ПОМРАЧЕЊЕ ВИТЕЗОВА

Након што су три кола пре краја такмичења пребринули бриге око
опстанка у лиги, Врачарци су пред правим рукометним поштоваоцима, у граду где је то деценијама спорт број један, исте приказаном игром засигурно дубоко разочарали. Да ли је осигурани статус играња у елити и наредне сезоне или пауза од спортских активности због Ускршњих празника учинили своје, тек било како било за оно што су појединачно, а још више екипно, приказали у Аранђеловцу гости не заслужују, укупно гледајући, ни у ком случају прелазну оцену.

Ова за домаћине изузетно важна утакмица у смислу задржавања у даљој игри за свој опстанак у Лиги почела је врло лоше по њих због муњевитог вођства гостију (0:2 – 3.мин). И то би било све што се тиче Витезова да је било запажено у њиховој игри јер су одмах својим промашајима и техничким грешкама омогоћили Шамотерима да брзо окрену резултат у своју корист (3:2 – 7.мин) и до краја је и задрже. Након два поравнања резултата (3:3 – 8.мин; 4:4 – 10.мин) гости су како је време одмицало све више тонули и поред многих измена у постави на терену. Голман Чоловић је правовременим одбранама ”зицера” дизао морал саиграчима који су углавном успешно погађали мрежу Дражића. Измењени састав, за ову утакмицу, тренера Пвловића поред слабе игре у нападу претрпео је и пех повредом повратника Милутиновића као ослонца у одбрани Витезова још у првој половини полувремена. Тиме је још више дошла до изражаја
доминација пивота Дамјановића који је уз времешног организатора Ломића и ефикасне Живојиновића и Лековића био не решив за порозну зону гостију. Уз то већи број технички грешака гостију омогућио је домаћинима постизање лаких голова из контри (пет) тако да су своју предност из минута у минут увећавали (10:6 – 16.мин; 14:9 – 22.мин; 16:11 – 27.мин). На све то надовезала се и диквалификација Антића након шута са седам метара који је, по проценама судија, завршио на глави Мрдовића. Тако су Витезови првих тридесет минута закључили са минусом од чак шест голова (17:11) постигавши при томе само девет голова из игре.

Изостало је очекивано ”буђење” гостију по повратку из свлачионице
што домаћини користе да још више увећају и онако солидну предност
(21:12 – 36.мин). Од играча које је тренер Павловић послао на терен
повремене светле тренутке имао је најмлађи у саставу гостију, кадетски репрезентативац Остојић, али је то било недовољно да се његова екипа осетније приближи расположеним домаћинима (23:15 – 40.мин; 26:19 – 47.мин; 29:21 – 50.мин). За то време и најизгледније прилике, посебно са оба крила, Витезови не успевају да реализују, да би тек након тога физички посустале домаћине угрозили са пар везаних голова (29:25 – 55.мин). Краткоћа преосталог времена, уз ангажовану игре зоне домаћина предвођене борбеним Крејовићем, нису ишли на руку гостима тако да је коначни резултат више него повољан за њих гледајући укупно што су приказали за 60. минута

У преостала два сусрета противници Витезова су градски ривали Партизан и Црвена звезда где ће се играти за чист престиж у Београду пошто су сва три клуба већ изпозиционирала свој пласман у овој сезони.

ОРК ШАМОТ 65 – РK OБИЛИЋ 31 : 28 ( 17 : 11 )

Сала: С Р Ц ”Шумадија”
Гледалаца: 570
Судије: Н. Мусић (Врбас) – С. Ђурашиновић (Врбас)
Седмерци: Шамот 3 (3) Oбилић 5 (4)
Искључења: Шамот 12. мин Oбилић 10. мин

ШАМОТ 65: Чоловић (12. одбрана), Прековић, Радисављевић, Илић 3 (3), Барбатесковић 3, Радосављевић 4, Живојиновић 7, Крејовић, Мрдовић (2. одбране / седмерац), Ломић (кап) 2, Змајевић, Милинић, Мрда, Митровић, Лековић 6, Дамјановић 6 – (тренер: З. Пауновић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 3. одбране), Остојић 3, Младеновић 2, Буквић,
Гојковић 2, Јестровић 4, Дражић (4. одбране), Јовановић 2, Стојановић
3, Mилутиновић, Мандић 3, Турудић, Антић 3 (1), Митровић, Шапоњић 2, Сладић 4 (3) – (тренер: М. Павловић).

МВП играч утакмице: Ђорђе Крејовић (Шамот 65)