”ЦРНО – БЕЛИ” СЛАВИЛИ

У утакмици, што се тиче коначног пласмана без посебног значаја за
оба ривала, али не и без значаја за међусобан престиж и појединачно
доказивање, победа је припала изабраницима тренера Кржеља који гаје озбиљне амбиције за коначан пласман у плеј-оффу.
Сам почетак утакмице обележила су оба ривала грешкама или промашајима па је не велик број посматрача први погодак видео тек после пет минута (1:0 – Топаловић). Оно што ће се после дешавати до краја полувремена, посебно о броју постигнутих голова (34. гола за 25.мин) тешко да је ко могао предвидети. И поред солидног утиска које су оставили голмани Антељ (Обилић), односно Трнавац (један од најуспешнијих у лиги) стрелци су брзо подесили нишане тако да су се њихове мреже тресле на сваке 44. секунде.

Прва половина полувремена протекла је у благој доминацији Витезова (2:0 – 5.мин; 4:2 – 8.мин; 8:7 – 14.мин) у чијим су се редовима истакли Турудић са асистенцијама и Шапоњић са реализацијом. На другој страни млади репрезентативци Зечевић и Којадиновић држали су прикључак црно-белих на минимални заостатак. Након тога резултат је био у више наврата нерешен (9:9 – 16.мин; 15:15 – 23.мин; 17:17 – 29.мин) док вођство гостију није било веће од два гола (10:12 – 17.мин; 12:14 – 21.мин; 15:17 – 26.мин).

У другом делу полувремена Мандић је био нерешив за одбрану црно-белих и права је штета што неколико зицера Витезови нису реализовали да би на одмор отишли много задовољнији. Ипак, и поред минуса од једног гола по истеку тридесет минута општи утисак који су домаћини оставили, обзиром на квалитет ривала, био је више него задовољавајући.

Оно што су учесници малог градског дербија и присутни љубитељи
рукомета доживели односно видели у других тридесет минута на Бањици засигурно ће још дуго памтити и препричавати као нешто што се не дешава сваки дан. То се пре све га односи на број искључења код обе екипе (Обилић – 5, Партизан – 9) када су на терену више пута играла по четри играча на обе стране. Присутни, на терену и на трибинама, једва да су успевали да се прилагоде праћењу игру која је била више пута збуњујућа и нерезонска у датим ситуацијама, посебно када на голу није било голмана. У таквоим условима брже и боље су се снашли гости који су скоро сваку грешку Витезова кажњавали лаким головима из контри или оба крила и тако донели убедљивију предност својој екипи (19:23 – 37.мин; 21:25 – 41.мин; 22:27 – 45.мин).

Можда су многи тада помислили да је све већ решено, али не и Витезови који предвођени искусним Митровићем брзо поново доносе резултатску неизвесност (26:28 – 50.мин; 27:30 – 54.мин) што је приморала тренера црно-белих да узме тајм-аут. После њега су се и завршиле амбиције домаћина чији млади играчи још нису зрели да преузму одговорност у тренуцима када остају сами испред голмана противника или када имају више играча на терену. Гости су такве ситуације искористили да се поново ”одлепе”’, сада на још већу разлику (27:34 – 57.мин), и тако пре краја утакмице одреде коме ће припасти бодови.

У последњем колу екипа Обилића одлази у госте трећем београдском члану Аркус лиге, екипи Црвене звезде, са којима ће се састати, због
првомајских празника, у среду 3.маја у Шумицама.

РК OБИЛИЋ – РK ПАРТИЗАН 29 : 36 (17 : 18)
Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 150.
Судије: Б. Ненадић (Младеновац) – Д. Стефановић (Београд)
Седмерци: Oбилић 3 (3) Партизан 3 (3)
Искључења: Oбилић 16. мин Партизан 26. мин

OБИЛИЋ: Остојић, Топаловић 1, Младеновић 1, Гојковић 1, Јестровић 1,
Јовановић 2, Антељ (4. одбране), Стојановић, Maндић 5, Турудић 3,
Вујичић, Митровић 1, Антић 5 (3), Шапоњић 7, Сладић 2, Тасић (5.
одбрана) – (тренер: М. Павловић)

ПАРТИЗАН: Михајлов, Јовић 1, Шотић 6, Лазовић 3, Радивојевић,
Баћановић, Варга, Миловановић 1, Чекић, Трнавац (8. одбрана),
Којадиновић 9, Зечевић – кап 8, Мићић 4, Гудурић, Поповић 3, Лазић –
(тренер: Д. Кржељ)

МВП играч утакмице: Никола Зечевић (Партизан)