КРАГУЈЕВАЧКИ ЕКСПРЕС

Гости из Крагујвца су на Бањици демонстрирали рукомет где се напад завршава из неколико додавања у пуном трку, посебно када изводе брзи центар после примљеног гола. Таквој игри домаћини нису углавном могли да парирају па отуда у њиховој мрежи велиги број голова после 60. минута.

Уводни део утакмице протекао је у благој доминацији Витезова које је углавном успешно креирао капитен Турудић, а у голове са седам метара претварао прецизни Сладић (2:1 – 2.мин; 3:2 – 4.мин; 5:3 – 7.мин). И ту се завршавају надања домаћина да би могли остварити позитиван исход дуела са осетно појачаним ”црвеним ђаволима”. Предвођени првим стрелцем лиге у претходној сезони Милошем Баруџићем гости су из минута у минут појачавали темпо, а тиме и резултат у своју корист (7:10 – 16.мин). Ипак после Тајм-аута тренера Павловића поново Витезови успевају да користе неке промашаје и грешке гостију и преко непогрешивог Сладића и повратника у српски рукомет Бандуке успевају да на кратко врате наду својим присталицама (12:11 – 23.мин). Преокрет, углавном због промашених ”зицера” Витезова, гости остварују головима некадашњег Витеза и јуниорског репрезентативца  Бошка Станисављевића (12:15 – 25.мин). У преосталом времену играло се гол за гол тако да се првих 30. минута окончало резултатом који је давао наду домаћину за повољан исход сусрета.

Савети тренера, уз поуке за приказану игру у првих тридесет минута, боље су схваћени код гостујућих него домаћих играча, посебно у игри одбране која је тешко парирала бржим и снажнијим појединцима екипе из Крагујевца. Отуда се и разлика наставила да се увећава у њихову корист где су голмани Обилића били немоћни пред налетима ”ђавола” са свих позиција (17:22 – 36.мин; 21:26 – 41.мин). У таквим околностима ни бројне измене код домаћина, како у нападу тако и у одбрани, нису донеле осетнији бољитак на семафору у њихову корист, па су прилику добили да се представе углавно млађи чланови домаћина. То су умели да искористе пре свих Станић и Остојић који су серијом погодака спречили потпуно потонуће прилично избушеног брода Витезова. Када голмани једне екипе на домаћем буњишту чак 37 пута ваде лопту из гола онда ће се и они површни познаваоци ове игре упитати шта је радила одбрана губитника. А урадила је много мање него што може и треба да уради.

У наредном колу екипа Обилића одлази у госте трећем београдском члану Супер лиге, екипи Партизана, са којима ће се састати наредне недеље на истом, овом, паркету.

РК  OБИЛИЋ – СПД  РАДНИЧКИ   31 : 37  (16 : 18)

Сала:  УСЦ ”Вождовац”

Гледалаца:  300.

Судије: И. Мошорински (Нови Сад)  А. Панџић (Зрењанин)

Седмерци:  Oбилић 6 (5)   Радничкои 6 (5)

Искључења:  Oбилић  12. мин   Раднички  12. мин

OБИЛИЋ: Остојић 3, Савић 1, Денић 1, Гојковић 2, Јестровић 1, Дробњаковић 2, Јовановић 2, Антељ (7. одбрана / седмерац), Maндић 1, Турудић 2, Станић 5, Митровић, Бандука 4, Сладић 7 (5), Тасић (1. одбрана), Бећировић – (тренер: М. Павловић)

РАДНИЧКИ: Вељковић, Маљевић 1, Станисављевић 6, Мутавџић 1, Перић (4. одбране), Мојсиловић, Баруџић 13 (5), Давидовић 5, Кнежевић 1, Утвић 1, Станојев 1, Панић 6,  Станојевић, Јовановић (3. одбране / седмерац), Ивановић, Барјактаревић 2 – (тренер: З. Петронијевић)

МВП   играч  утакмице:   Бошко Станисављевић  (Раднички)