РАЗВЕДРАВАЊЕ НА ВИДИКУ

Након што су протеклог викенда доживели прави бродолом против екипе из Шапца на свом паркету, Витезови су опет имали меч са једним од кандидата за play-off и игром којом су се представили познаваоцима рукомета у Панчеву, посебно у првом полувремену, могу углавном бити задовољни. При томе треба имати у види да им је састав поново био без неколикико искуснијих играча односно да је био још млађи него на претходној утакмици. Пратећи актуелне временске промене онда је и игра Витезова била у складу са њима, јер је након прошло недељних тмурних облака и исто такве игре са Шапчанима, уследило временско разведравање и ведрије расположење након оног приказаног на паркету у Панчеву. Од самог почетка утакмице тренер Павловић је са неколико тактичких потеза, пре свега променама зоне, збунио домаћине који су обзиром на квалитет, искуство и положајем на табели били превише несигурни са лоптом у свом поседу. На другој страни гости су били ти који контролишу ситуацију, односно резултат (2:3 – 8.мин; 4:5 – 12.мин; 7:9
– 18.мин). Права је штета по гостујућу екипу у том периоду било то што нису још успешније користили промашаје и грешке домаћина да их убедљивије спортски казне. Поново је кадетски репрезентативац
Александар Антић био прва виолина гостију погађајући зналачки мрежу искусних голмана домаћина, посебно са седам метара. Комбиновао је тренер домаћих Краљевски свој састав како би прекинуо расположене госте што их то није дало збунити. Само захваљујући својим грешкама у финишу полувремена код предности од два гола (12:14 – 27.мин) дозвољавају бржим и физички јачим домаћинима да сада они имају два гола вишка (16:14 – 30.мин).

У другом полувремену дошла је до изражаја искуство и уиграност домаће екипе која мање греши и која сада успешније кажњава не дозвољени број техничких грешки гостију. И поред свега тога предност домћина није била толика да би могли мирније да играју (18:15 – 33.мин; 22:19 – 41.мин; 25:22 – 46.мин), а у тим минутима код гостију ветеран Митровић успешно је предводио нападе Витезова. Оно што следи био је и најслабији период игре гостију на овој утакмици јер су превише олако омогућили домаћинима да стекну толику предност углавном головима из контри (30:22 – 49.мин) и која постаје за њих недостижна. И поред тога белу заставу нису истакли, а они најнеискуснији, са позиција крила (Младеновић и Стојановић), користе указану прилику да преполове убедљив заостатак (34:30 – 59.мин) и тако свом тиму донесу частан пораз. Два везана пораза Витезова у сусретима са најизвеснијим учесницима разигравања за титулу првака су у том смислу била и очекивана, стим да овај доживљен у Панчеву наговештава боље резултате у наредним сусретима комплетнијег састава у борби за опстанак у Лиги. Прва у том низу је утакмица наредне суботе на Бањици од 18.30 са екипом Радничког из Крагујевца.

РК ДИНАМО – РK OБИЛИЋ 36 : 31 ( 16 : 14 )

Сала: ”Стрелиште”
Гледалаца: 250
Судије: И. Мошорински (Нови Сад) – А. Панџић (Зрењанин)
Седмерци: Динамо 0 (0) Oбилић 8 (7)
Искључења: Динамо 12. мин Oбилић 8. мин

ДИНАМО: Марјановић (2 одбране), Дорњеи, Перовић 5, Станић, Челица, Јездимировић 4, Ивезић (5 одбрана), Чабрило 6, Тонић (1 одбрана), Дистол, Павловић 4, Урта, Констандиновић (кап) 4, Радовић 5, Милошевић 5, Сунајко 3 – (тренер: Н. Краљевски).

ОБИЛИЋ: Остојић, Савић, Буквић 1, Младеновић 2, Гојковић 1, Јестровић 1, Дражић, Јовановић 4 (1), Антељ 1 (6 oдбрана), Стојановић 2, Мандић 4, Турудић 2, Антић 10 (6), Митровић (кап) 1, Шапоњић 2, Тасић (3 одбране) – (тренер: М. Павловић).

МВП играч утакмице: Вељко Чабрило (Динамо)