БЕГЕЈ ПЛИТАК ЗА ВИТЕЗОВЕ

У низу утакмица екипа које ће се међусобно борити за ”голи живот”,
односно за опстанак у Аркус лиги, утакмица између Пролетера и Обилића процењена је као једна од битниијих не само за ова два клуба него и за коначан пласман осталих клубова из ”доњег дома”. У том смислу ју је и ТВ Арена са правом директно преносила јер је по приказаној игри овај један од дербија зачеља у свему задовољио многобројних љубитеља рукомета у Србији, па и шире. Разлика на табели од два бода предности у корист Витезова само је још више подигла неизвесност око крајњег исхода ове утакмице.

Од почетног вођства (0:2 – 2.мин) гости су ставили до знања да нису
дошли у Зрењанин без амбиција да се реванширају за јесењи пораз. Са друге стране млада и полетна екипа домаћина, подстакнута задњим резултатима, као да је била превише оптерећена исходом ове утакмица чинивши грешке и у ситуацијама кад се то није очекивало. Углавном чврста игра у одбрани гостију, коју је предводио капитен Милутиновић, није дозвољавала домаћинима да стекну неку предност за мирнију игру што најбоље показује и кретање резултата (4:3 – 7.мин; 5:6 – 11.мин; 7:7 – 19.мин). Тражила су оба тренера изменама играча поставе које би донеле превагу у њихову корист у чему је тренер Павловић био успешнији јер су Витезови имали до пред крај полувремена предност од два гола (8:10 – 22.мин; 9:11 – 24.мин; 10:12 – 27.мин). Већ тада кадетски репрезентативац Антић скренуо је пажњу сигрном реализацијом шута како из игре тако и са седам метара. Друго искључење Милутиновића искористиле су Лале да поравнају резултат (12:12) и тако најаве још већу и неизвеснију борбу у наставку утакмице.

Друго полувреме сигурно је по ономе што су приказали ривали, посебно гости из Београда, у свему задовољило и пробирљивије љубитеље рукомета како оне у ”Кристалној дворани” тако и оне много бројније крај малих екрана. Наставило се са игром где се стало по истеку тридесет минута јер су Витезови одржавали предност до два гола (14:13 – 32.мин; 14:16 – 34.мин; 17:19 – 38.мин). Уласком искусних Митровића у нападу и Бећировића у одбрани тренер Павловић је задао ребус колеги на другој страни за који он није нашао право решење чак и када је имао више играча у пољу. Измене у редовима Витезова донеле су још сигурнију игру целе екипе у одбрани, док се напад завршавао доста успешном реализацијом са више позиција од најстаријег Сладића до најмлађег Антића који се чак мало и поигравао са голманима домаћина. Од средине другог полувремена практично на терену је доминирала екипа Обилића која је у 51. минуту стекла максималну, и завршну предност од шест голова (22:28), чиме је ”умирила” нервозне домаће присталице. Завршницу сусрета обележили су најмлађи играчи Витезова, Антић као најефикаснији играч утакмице и Буквић са успешним асистенцијама који су тако, уз надахнуту игру целе екипе, донели важне бодове своме клубу у очувању суперлигашког статуса.

За очекивати је да ће бодови из Зрењанина бити велики подстрек за
наредни дуел са екипом из Кикинде у још једној од утакмица од
изузетног значаја за даљу судбину оба ривала.

РК ПРОЛЕТЕР – РK OБИЛИЋ 26 : 33 ( 12 : 12 )

Сала: ”Кристална дворана”
Гледалаца: 250
Судије: М. Боричић (Београд) – Д. Марковић (Београд)
Седмерци: Пролетер 4 (4) Oбилић 4 (4)
Искључења: Пролетер 10. мин Oбилић 12. мин

ПРОЛЕТЕР: Карлаш 3, Кнежевић, Л. Павловић 4, Скубан 3, Рудић 1,
Поповић, Брети (2 одбране), Терзић 2, Кривошија, Соврлић, М. Павловић 6, Барјактаревић 7 (4), Кереши, Вукадиновић, М. Ковачевић, У. Ковачевић – (тренер: Г. Спахић).

ОБИЛИЋ: Савић, Буквић 2, Топаловић, Гојковић, Јестровић, Бећировић,
Дражић (3 одбране), Јовановић 2, Антељ (5 oдбрана), Милутиновић (кап) 1, Мандић 3, Турудић 2, Антић 10 (4), Митровић 3, Шапоњић 4, Сладић 6 – (тренер: М. Павловић).

МВП играч утакмице: Александар Антић (Обилић)