ПРВАК РУТИНСКИ ДО БОДОВА

У дуелу екипа чији се коначан исход засигурно знао у напред, али не и
са коликом ће се залихом голова гости вратити у Нови Сад, домаћини су пружили пристојан отпор, посебно у првих 30. минута. Најбољи показатељ за тако нешто је утакмица истих ривала из јесењег дела коју је првак државе добио са чак + 21 голом, што је уједно био и најтежи пораз Витезова у последњих неколико сезона.

Свесни вредности гостију, који иначе успешно наступају и у међународном Купу ЕХФ, намера Витезова је била да разигра играче са мањом минутажом у досадашњим одиграним утакмицама, пре свега оне најмлађе. Да ли је реноме противникаа, или нешто друго било у питању, али сам почетак сусрета показао је да се ништа добро домаћинима не пише на скромо посећењној Бањици јер су за непуна три минута примили експресно три гола (0:3 – 3.мин). Срећом по домаћине њихова почетна несигурност није потрајала јер су смишљеним нападима и завидном игром у одбрани показали да имају са чиме да се супроставе апсолутном фавориту. Тако су, не само у неколико наврата поравнали резултат (3:3 – 6.мин; 4:4 – 8.мин; 5:5 – 10.мин), већ су успели и да преокрену резултат више пута у своју корист (4:3 – 8.мин; 6:5 – 11.мим; 7:5 – 12.мин). Вршио је тренер Ројевић више измена видно незадовољан игром сојих пулена да би тек након узетог тајм-аута (10:10 – 17.мин) игра гостију почела да даје и резултате (10:13 – 18.мин). На другој страни стратег домаћих Павловић уводио је у игру, како је и планирао, играче са недовољним искуством који су управо због тога, у неколико чистих ситуација, били немоћни пред сигурним Лучином на голу гостију. И поред свега виђеног и очите разлике у квалитету и игри два ривала, резултат
у првом полувремену може се оценити као задовољавајући стим да је
могао бити још ”повољнији” за Витезове да су били стрпљивији и
прецизнији у његовој завршници.

Очито да су критике, а и савети, Ројевића били упутни за његову екипу која сада увећава своју предност на разлику која им је омогућила и већу ротацију играча на терену (17:23 – 32.мин; 19:26 – 40.мин). Повратник на голу гостију Арсенић и незаустављиви ”бомбардер” Тунижанин Мохамед Азиз искусно су деловали у дуелима са младим играчима Обилића који су добили завидну минутажу у другом полувремену. Како је време одмицало разлика у квалитету ривала долазила је све више до изражаја (21:30 – 46.мин) стим да бела застава није истакнута на клупи домаћина (25:31 – 51.мин). Завршница сусрета протекла је у још већој доминацији гостију који су тај период утакмице од девет минута решили у своју корист резултатаом 2:6 и тако потврдили своју супериорност у Лиги и ове сезоне. Пад концентрације, али и на физичком пољу код Витезова, у последњој шестини утакмице, морао би да им донесе и одређене закључке како би све то рационалније и боље одиграли на утакмицама које им следе у наредна два кола са екипама Пролетера и
Кикинде, директним ривалима у борби за опстанак у Аркус лиги.

Наредну утакмицу Витезови играју у Зрењанину 27. фебруара (18,00) коју ће љубитљи рукомета моћи да испрате у директном преносу на ТВ Арена спорт.

РК OБИЛИЋ – РK ВОЈВОДИНА 27 : 37 (16 : 21)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 100.
Судије: З. Попов (Н. Сад) – М. Ристић (Кикинда)
Седмерци: Oбилић 5 (4) Војводина 3 (2)
Искључења: Oбилић 4. мин Војводина 8. мин

OБИЛИЋ: Остојић 2, Буквић 1 (1), Mладеновић 2 (1), Гојковић 4,
Јестровић 1, Јовановић 2, Антељ (4 одбранe / 1 седмерац), Милутиновић 2 (кап), Стојановић 2 (1), Maндић 3, Турудић 2, Митровић, Антић 5 (1), Шапоњић 1, Сладић, Тасић (3 одбране / 1 седмерац) – (тренер: М. Павловић)

ВОЈВОДИНА: Лучин (12 одбрана), С. Милић, М. Милић 5, Оцвирк 1, Вукољак (кап), Азиз 9, Миленковић 4, Подунавац, Арсенић (6 одбрана / 1 седмерац), Рађеновић 5, Пешић 2, Томић 4, Куртеш 1, Роган, Грозданић 4 (2), Пукхоуски 2 (тренер: Б. Ројевић)

МВП играч утакмице: Азиз Аиди Мохамед (Војводина)