ЧУДЕСНИ ВИТЕЗОВИ

На опроштају од доста успешне сезоне београдски Витезови су савладали, у малом градском дербију, екипу која је на почетку исте словила за једног од кандидата за највиши пласман. И поред доста кадровских проблема у играчком саставу, због повреда, изнуђени подмлађени састав тренера Павловића остварио је заслужену победу демонстрирајући задовољавајућу игру већим делом утакмице. Тако су Витезови потврдили да су сада у главном граду екипа за поштовање, која је коначно изашла из сенке старија два градска члана Аркус лиге.

Мада ова утакмица за оба ривала није била, што се тиче њихвих пласмана од посебног значаја, пошто су их су на време пребринули, ипак су гости били ти који су након почетног испитивања снага преузели игру у своју корист (3:2 – 4.мин; 3:4 – 5.мин) и ”неверним Томама” показали да нису дошли да одиграју утакмицу реда ради. Лишени помоћи искуснијих и проверених саиграча Антић, Гојковић, Остојић, предвођени голманом Тасићем и искуснијим Шапоњићем, нису устукнули пред црвено-белима на челу са интернационалцима Д. Ненадићем и Бујишићем. Тако су већ након трећине полувремена имали двоструку предност (4:8 – 10.мин) која се брзо истопила (9:10 – 17.мин) након што је због повреде аркаде из игре изашао Турудић, један од битних ”шрафова” за игру Витезова. Ипак брзо су гости у ходу решили овај кадровски проблем одржавајући предност до три гола (9:12 – 21.мин; 10:13 – 23.мин; 11:14 – 25.мин). Тада се посебно истакао голман Тасић са два одбрањена шута са седам метара чиме је држао морал и борбеност саиграча на завидном нивоу.

Резултат такве игре је одлазак на заслужени одмор са већ дуже
одржаваном предношћу од три гола (14:17 – 30.мин). Очито да је на паузи критика, а и савети искуснијег тренера Ђурковића, уродило плодом па су домаћини головима са левог крила (Симић) и контри, брзо учинили исход утакмице неизвесним (21:21 – 38.мин). Младост и неискуство већине играча Витезова, који су били у тим тренуцима на паркету, одразило се на пад њихове игре и стање на семафору. Добра реакције Павловића да уместо посусталог Тасића, на гол пошаље искуснијег Антеља који са три везане одбране враћа изгубљену сигурност уздрманим гостима иако је домаћин први пут, у другом полувремену, био у вођству (25:24 – 44.мин: 27:26 – 48.мин). Уласком искусног Сладића игра Витезова постаје конкретнија и ефикаснија док су млади Остојић и Гојковић у одбрани са више успешних блокада шутева Звездиних бекова дали велики допринос промени резултат за своју екипу (27:28 – 49.мин; 28:30 – 53.мин). Капитен Ненадић, након трећег искључења Бујишића (57.мин – 30:32) и поред великог труда није успео да код свих саиграча, изузетак Колунџић, подигне морал на потребан ниво, па је победа Витезова неки минут пре краја била извесна (31:34 – 58.мин).

Тако су Витезови са једанаестом победом односно са 22. бода окончали
више него успешно шесту сезону играња у Аркус лиги, мада су их многи на почетку такмичења, обзиром на велике промене и подмлађивање састава, видели као једне од вероватних путника у нижи ранг. За све што су Витезови предвођени младим тренером Марком Павловићем остварили у сезони која је за њима треба упутити велике похвале и већ колико сутра кренути са неопходним планирањем састава за наредну сезону када ће два клуба прећи у нижи ранг, два мање него ове.

МРК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РK OБИЛИЋ 32 : 34 ( 14 : 17 )

Сала: У В Ц ”Шумице”
Гледалаца: 150
Судије: С. Бердић (Београд) – Ф. Шорак (Београд)
Седмерци: Ц, Звезда 4 (3) Oбилић 9 (8)
Искључења: Ц. Звезда 8. мин Oбилић 8. мин

Ц. Звезда: Хорват 3 (1), Симић 5, Ненадић 2 (кап), Колунџић 5 (1),
Радовановић 4, Стојановић, Алавања, Јелић (8.одбрана / 1.седмерац),
Матичић, Шмигић 3, Пантић 2, Богуновић (1. одбрана), Бујишић 7 (1),
Шљукић 1 – (тренер: Р. Ђурковић).

ОБИЛИЋ: Остојић 1, Буквић 1, Топаловић 1, Младеновић, Гојковић 9,
Јестровић 1, Дражић, Јовановић 3, Антељ (6.одбрана), Mилутиновић
(кап), Турудић, Вујичић 1, Антић 10 (7), Шапоњић 5, Сладић 2 (1),
Тасић (9.одбрана / 2.седмерца) – (тренер: М. Павловић).

МВП играч утакмице: Урош Остојић (Обилић)