УБЕДЉИВИ ГОСТИ

Након пораза у претходном колу код куће од Партизана, утакмицу са
Витезовима гости из Шапца су схватили као прилику за повраћај на прави колосек и могућност да се два најновија појачања (Јовановић, Канкараш) уклопе у нову средину. Како је то напоменуо и тренер Матић процена им је била да је ова утакмица идеална прилика за речено, а Обилић прави ривал за тако нешто. Гледајући игру и крајњи резултат очито да су гости у потпуности реализовали своје планове стим да су отпор домаћина сломили много раније и лакше од очекиваног.

Знали су Витезови да рањени лав зна да буде врло опасан када многи то не очекују, а управо се то десило ове праве зимске вечери. Ипак пред уважене госте испрсили су се Витезови у самом почетку сусрета и што резултат у првих двадесетак минута није био за њих позитиван заслуга је одличног Арсића, али и домаћих играча који су промашивали и најизгледније прилике (3:2 – 4.мин; 5:4 – 9.мин; 8:8 – 16.мин; 9:10 – 18.мин). Мењао је тренер Павловић ослабљену своју екипу у намери да фаворизованим гостима покаже да њен пласман није случајан, али осим најмлађих Антића и Буквића ове вечери није имао за надметање још расположених играча. Управо су новајлије код Шапчана Јовановић и Канкараш били носиоци игре где су силне грешке и промашаје домаћина они, или много више саиграчи, кажњавали лаким головима са вих позиција. Игром у последњих осам минута првог полувремена (4:10 за 12.минута) потпуно су разнели редове смушених домаћина и са великим бројем датих голова закључили први период игре (13:20).

Других тридесет минута углавном је била игра мачке и миша где су
Пластичари држали ниво игре и поред уласка млађих и неискуснијих
играча у завршници сусрета, подижући разлику у головима из минута у минут (15:25 – 36.мин). Тајм аут Обилића, уз више ротација, успорио је донекле атаке гостију па се играло једно време гол за гол (17:27 – 40.мин; 21:30 – 50.мин). И ту је завршено све оно што би се могло донекле сматрати некаквим отпором захукталим гостима. Слично као у првом делу сада су поново у преосталих десет минута Витезови били буквално нокаутирани након нове серије одбрана оба голмана из Шапца. Све то најбоље илуструје истоветан резултат у том периоду од 4:10 !

После приказане игре и резултата када се прими ретко велик број голова за овај ниво такмичења, чак 40, многи од оних вечерас у редовима Обилића, који су се очито уљуљкали у досадашљим оствареним резултатима, озбиљно морају да се забрину за своју игру и своме будућем статусу као играча.

Како их већ наредног викенда чека гостовање још једном од клубова који се боре за play-off у Панчеву, само реалном самокритиком за приказану игру са Шапчанима могао би се очекивати бољитак у игри Витезова. У супротном биће то озбиљно упозорење пред важним утакмицама за будућност клуба.

РК OБИЛИЋ – РK МЕТАЛОПЛАСТИКА ЕЛИКСИР 25 : 40 (13 : 20)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 200.
Судије: И. Мандић (Нови Сад) – Н. Ковачић (Нови Сад)
Седмерци: Oбилић 5 (3) Металопластика 3 (3)
Искључења: Oбилић 6. мин Металопластика 10. мин

OБИЛИЋ: Савић 2, Буквић 5, Топаловић, Младеновић, Гојковић 3,
Јестровић 3, Дражић (6. одбрана), Јовановић 1, Maндић 4, Турудић 2,
Вујичић, Митровић (кап), Антић 5 (3), Бећировић, Шапоњић, Тасић (2.
одбране) – (тренер: М. Павловић)

МЕТАЛОПЛАСТИКА ЕЛИКСИР: Павковић (3. одбране / 2. седмерца), Додић 4, Карић, Јевтић 1, Канкараш 7(2), Срдановић 4, Мирковић 3, Иванић 2, Арсић (17. одбрана), Дамјановић, Симић 3, Брајовић 6(1), Јовановић 2, Паповић 2, Петровић 2, Дакић 4 – (тренер: В. Матић)

МВП играч утакмице: Милан Јовановић (Металопластика Еликсир)