ДВА ЛИЦА ВИТЕЗОВА

На oтварању нове сезоне у елитном рукометном такмичењу Витезови су за противника имали једног од два градска ривала кога су, подсећања ради, савладали у последњем колу претходне сезоне такође на њиховом паркету где си играли и овог пута. Оба ривала имала су у летњеој паузи велики промене у играчким саставима, стим што су црвено-бели то урадили са квалитетнијим и искуснијим играчима придошлим углавном из иностранства. Гости без више стартера из претходног састава који је освајањем осмог места остварио леп успех у протеклој сезони, попунили су редове углавном младим талентованим играчима из клубова нижих рангова, што се одразило и на укупно приказану игру у овом мини градском дербију.

Прво полувреме, након почетног испитивања и уводне очекиване треме појединаца у обе екипе, протекло је у благој доминацији изабраника тренера Павловића који су стекле минамалну предност пре свега  захваљујући расположеном Антељу (3:4 – 7.мин, 4:6 – 17.мин). Асистенције некадашњег првотимца Звезда Мандића за пивота Јестровића представљале су нерешив проблем за одбрану домаћина. Пауза и неуиграност у редовима оба ривала имале су за последицу мали број голова у мрежама ривала, стим да су Витезови били ти који су контролисали резултат солидним учинком и новајлије Дробњаковића. Када је ветеран Сладић минут пре истека полувремена предност своје екипе подигао на максималних 8:12 многи међу присутним рукомета жељних присталица били су убеђени у позитиван исход ове утакмице за клуб са Врачара.
Престрого чини се санкционисано искључење Дробњаковића две секунде пре сирене за истек 30. минута било је кобно за Витезове у наставку утакмице.

Додуше, и раније им се дешавао  необјашњив пад у другом полувремену, што је био случај и овог пута. Промена искусног Матичића са јуниорским репрезентативцем и бившим чланом Обилића, Шмигићем била је пун погодак тренера Букилића. Захвањујући грешкама и лошој реализацији гостију домаћини су са позиције левог крила брзо поравнали резултат (12:12 – 33.мин) и преко ”пробуђених” ветерана Ненадића и Бујишића зналачки су погађали мрежу Обилића. И поред узетог Тајм-аута није дошло до консолидације у редовима гостију који су ипак још неких десетак минута били у игри са за њих повољним резултатом (16:16 – 39.мин). Након тога новајлија на голу Радовановић био је много успешнији од нападача гостију који су како је време одмицало испољавали немоћ и увећавали заостатак (18:16 – 43.мин; 22:17 – 48.мин). Многим изменама тражио је тренер Павловић поставу која би успешно парирала разиграним домаћинима, али једино што им је успело то је да су стопирали тотални суноврат пошто се целих пет минута резултат 
није мењао (24:20 – 50.мин; 25:20 – 55.мин). У преосталом времену више се гледао семафор, а мање лопта, јер су домаћини стекли предност која им је доносила прве бодове (27:20 – 58.мин), док су ”издувани” гости доживели тотални крах у другом полувремену са минусом од девет голова (19:10).

Тако су Витезови неславно отворили нову сезону што ипак не би требало да представља посебну драматику обзиром на игру из првог полувремена. Требаће још много стрпљења, зноја и рада уложити да се нови састав укомпонује на жељени ниво у континуитету, а тиме за њих и повољне резултате. Да ће бити тешко биће, јер су им наредне две утакмице противници  екипе које претендују за највиши пласман (плеј-офф), а то су екипе Радничког код куће (субота 17,30) и поново исти паркет само што је домаћин овог пута екипа Партизана.

МРК  ЦРВЕНА  ЗВЕЗДА  ПРИМОБЕТ – РK  OБИЛИЋ   28 : 22   ( 9 : 12 )

Сала: У В Ц ”Шумице”
Гледалаца: 350
Судије:   М. Боричић  (Београд)  – Д. Марковић (Београд)
Седмерци:  Ц, Звезда  4 (3)   Oбилић  1 (1)
Искључења:   Ц. Звезда 6. мин   Oбилић  10. мин

Ц. Звезда: Грубић 1, Ненадић 7 (2) – кап, Урта 1, Тривуновић, 
Богуновић, Мајес 1,  Колунџић 2, С. Радовановић, Ђурашковић, Матичић 4 (1), Шмигић 4, Ковачевић, Бујишић 6, Н. Радовановић (9. одбрана), Павловић 2, Јелисић – (тренер: А. Букилић).

ОБИЛИЋ: Остојић, Савић, Денић, Гојковић 3, Јестровић 6, Дробњаковић 4, Јовановић 2, Антељ (11. одбрана / седмерац), Mилутиновић (кап), 
Стојановић 2, Мандић 1, Турудић, Станић, Сладић 4 (1), Тасић (1. одбрана), Бећировић – (тренер: М. Павловић).

МВП   играч  утакмице:   Никола Радовановић (Ц. Звезда)