 22:16 – 43.мин). Деловали су гости у тим тренуцима као неко коме се не пише ништа добро ове вечери на Бањици. Међутим, да ли је убедљива предност уљуљкала Витезове, или је стратег гостију у ”присилном” Тајм-ауту пробудио своје пулене, тек било како било од тог тренутак започиње не заустављив суноврат домаћина. Пре свих Коцић је постао несавладив јер је након паузе од пуних 10.минута био савладан од стране Турудића (23:20 – 53.мин). И поред више измена, које нису донеле бољитак, и узети Тајм-аут када је резултат после дужег времена био поново поравнат (23:23 – 57.мин) нису зауставили пад Витезова у амбис, који до краја нису искористили поред осталог још и два седмерца. Мандићев гол са седам метара (24:23 – 57.мин) вратио је неку наду, али то је било све што су позитивно урадили на овој утакмици. Искусни Атанасковић је зналачки у преосталом времену водио госте до победе који су тако са великом радошћу дошли до бодова, више заслугом домаћина који су за 17. минута у наставку утакмице остварили резултат 2:9 !!! Са само два подстигнута гола (по један из игре и са 7м) у 28% времена трајања утакмице и у нижим ранговима, а не у највишем, тешко може било која екипа да дође до позитивног резултата.

На Витезовим остаје је да се након овог много болног пораза дубоко
преиспитају где су и у чему грешили и многим присутнима појасне како су то ”остварили”, а што им није први пут ове сезоне.

РК OБИЛИЋ – РK ДУБОЧИЦА 54 24 : 25 (14 : 12)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 250
Судије: М. Секулић (Панчево) – В. Јовандић (Панчево)
Седмерци: Oбилић 7 (4) Дубочица 2 (2)
Искључења: Oбилић 2. мин Дубочица 12. мин (60.мин Тасић – ДК)

OБИЛИЋ: Радовић (кап), Остојић, Савић, Буквић 3, Топаловић 2,
Гојковић, Дражић 1 (15. одбрана), Јовановић 3, Милутиновић, Maндић 4(1), Турудић 2, Вујичић, Антић, Шапоњић 5, Сладић 4(3), Бећировић –
(тренер: М. Павловић)

ДУБОЧИЦА: Цветковић, Стефановић, Милићевић, Радуловић 4(2), Тасић 5, Мађар, Митровић, Спасић 3, Атанасковић 3 (кап), Ристовић 2, Столић 1, Радисављевић 3, Павловић, Анђелковић 4, Коцић (15. одбрана / 1. седмерац), Арђелан (1.седмерац) – (тренер: Ђ. Теодоровић)

МВП играч утакмице: Мирослав Коцић (Дубочица)