ЗЛАТНИ БОДОВИ

Један од дербија доњег дела табела чији ће исход доста утицати на
судбину не само ових ривала, уз дозу драматике, заслужено је припао 
Витезовима који су се са новим бодовима учврстили на позицију која их чини доста безбрижним. Нови тренер и квалитетна појачања у односу на састав гостију који је поражен јесенас за упућене им je даваo реалне шансе да не оду из Београда погнутих глава. Ипак домаћини су у правом тренутку збили редове и показали да су компактнија екипа која ће у комбинацији младости и искуства многима представљати ноћну мору.

Почетак утакмице припао је гостима који су испољили мање нервозе и више сигурности у односу на домаћине који су били прилично несигурни спутани важношћу утакмице што најбоље илуструје кретање резултата у том периоду (2:2 – 4.мин; 3:5 – 9.мин; 5:7 – 13.мин). Неколико промашених зицера појачало је нервозу у редовима домаћина који су пре свега игром у одбрани успевали да у првих двадесетак минута држе корак за ефикаснијим гостима. Након првог Тајм-аута тренер Павловић, уз неке измене у саставу, враћа своју екипу на прави колосек тако да је период до краја полувремена протекао у доминацији Витезова (10:9 – 20.мин; 12:10 – 24.мин; 16:10 – 29.мин) чиме су стекли велику, пре свега псиохолошку предност, пред други део утакмице.

Без обзира на заостатак од великих пет голова из првог полувремена
мало је ко од присутних очекивао белу заставу гостију који су се,
напротив, са свим расположивим снагама испрсили пред домаћине.
Резултат таквог приступа је одржавање заостатка из првог дела (18:13 – 34.мин; 20:15 – 38.мин; 22:17 – 47.мин). Када се затим предност
Витезова увећала на огромних седам голова (25:18 – 45.мин) код њих се понављају слабости, као на више утакмица одиграних ове сезоне, и то некако у истом периоду (29:26 – 55.мин). Тада се у њиховим редовима увлачи зебња за коначан исход сусрета, што се репризира већ неколико пута, пре свега на утакмицама код куће. Да се тако нешто не би поновило и овог пута највеће заслуге припадају поузданом голману Тасићу који је правовременим одбранама повратио поуздање саиграчима како би заслужено закључили ову прилично узбудљиву утакмицу.

Због ЕХФ недеље наредну утакмицу Витезови ће, поново као домаћини, одиграти у среду 15. марта са екипом Металопластике.

РК OБИЛИЋ – РK КИКИНДА ГРИНДЕКС 31 : 27 (16 : 11)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 150.
Судије: Б. Милосављевић (Бешка) – Д. Тривковић (Бешка)
Седмерци: Oбилић 1 (1) Кикинда 6 (6)
Искључења: Oбилић 10. мин Кикинда 4. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап), Савић 1, Буквић 4, Топаловић, Гојковић,
Јестровић 1, Јовановић 6, Милутиновић 1, Maндић 2, Турудић 4,
Митровић, Антић 5 (1), Бећировић, Шапоњић 4, Сладић 3, Тасић (12
одбрана) – (тренер: М. Павловић)

КИКИНДА Г: Кукић 1, Стојанов 3, Босанчић, Лисица 3 (2), Трнинић,
Ђукић, Мишков (2 одбране), Шијан 5, Врговић 5 (4), Панић 3, Ракић 2,
Комарек (кап) 1, Илијин 4, Гаћиновић (7 одбрана) – (тренер: Г. Куртеш)

МВП играч утакмице: Тасић Душан (Обилић)