ГОСТОВАЊЕ ЗА ЗАБОРАВ

По врло ниској температури (- 9С) и јако слабо грејаној сали, а на ове
сезоне свом најудаљенијем гостовању, Витезови су приказали игру испод својих реалних могућности и заслужено су поражени од мотивисанијег и борбенијег ривала. Свесни значаја ове утакмице у борби са опстанак гости су предузели све што је у њиховој моћи да утакмицу одиграју што ангажованије и са позитивним исходом, па су у том смислу и преноћили у граду домаћина Прокупљу. Почетак утакмице протекао је у благом вођству домаћина (2:0 – 3.мин; 4:2 – 5.мин), при чему су гости преко Шапоњића и Топаловића држали прикључак, а онда и стекли предност (4:4 – 7.мин; 5:7 – 12.мин). И када се промрзло гледалиште ”забринуло” за судбину својих љубимаца уследили су необјашњиви промашаји Витезова, чак и са ”вишком” од два играча у пољу, што Топличани користе углавном преко старијег Пеића и искусног Међедовића да поново стекну минималну предност (8:7 – 17.мин; 10:9 – 22.мин; 11:10 – 24.мин). Тада је саиграчима, са неколико успешних одбрана, голман домаћих Радовић дизао мотивацију, док је на другој страни то изостало од оба голмана гостију. По систему ”топло – хладно” игра Витезова била је растрзана јер се увек нашао ”неко” који би својом грешком рушио замисли тренера Павловића. Испоставило се касније да је вођство гостију у 26. минуту (11:12) на њихову жалост било и последње на овој утакмици чији се први део завршио, како је и започето предношћу домаћина (13:12).

Наставак утакмице није донео очекивани бољитак у игри гостију. Вршио је њихов стратег бројне измене у саставу на терену, и у формацијским зонама у одбрани, што на његову жалост није донело потребни ниво игре којим би парирао све сигурнијим домаћинима предвођене разбрањеним Радовићем. Како је време одмицало тако је и расла предност чете тренера Петронијевића (17:14 – 35.мин; 20:15 – 40.мин; 23:17 – 5.мин), а тиме се губила и притајена нада присталица Витезова да ће њихови љубимци ипак некако изаћи на прави пут и доћи до жељеног резултата. На њихову жалост то је изостало јер су у неколико наврата домаћини имали и максималну предност од седам голова (26:19 – 54.мин: 28:21 – 56.мин) са коликом разликом су поражени на првој утакмици у Београду (21:28). Када је био познат крајњи исход ове утакмице, увођење у игру најмлађих из састава (Гојковић, Буквић, Антић, Остојић), дало је ефекта јер су са неколико везаних голова смањили прилични заостатак (28:24 – 59.мин) и тако, ако је за утеху, остварили резултат који би, као против Дубочице, донео бољи пласман њиховом клубу у случају да заврше првенство са истим бројем бодова као ривал.Два везана пораза озбиљно су забринула Витезове, тим пре што им је наредни противник на Бањици лидер првенства и апсолтни фаворит екипа Војводине. Ипак, у игри је још доста бодова и крајњи је тренутак да су пресаберу и мудро сагледају све своје врлине и евидентне мане и тако оно што следи одиграју са бољим исходима и осмехом, што им није страно.

РК ТОПЛИЧАНИН – РK OБИЛИЋ 29 : 25 ( 13 : 12 )

Сала: С Х ”Др Зоран Ђинђић”
Гледалаца: 260
Судије: Г. Ковач (К. Митровица) – С. Милосављевић (Звечан)
Седмерци: Топличанин 3 (3) Oбилић 6 (4)
Искључења: Топличанин 10. мин Oбилић 4. мин

ТОПЛИЧАНИН: Кубуровић 3, Пеић Т. Жељко 6, Митровић, Ковачевић 2,
Николић, Милутиновић, Јовановић, Радовић (13. одбрана / 2.седмерца), Пеић Т. Јован 1, Костић, Стошић, Младеновић 3, Стефановић 7 (3), Међедовић 5, Јанићијевић – кап 2, Васић – (тренер: З. Петронијевић).

ОБИЛИЋ: Радовић – кaп (3. одбране), Савић 1, Буквић 3, Топаловић 4,
Гојковић 3, Бећировић, Дражић (4. одбране), Јовановић 1, Мандић 2,
Турудић, Вујичић, Антић 2, Митровић, Шапоњић 3, Сладић 6 (4) (тренер: М. Павловић).

МВП играч утакмице: Жељко Т. Пеић (Топличанин)